'90-es évekbeli, fergeteges sitcomot csináltak a Ragyogásból

Nevess te is együtt a joviális apukával és a bűbájos Torrance család többi tagjával, akik egy gyönyörű házban élnek!

Bár szegény Shelley Duvall iszonyúan megszenvedte a Ragyogás forgatását, Stanley Kubrick 1980-as Stephen King-adaptációja igazi kultfilm lett, ami 41 évvel a bemutatója után is hátborzongatóan jó. No persze leginkább az eszelősen vigyorgó Jack Nicholsonnak köszönhetően, aki az üres Szépkilátás Hotelben fokozatosan becsavarodó regényírót alakította igen meggyőzően. Amilyen félelmetes lett a film, annyi poénos mémet megihletett már az elmúlt években: készült többek között olyan deepfake videó, ahol Jim Carrey-re cserélték ki Nicholson arcát, van olyan kamu jelenetkép is, ahol Jack Torrance a Reszkessetek, betörők! Kevinjére töri rá az ajtót, Bryan Cranston pedig egy cukormentes Mountain Dew-reklám kedvéért újraforgatta a Ragyogás összes emlékezetes jelenetét.

És most itt a legújabb trónkövetelő: ilyen lett volna, ha Stanley Kubrick nem horrorfilmként, hanem tipikus '90-es évekbeli, családi sitcomként adaptálja Stephen King regényét.

Érdekesség, hogy Logan Cuddemi a mókás YouTube-videójában '90-es években nálunk is nagy sikerrel vetített Bír-Lak intrózenéjét keverte a Ragyogás jelenetei alá. Ez a sorozat eredetileg Full House címmel futott 1987-től 1995-ig az Egyesült Államokban, 2016 és 2020 között pedig még egy 5 évados folytatást is kapott, Fuller House címmel (amit idehaza végül Még mindig Bír-lakra kereszteltek át).

(via NME.com)