A bolondos Mike Myers fél éven át kegyetlenül szívatta a tévénézőket

Végig ő volt a brit műsorvezető-komikus, Tommy Maitland hurkái alatt!

Bombaként robbant a napokban a hír: végig Mike Myers volt a 72 éves brit komikus, Tommy Matitland, a The Gong Show tehetségkutató műsor házigazdája, csak olyan jól sikerült a műhája és a kamu sminkje, hogy senki sem ismerte fel – írja a brit Independent. Az amerikai ABC csatornán futó The Gonig Show egyébként épp most kapta meg a zöld utat a 2. évadhoz, ennek apropóján fedte fel magát a vicces kedvű Myers.

Ez az a vicces tévéműsor, amiben az utcáról beszédült, félkegyelmű előadóművészek addig produkálhatják magukat a színpadon, amíg a zsűrit alkotó hollywoodi sztárok egyike két röhögőgörcs között meg nem unja a performanszt, és egy gongütéssel le nem zavarja az illetőt a világot jelentő deszkákról.

Mike Myers átlényegülése viszont tényleg döbbenetes: ha nem írna most róla mindenki, én meg nem mondtam volna, hogy a kicsit kövérkés, folyton vigyorgó ősz öregúr nem egy brit gentleman, hanem egy hétpróbás hollywoodi sztár!

Myers ráadásul olyan profi volt az átverésben, hogy egy komplett kamu életrajzot is összerakott „a brit komikuslegendának”, aki ráadásul tavaly sorra adta a tök komoly interjúkat. Eszerint Thomas Winston Maitland (a középső neve Churchill előtti tisztelgés!) 1944-ben született London Neasden negyedében. Az apja kockázatelemző volt a kereskedelmi flottánál, az anyja pedig a RAF-nál, azaz a Királyi Légierőnél szolgált. Tommy 15 évesen csatlakozott a brit hadsereghez, ahol az Entertainment National Service Association kötelékében, hivatalos keretek között szórakoztatta a brit katonákat.

Zajos sikerei egyenesen a rádióba repítették, de szerepelt a kultikus Folytassa...-filmekben és forgatott spagettiwesterneket is. Sőt, két James Bond-paródiát is jegyzett You Only Live Once, To Be Honest és From Russia, Luv címmel – itt persze már a szemfüles Bond-rajongók gyanakodhattak, hogy Tommy Maitland nem más, mint a Bond-rajongó Mike Myers egyik újabb alteregója, akárcsak Austin Powers vagy Dr. Genya. Bár Maitland 55 éves korában „hivatalosan” visszavonult a showbizniszből, tavaly örömmel mondott igent az ABC felkérésére, hogy ő legyen az 1976 és 1989 között egyszer már nagy sikerrel vetített The Gong Show új verziójának házigazdája.

Azt egyébként már tavaly is pletykálták, hogy Tommy Maitland nem más, mint a vicces sminkben parádézó Myers. Tavaly májusban például már a Cominsoon.net is kész tényként kezelte Maitland valódi kilétét, és amikor Will Arnett a Jimmy Kimmel Show-ban vendégül látta a joviális brit tévést, a kommentelők sorra írták be, hogy valójában Mike Myers az. Azért persze így is gyönyörű átverés volt!