A kísértés jó, de még könnyen elromolhat

A sok év után feltámasztott párkapcsolati reality jól néz ki a TV2-n.

Volt már olyan, hogy a TV2 fogott egy jól bevált párkapcsolati műsort, aztán jól beégett vele. Ilyen volt az Éden Hotel hírhedt harmadik évada. Ha minden jól megy, akkor A kísértés nem jut ugyanerre a sorsra.

Az elmúlt egy-két évben a TV2 már kísérletezett ilyesmi jellegű tartalmakkal. Na, nem konkrét csábítós, párokat szétszakítós formátummal, de klasszikus értelemben vett párkapcsolati, párkereső realityvel. Ilyen volt a Money or Love - Fogadj a szerelemre  vagy a Power of Love - A szerelem ereje.  Ezekről írtunk is.

A tetőfokára hágott kangörcs - Money or Love 5. hét

Medencés habparty, ingyen felesek, lejjebb adott igények.

Tovább

Előbbi szerintem kimondottan jó lett, de ez csakis és kizárólag a castingnak tudható be. Márpedig a casting a lelke minden realitynek. A kísértésnek is: viszonylag sok szereplővel dolgozik a műsor. Van négy fix pár, akik próbára teszik kapcsolatukat, és van kétszer tíz főből álló csábító brigád. Ez 28 ember. Gombócból is sok, nem hogy érdekes, kameraképes, szerepelni és show-t csinálni tudó reality szereplőből!

Az eddig lement egyetlen évadból is ki maradt meg mindenkinek? Debreceni Zita.

Pedig akkor még messze nem voltak ilyen magasan (vagy alacsonyan) - attól függ, hogy honnan nézzük - az ingerküszöbök. 

Vannak itt innen-onnan újrahasznosított arcok, mint a Money or Love-os Zotya, a Celebrandiban látott Bori, vagy az a Jeremy, aki még jó régen volt a Survivorben is, majd 2018-ban már fizetős, thaiföldi legénybúcsúk szervezésén gondolkodott.  Ha ez bejött neki, akkor nem kellett messze utazni A kísértés forgatására, ami a mesésen szép Fülöp-szigeteken volt.  Aztán itt van Nati, A Nagy Ő-ből. Sanszos volt, hogy ő még sokszorosan visszatérő karakter lesz a TV2 műsoraiban. Egyelőre a duplázást kipipálhatjuk, de innen már egyenes út vezet egy Zsákbamacska és egy Szerencsekerék haknira is, ha még nem történt meg. Ugyanitt egy külön műsort is megérdemelne, mondjuk lehetne ő az, aki férjet keres, és kérők ezrei közül kell válogatnia. De egyelőre maradjunk A kísértésnél, ahol ő az egyik csábító a sok közül. 

A műsor a szokásos tempóban és a kiszámítható koreográfia mentén zajlik az első részben, ami nem baj, mert így épül fel az a szarcunami, ami majd hamarosan meghozza a minden epizódra kiporciózott drámát. A párok különválnak, majd érkeznek hozzájuk a csábítók. Kis butikázás közben megy a közeledés, flörtölgetés, beszélgetés. Egy valami ragadja meg a figyelmem: egy 25 éves matektanárnő. Ne csodálkozzunk, hogy tanárhiány van, ha a 16 ezer hiányzó tanárból egy éppen a Fülöp-szigeteken csábít ahelyett, hogy a kis lurkók fejébe verné bele a másodfokú egyenlet megoldó képletét és cosinus függvényeket.

A 60 perces adás végéhez közeledve még nem hangzott el egy igazán jó aranyköpés sem.

Nem alakult ki szimpátia senki iránt, de ez betudható annak is, hogy még rengeteg szálon fut a cselekmény. 28 embert lekövetni, illetve a gátlásoldó thai koktéloktól már minimálisan kásás és/vagy tartalmatlan beszélgetésekből egy kerek sztorit faragni nem kis meló. Az első nap reality-jéből nem lehet nagyon mit kiemelni. A TV2 honlapján is meg lehet nézni, hogy milyen vérszegény címekkel kerültek ki az adásból kiragadott jelenetek. Mint például: Hoppá! Anna és Geri már ismerik egymást korábbról? Vagy...

Szerencsére megérkezik a katarzis, és kiderül, hogy mennyire sikerült jól a casting. Eddig mindenki adta a szépet, kulturáltan nyilatkozott a kamerába, szépen viselkedett, amikor a párja nem látta, de ennek vége. A randira hívás nevet viselő ceremónián Noel Natit választotta. Ezen Noel párja, Dorina felhúzta magát, mert neki nem szimpi Nati, meg be is szólt neki, és ezt Noel tudhatná, meg ilyenek. Tehát mivel idegbe jött, ezért azonnal bosszút is állt, azaz ő meg egy olyan csávót választott, aki meg Noel agyát cseszi fel. Az, hogy elszabadultak az indulatok, az nem kifejezés. Noel a szájkarate végén úgy "adja át" a csaját a másik csávónak, hogy jól van, tesó, kezelgesd te a csajt, sok szerencsét hozzá!

Ugyanez képpel és hanggal:

Az adás végi összeállításból látszik, hogy lesz itt még balhé, sírás, dráma és hiszti bőven. Ebből még bármi lehet. Lehet egy jó Ellenállhatatlan kísértés (Too hot to handle) pótlék, de lehet önmaga TEMU-s változata is, amit a kutya sem néz. 

+ Döbbenet:  Kasza Tibi élete műsorvezetését hozza.