A legjobb tévéműsorok szombatra

Nem dúskálunk a legjobb filmművészeti alkotásokban ezen a szombaton, de azért akad néhány valóban jó darab, amiért érdemes a tévé elé ülni. Azt is megmondjuk, hogy szerintünk melyek ezek!

Nyomorultak - Film Mánia, június 9. szombat, 17.25h

Hősünk, az analfabéta Henri Fortin, az egykori bokszbajnok barátságot köt a Ziman családdal, akik a zsidóüldözés elől menekülnek. Fortin elvállalja, hogy teherautóján segít nekik a menekülésben, s közös útjuk során tőlük hall először Victor Hugo regényéről. Nagy hatással van rá a szökött fegyenc nemes jelleme, s a kalandok és csapdák között, melyek a hosszú úton vár rájuk, a valóság és a képzelet lassan összekeveredik. Fortint elfogják, börtönbe kerül, de ő megszökik, és visszatér, hogy igazságot tegyen, bosszút álljon élete megrontóin, ahogyan regénybeli példaképe, Jean Valjean tette. Claude Lelouch, az Egy férfi és egy nő rendezője Victor Hugo híres regényének szellemében a tizenkilencedik századi remekművet a huszadik század eseményeibe ülteti át.

Az igenember - Cool, június 9. szombat, 18.25h

Carl Allen (Jim Carrey) a válása után teljesen bezárkózik, és csak kedvenc horrorfilmjeinek él. Hiába próbálja őt barátja, Peter (Bradley Cooper) kirángatni a gödörből, mindig mindenre nemet mond. Egészen addig, amíg össze nem hozza a sors egy félőrültnek látszó ismerősével, aki elcipeli őt Terrence (Terence Trump) szemináriumára. Maga sem tudja, hogyan és miért, de fogadalmat tesz, hogy mostantól mindenre igent mond. Az igeneknek köszönhetően az utcai verekedéstől az előléptetésig mindent átél, még a nagy szerelmet és annak az elvesztését is.

Titanic - TV2, június 9. szombat, 18.55h

1912-ben indul útjára a világ legnagyobb, legelegánsabb, legbiztonságosabbnak vélt óceánjárója, a Titanic. A csodálatos hajón sokféle ember utazik, köztük Jack (Leonardo DiCaprio) és Rose (Kate Winslet), akik két teljesen különböző világból érkeztek, de mégis összehozza őket a sors. Amikor a vesztébe száguldó hajó jéghegynek ütközik, már nem csak szerelmükért, hanem az életben maradásukért is meg kell küzdeniük.

Ace Ventura - Állati nyomozó - Paramount Channel, június 9. szombat, 19.15h

Eltűnt a kis házikedvence? Kutyus, cicus, aranyhal, krokodíl, tarantella, denevér? Forduljon a világ legjobb állatnyomozójához, Ace Venturához! Ő garantáltan előkeríti a jóisten minden négylábú, szárnyas, uszonyos vagy egyéb teremtményét. Ace igazi ász: frizurája bohókás, öltözéke extrém, kajája meg leginkább madáreledel. Amikor "lába" kél Hópihének, a miami sportklub kabaladelfinének, Ace frenetikus energiával veti magát a nyomozásba. Most kamatoztathatja különleges adottságát: ott is nyomra bukkan, ahol senki más, és - keményen hadakozva mind a két balkezével - a legképtelenebb eredményre jut...

Hazugságok hálója - AMC, június 9. szombat, 19.40h

Roger Ferris CIA-ügynök céltudatos és bátor ember, nem fél senkitől és semmitől. Életét a jó ügyért folytatott harcra tette fel. A cég veteránja, Ed Hoffman viszont otthonról, a laptopja segítségével irányítja a terepen mozgó emberét. Ferris hamarosan új feladatot kap, el kell kapnia a terroristavezért. Az akció során együtt kell működnie a jordán titkosszolgálattal, meg kell próbálnia beépülni a terrorista szervezetbe. Ferris a fél világon keresztül üldözi emberét, ám minél közelebb kerül hozzá, annál több ellentmondásba és hazugságba ütközik. Rájön, hogy igazából csak önmagára számíthat.

Négy szoba - Comedy Central, június 9. szombat, 20h

Ted, a szerencsétlen liftes fiú szilveszter éjjel különös kalandokba keveredik az éjszakai műszakján a Los Angeles-i Mon Signor hotelben. Boszorkányokkal, gengszterrel, sztárral találkozik, egyik szorult helyzetből a másikba csöppen.

Doktor Szöszi 2. - Prime, június 9. szombat, 21h

A Harvard Egyetem befejezése után Elle az egyik nagyvállalatnál helyezkedik el. Miközben a karrierjét építgeti, az álmai férfijával kötendő közelgő esküvőjére készül. A véletlen azonban közbeszól. Megtudja, hogy szeretett kutyájának, Gyilkosnak a rokonait az egyik kliensének cége kozmetikai tesztelésekhez használja. Természetesen kiáll a négylábúak jogaiért, mire rögvest kirúgják a munkahelyéről. Ez érthető módon kissé megviseli, ám az optimizmusát nem veszíti el. Elle Washingtonba indul, hogy francia manikűrös kezébe vegye a dolgok irányítását.

Csupasz pisztoly 2 1/2 - Humor+, június 9. szombat, 21h

Dr. Meinheimer az elnök tudományos tanácsadója. A neves tudós új felfedezése csapást mérne az atomenergia-lobbira. A férfit azonban elrabolják, és egy hasonmást ültetnek a helyére, aki egészen más vonalat képvisel. Drebin hadnagy persze rájön a turpisságra, arra, hogy a gátlástalan Quentin Hapsburg keze van a dologban. Dr. Meinheimer nyomát kutatja, és a régi szerelmére bukkan. Jane Spencer a doktor titkárnője. Miközben Drebin a tőle megszokott módon beleveti magát az ügybe, Jane és közte újra fellángol a régi szenvedély. Meg is perzselődnek rendesen.

Zack és Miri pornót forgat - Filmcafe, június 9. szombat, 22.40h

A két ezeréves barát, a szobatárs Zack és Miri igencsak nehéz időket él át, ugyanis adóssághegyek tornyosulnak föléjük. Amikor kikapcsolják az áramot és még a vizet is elzárják náluk, különös mentőötletük támad a gyors pénzszerzésre: a barátaik segítségére is számítva, pornófilmet forgatnak. Előtte azonban esküt fogadnak, hogy a szex semmiképp sem fogja megrontani a barátságukat. Ám ahogy elkezdődik a forgatás, a két barát közötti üzleti megállapodás és plátói barátság valami sokkal többé változik át.

Egy szöszi szerelme - Duna Tv, június 9. szombat, 23.10h

Forman második filmjének hőse egy cipőgyári munkáslány, a Szöszi, akinek szerelmi horizontján egy kissé mamlasz vadőr, a motorkerékpáros kisvárosi botrányhős és a vidékre lerándult jazz-zenekar zongoristája tűnnek fel. Szöszi naiv és tiszta lélek, eleve adott passzivitásában a legtisztábban tükröztethető a kiszámíthatatlanság, a sokféleség. Tele van naiv elképzelésekkel, amelyek természetszerűen nem mindig úgy sikerülnek a valós életben, ahogyan ő szeretné. Szöszi számára egyetlen elfogadható fiú akad, a jazz-zongorista, akinek csábítási trükkjei ebben a mikrokörnyezetben a nagyvilágiságot hordozzák. Szöszi bepakol és útnak indul, hogy megkeresse a Prágában élő zongoristát.

A kód neve: Merkúr - Viasat3, június 9. szombat, 23.40h

Az elszigeteltség erőt ad, ha nincs vesztenivalód... Art Jeffries kiábrándult és kiégett FBI ügynök. Az idegösszeomlás szélén áll, miután felettesei bűnbaknak kiáltották ki egy évekig tartó akció véres kudarca miatt. Rutinfeladatai során egy kilencéves autista kisfiú eltűnése ügyében kell kutatnia. Simon szüleit megölték. Art rátalál a rettegő kisfiúra és megérzi benne saját lelkivilágának tükörképét. Segíteni akar neki. Felettesei nem adnak hitelt Art gyanúinak, de mikor Simon életére törnek rendőri őrizet mellett, az ügynök maga akarja megoldani a rejtélyt. Simon különleges kombinációs készsége révén véletlenül megfejtette az amerikai hadsereg legtitkosabb kódját, a Merkúrt. A katonai hírszerzés feje, Kudrow ezredes hiú ember. Nem engedheti meg magának, hogy fontos pozícióját egy kisgyerek veszélyeztesse.