A Ninja Warrior bekerülhet az olimpiai versenyszámok közé

A Sasuke, azaz Ninja Warrior akadálypálya-sorozata a 2028-as Los Angeles-i olimpia új versenyszáma lehet.

A Tokyo Broadcasting System Television (TBS) műsorszolgáltató, amely Japán öt nagy földfelszíni televíziós hálózatának egyikét működteti, a World Obstacle-lel, a FISO-val (Fédération Internationale de Sports d'Obstacles) és a UIPM-mel (Union Internationale de Pentathlon Moderne) együttműködve teszteli, hogy a Ninja Warriort hogyan tudnák beilleszteni a modern öttusába. Májusban az UIPM bejelentette, hogy a közelgő 2024-es párizsi olimpia után lehetséges, hogy a lovaglást helyettesítené.

A Ninja Warrior 1997-es indulása óta a TBS stabil műsorai közé tartozik, és ma már 160 országban nézik, és több mint 20 helyi változata készült – ezek egyike a magyar.

Az első tesztversenyre a törökországi Ankarában kerül sor az UIPM és a FISO égisze alatt június 27-én és 28-án. A TBS szállítja a Ninja Warrior akadálypályát, amelyet a Sasuke formátum helyi változatainak európai forgatásához használnak.

Ian Adamson, a FISO elnöke nyilatkozatában elmondta: "Nagyon örülünk, hogy együttműködhetünk a TBS-szel és az UIPM-mel az új, ötödik szakágban. Az akadályfutásnak nagy múltja van az ötkarikás sportágban, és egy új sportág bevezetése, amelyet több mint 160 országban több millióan gyakorolnak és néznek a Sasuke (Ninja Warrior) műsorok formájában, lehetőséget nyújt arra, hogy minden érdekelt fél számára kiszélesítse a közönséget, és növelje a sportág vonzerejét az olimpiai programban".

(Forrás: Variety)

Címlapkép: TV2