A Sztárboxban csak az a pár perc érdekes, amikor elagyabugyálják egymást a celebek?

Valóban így van ez? Tényleg csak ezt nézik az emberek, aztán elkapcsolnak? Alaposan megvizsgáltuk a nézettségi görbét, hogy választ adjunk erre a fontos kérdésre.

Az elmúlt hét nézettségi adatait nézve azt lehet látni, hogy a Sztárbox szépen kiosztott egy hármas ütéskombinációt a Sztárban Sztár All Stars-nak, amitől az le is térdelt vasárnap este. Erről a szokásos tévénézettségről szóló cikkünkben írtunk részletesen.

Tévénézettség: nagyon kikapott a Sztárban Sztár, de az RTL műsorai még annál is jobban

A fiatalok körében mindkét nap kikapott a Sztárban Sztár All Stars a rivális RTL műsoraitól, viszont hétköznapokon a csatorna labdába sem rúghat a TV2 műsorai mellett.

Tovább

Igen ám, de ilyenkor erősödnek fel a hitetlenkedő hangok, hogy "Jó, biztos, csak a bunyóra kapcsoltak oda az emberek, a maradék 3 órányi töltelék a kutyát sem izgatta." Nos, statisztikailag még nem is lenne elképzelhetetlen, de megnéztük az adott estére vonatkozó pontos nézettségi adatokat. A helyzet az, hogy az emberek úgy, ahogy van, szeretik a Sztárboxot.

Nem kapcsolnak el, ha Csobot Adél éppen a celebek öltözőjében készít villáminterjút; nem tépik ki a falból a tévét, ha Szujó Zoli mellé megérkezik valamelyik futó műsorból egy ismert arc, és egy kis Sztárboxos helyzetjelentés után nyomnak egy laza műsorpromót; sőt, még a fellépő zenekarok show-ja is leköti a drága publikumot. 

Forrás: RTL Sajtóklub

 

Természetesen, amikor végre elérkezik a műsor egy-egy összecsapáshoz, akkor a nézettség látványosan megugrik. De az utolsó menetet lezáró gongszó és az eredményhirdetés után nem zuhan be a nézettségi görbe. Az marad magasan egészen a reklámszünetig, amikor tényleg elkapcsolnak az emberek, de ez normális.

Amíg a Sztárbox ment, addig a Sztárban Sztár csak egyszer-kétszer, és akkor is csak nagyon rövid időre tudta megcsípni, azaz több nézőt elérni. Tehát az "üresjáratok" nélküli, hírességekkel púposra pakolt, de tét nélküli énekes showműsor nem kötötte le annyira az embereket, mint a celebbunyó.

Nem a legyek hordták össze a Sztárbox nézőit. Nem véletlenül lett ez a hét második legnézettebb műsora (18-49-es korcsoportban) az X-Faktor után. Ha a következő hetekben is marad ez a tendencia, azaz a további Sztárban Sztár-epizódokat, meg még a szeptember 22-én induló Megasztárt is megfogja, megszorongatja, esetleg rommá veri, akkor ez a műsor lehet az RTL leghatásosabb fegyvere a TV2 ellen.