A The Voice kiűzte a trasht és a ripacskodást a kereskedelmi tévés tehetségkutató műfajból

Hogy ez mennyire jön be a nézőknek, az majd kiderül.

Forrás: RTL sajtóklub

 

Egy kis rövid összefoglaló a The Voice 2023-as első adásából: Szombati showműsoros kezdésnek a lehető legtökéletesebb húzás, hogy egy 14 éves fiút dobnak be első énekesnek. És szinte az első hang hallatán kapásból hárman meg is fordultak. Manuel tartotta magát, de épp csak addig, amíg Trokán Nóra elkezdte lesírni a sminkjét a gyönyörtől. 

Jó, hallgasd végig a nénit, aztán gyere hozzám, öcsi - mondta Curtis, majd végül a kis Janó így is tett.

A következő egy 22 éves lány, aki tanárnak tanul, de, ami a lényeg: gitáron kísérte saját magát, mire meg is fordult Miklósa Erika és Trokán Nóra. Végül utóbbihoz került a tehetséges ifjú lány. 

Forrás: RTL sajtóklub

 

Márkus Liza a harmadik befutó, aki nagyon szeretne Miklósa Erikához kerülni, de végül nem nyomottt senki sem. Hiába tombolt a közönség, hiába volt óriási show, a coachok széke nem fordult meg. 

Még több Voice

Megvan az RTL-es The Voice zsűrije? Curtis is bírálhat majd

A Blikk információi szerint a szókimondó rapper és több közismert énekes ül majd az ítészek székében.

Tovább

 

Homoki Gábor kapott már elismerést innen-onnan, de a Voice még kimaradt, úgyhogy elhegedálta és énekelte a Toxicot Britney Spearstől. Na, őt már sikerült behúznia Miklósa Erikának. 

Jött aztán Deák Rebeka Brigitta, akit úgy is lehet ismerni, mint Paulnia. Őt nyerte meg magának Manuel. 

És még lehetne sorolni, de a lényeg, hogy látszik, hogy ez a műsor messze nem az, ami az X-Faktor volt. Itt nincs trash, nincs önmagukból direkt vagy indirekt hülyét csináló, fogadásból érkezett bolondok.  A Voice nem a válogató vicces pillanataiba akarja bedurrantani a showt.

A Voice annyira komolyan veszi magát, hogy kiűztek a tehetségkutató műsorokra jellemző minden komolytalanságot. Itt nincs helye a viccnek, csak a tiszta hangoknak. 

 

Forrás: RTL sajtóklub

 

Beck András története mutatta meg, hogy mennyire más itt a hangulat. Ő azért jött a Voice-ba, mert a szívbetegségben elhunyt öccsének ezt ígérete. Ez lehetne akár egy álszent, érzelmi manipulációra épülő hullarablás, meg aztán a nettó bulvárérték miatt gerinctelen címlapsztori generálás, de mégsem ez volt az érzése az embernek. És talán ez zsűrinek köszönhető. Trókán Nóra meghatottsága, könnyei sokkal őszintébbek úgy, hogy mellé nem játszotta túl az elérzékenyülést. Nem akarta megmutatni, hogy ő most mindenkinél jobban bőg és átérzi az átérzendőt. Nem akarta megmutatni, hogy mennyire sír, nem csinált ebből sem versenyt, sem egy külön showt.

Trokán Nóra: Nincs az a pénz, hogy elszavaljam a Himnuszt, akkora stressz

A Wolf Áramlat vendégeként a színésznő mesélt nemzetközi castingos tapasztalatairól, a Pilvakerről, valamint arról, hogy előny vagy hátrány volt számára a Trokán vezetéknév.

Tovább

 

De igaz ez a többi coachra is. Nincs ripacskodás, nincs túltolt versengés, nincs harsány megőrülés. (Kivéve a Jabar Gábor előadása után, amikor azért Curtis és Manuel kicsit elkezdtek csipkelődni. De még ez sem ütötte meg azt a szintet, amit mondjuk Gáspár Laci szokott művelni.) De aki izmosabb összefeszülésre vágyna, az megkapja a jövő héten, ugyanis a promóció alapján azért lesz némi odaszólogatás Curtis és Manuel között.

Az ítélet: a The Voice eddig tényleg egy tisztességes, igazi tehetségkutató műsor benyomását kelti. A coachoknak még bele kell melegednie a zsűrizésbe, de az élő show-k alatt majd úgyis kiteljesedhetnek.