A Trónok harca hetedik évadának 7 legjobb pillanata

Amilyen sokat kellett rá várni, olyan gyorsan véget is ért az HBO legnépszerűbb sorozatának hetedik évada. Ráadásul a következő, utolsó évad talán csak 2019-ben jön majd ki. Addig be kell érnünk az eddigiekkel, úgyhogy ízlelgessük még egy kicsit az utolsó évad legszebb pillanatait. Vigyázat, minden pont egy spoiler!

1. Rögtön az első rész nyitójelenete egy erős visszatéréssel indít, amikor Walder Frey álarcába bújva Arya Stark megmérgezi az ünneplő Frey fiakat és fegyvereseket. Előtte alaposan felemlegeti nekik a napot, amikor elárulták a Starkokat.

2. Daenerys és Jon Snow első találkozása egyszerre izgalmas, romantikus és komikus. A sárkánykirálynő hosszú címének felsorolása után Ser Davos nem tudja felvenni ritmust, hogy hasonlóan előkelően mutassa be Jon Snow-t és érdemeit.

HBO
Képek: HBO


3. Olenna Tyrell a sorozat legmenőbb öregasszonya volt, aki sosem ment a szomszédba néhány keresetlen, őszinte szóért. A halála sem kivétel ez alól, mikor megkapja a mérget Jaime Lannistertől, bevallja, hogy ő ölte meg Cersei és Jaime fiát, az elviselhetetlen Joffrey királyt, hogy a lányát megmenekítse a kis szörnyetegtől.

4. Daenerys sárkányainak első harci bevetése az évad egyik leglátványosabb jelenete. Miután Drogon lángba borítja a Lannisterek és a Tarlyk seregét, a földön lángcsóvák között küzdenek egymással a talpon maradt felek.



5. Már az is drámai volt, amikor a hatodik részben az Éjkirály fogta a lándzsáját, és levadászta Daenerys egyik sárkányát, de igazán akkor hűlt meg bennünk a vér, amikor kihúzták a jég alól, és feltámasztották, hogy a holtak seregében harcoljon.

6. Északon Arya és Sansa szembenállása kezdett egyre nyögvenyelősebbé válni, az ezt lezáró fordulat mégis gyönyörűre sikeredett. Amikor a Stark lányok összezártak, ez egyúttal Kisujj sorsát is megpecsételte, aki vermet ásott, de most maga esett bele.

HBO

7. Mikor az ember azt gondolná, hogy beérett a hosszú kacérkodás, és végre összejön egymással Jon Snow és Daenerys, akkor egy fordulat ebbe is alaposan bekavar. Miközben beteljesülnek a vágyak, megtudjuk, hogy ezzel újabb vérfertőző kapcsolat született a sorozatban.