A Trónok harca sztárja rehabra vonult

Kit Haringtont teljesen kikészítette, hogy véget ért a sorozat – most stressz és alkoholfüggőség miatt kezelik.

A 32 éves színész sajtóértesülések szerint nem sokkal a Trónok harca utolsó részének adásba kerülése előtt, valamikor májusban jelentkezett be egy connecticuti intézménybe. A dolgot a sztár egy névtelen barátja árulta el egy pletykalapnak (nagyon jó barát lehet), majd az értesülést Harington szóvivője is megerősítette.

Ő úgy fogalmazott: a színész kihasználja a munkarendjében támadt szünetet, hogy egy „wellness” intézményben pihenje ki magát, és oldjon meg néhány személyes ügyet. A névtelen barát keresetlenebb szavai szerint pedig Haringtont nagyon taccsra tette, hogy vége a Trónok harcának.

Kit Harington a Trónok harcában. Forrás: HBO

 

„Ráébredt, hogy itt a vége valaminek, amin mindannyian oly sok éven át keményen dolgoztak. Eljött a pillanat, amikor feltette a kérdést, hogy akkor most mi a következő lépés” – magyarázta a forrás.

„Elsősorban stressz, kimerültség és alkoholfüggőség miatt kezelik a klinikán”

– tette hozzá. A lapok értesülései szerint a sztár az elvonón pszichológiai tréningen vesz részt, meditál, ezenkívül kognitív viselkedésterápia során igyekszik kezelni a stresszt és feldolgozni a negatív érzéseit.

Mint azt mindannyian jól tudjuk, Kit Harington nyolc évadon át formálta meg Havas Jont, az egyik legfontosabb karaktert az HBO sorozatában – és eddig sem volt titok, milyen nagy hatással van rá saját figurája sorsa. Egy korábbi interjúban úgy nyilatkozott, valódi mélypontot jelentett a számára, amikor Jon meghalt, majd visszatért, mert ezzel a cliffhangerrel túl nagy lett rajta a nyomás: állítása szerint ekkor kezdett el terápiára járni.

Forrás: Dimitrios Kambouris / Getty Images

 

Egy másik interjúban a színész arról vallott, hogy idegösszeomlása volt, amikor befejezte a Trónok harca forgatását. „Az utolsó forgatási napomon jól voltam, még mindig jól voltam, még mindig jól voltam, aztán egy kicsit hiperventilláltam. Aztán amikor bemondták, hogy vége, teljesen összeomlottam.

Egyszerre tört rám a megkönnyebbülés és a gyász, hogy nem csinálhatom ezt tovább”

– mondta a sztár.

„A legfurcsább rész azonban az volt, amikor kimentem a díszletből, és elkezdték leszedni rólam a jelmezt, és olyan érzés volt, mintha megnyúztak volna. Mintha minden ceremónia nélkül lehántanánk a karakterről az utolsó bőrt” – tette hozzá az érzékeny Harington, aki egyébként (ahogy arról korábban már írtunk) megszenvedte azt is, amikor megtudta, hogy SPOILER! az ő figurájának kell megölnie Daeneryst.


(via Consequence of Sound)