A TV2 és Tilla többszörösen meggyalázta saját műsorát

Földön fekvőbe nem illik rúgni, de nincs mit tenni, ha már a csatorna és a műsorvezető is ilyen keményen megpocsékolta az Ütős ötöst.

Április 3-án este bemutatta a TV2 a legújabb vetélkedőjét, az Ütős ötöst, aminek talán a neve az egyetlen, ami elfogadható. Pláne annak ismeretében, hogy minden más eleme egyszerűen felfoghatatlanul értéktelen és élvezhetetlen. De még ha csak szimplán rossz lenne, hát azt mondom oké, de itt az igazi főbűn, hogy az eredeti formátum totális megszégyenítését kell elszenvednie a nézőnek. Az Ütős ötös ugyanis a Family Feud magyar változata akar lenni. 

Forrás: tv2play

 

Ahogy egy korábbi A 8 leghülyébb tévés vetélkedő című cikkünkben írtuk: a Family Feud egy 1976 óta megszakítás nélkül futó vetélkedő, amiben két család versenyez egymással, akiknek a legnépszerűbbnek gondolt választ kell megnevezniük a különböző felmérésekhez kapcsolódó kérdésekre, cserébe készpénzt és díjakat nyerhetnek. Eddig az Ütős ötös is pontosan ugyanez.

Ahogy írtuk: a Family Feud nem azt bizonyítja be, hogy minden családban akad egy nem túl okos fekete bárány, hanem hogy gyakran csak ilyenekből áll a család. Az még érthető, hogy a bónuszkörben, ahol a győztes család két tagjának ugyanazt a kérdéssort kell megválaszolnia határidőre, idegességükben hülyeséget válaszolnak, de akkor is ez történik, ha sok idejük van. Erre bőven lehet példát hozni.

Műsorvezető: "Megkértünk 100 nőt, hogy nevezzenek meg valamit Leonardo DiCaprióból, amit szívesen megfognának."
Versenyző: "A Mona Lisa. A festménye." (A családja erre tapsol és kiabál: "Jó válasz!")

Vagy ott van az a példa, amikor meg kell neveznie a versenyzőnek azt a helyet, ahová (a válaszadók többsége) legutoljára bedugta az ujját. Erre a férfi játékos annyit mond, hogy "a feleségem". A stúdióban nevetés és taps tör ki, mivel a műsorvezetővel együtt mindenki jól szórakozik ezen a teljesen abszurd válaszon. 

Forrás: tv2play

 

Nem lehet összehasonlítani a szerepléstől nem ódzkodó amerikaiakat a magyarokkal. Pedig ebbe a műsorba nagyon kellenek a jó, bevállalós szereplők. Mert teljesen mindegy, hogy miként és hogyan vannak a szabályok, hogy hogyan és mennyi pontot lehet szerezni, és az hogy függ össze a nyereménnyel, amikor itt tényleg az adja az egész vetélkedőnek az élvezeti értékét, hogy rövid idő alatt kell gyorsan felböfögni valami választ, és nem kell félni attól, hogy hülyeséget mond az ember. Sőt! Minél nagyobb baromság, pajzán dolog hagyja el a száját a versenyzőnek, annál jobb a show. Akkor van élet a stúdióban, akkor tudja élvezni a néző is azt, amit lát. 

Ehhez képest a piros zakóban színpadra tolt Till Attila ügyesen elmondja a szabályokat, de egyszerűen képtelen kitörni ebből a szerepből. A Family Feud olyan showmant kíván, aki lazán, de jó fej módon tud kekeckedni a versenyzőkkel, kicsit tud velük csibészkedni. Lehet, hogy Majka már leterhelt a Zsákbamacskával, Kasza Tibinek pedig pihenne kell a sok Szerencsekerék után, de valaki, aki nem Tilla, nagyon kéne ide. Egy hétvégi élő műsort flottul el tud vezetni, de ide, egy ilyen szórakoztató vetélkedőbe más típusú műsorvezetés kell. Konkrétan lógva maradt egy olyan tökéletes poén, hogy az első fordulóban, amikor a térdelve végzett tevékenységeket kell felsorolni, és már ott tartottak, hogy Tilla megmutatta a ki nem talált megoldásokat, a táblára felkerült az is, hogy ilyen tevékenység a szex. Ekkor Sydneyék csapata már elkezdett nevetgélni, hogy pedig a mamának eszébe jutott a szex. Igen? - tette fel a kérdést Tilla, és már mentünk is tovább. Pont az ilyenekre kéne lecsapni és jól reagálni ebben a műsorban.

Forrás: tv2play

 

Oké, lehet, hogy ez nem  csak Tilla hibája, ugyanis (szinte) minden műsor, úgy ez is a castingon múlik. Itt az első adást pedig sikerült két teljesen halvérű csapattal, Sidney van den Bosch és Cooky szűk családi és baráti körével  beindítani. Egy jó poén sem hangzott el az egész műsor alatt. A fenti példa egy kivételes pillanat volt, mert amúgy sok labdát nem adtak fel Tillának, hogy egyáltalán legyen mit lecsapnia. Mindenki halálosan komolyan vette a vetélkedőt, hogy itt jó, mármint helyes választ kell adni, hogy itt tényleg ki kell találni azt, hogy a 100 megkérdezett melyik választ mondta legtöbbet. Ezért bőven voltak olyan pillanatok, amikor akár a ciripelő tücsköket is lehetett volna hallani, ha lettek volna a stúdióban. Egy minimális aláfestő zene is már oldotta volna azt a halott hangulatot, amit üzembiztosan fenntartottak a teljes adás alatt. Ennek a műsornak nem a helyes válaszok adják a lényegét, hanem pont a rossz válaszok és az azokra adott frappáns lereagálások a műsorvezető részéről. Na, ebből semmi sem látszott. És ezért nyomorúságos nézni, ahogy egy ilyen jó formátumot ilyen simán el tudnak rontani.