A vasárnap esti szórakozás garantált ezekkel a filmekkel!

Sőt, már délután el lehet csípni pár jó filmet, estére pedig maradnak a nagyágyúk.

A galaxis őrzői vol. 2. - RTL Klub, június 2. vasárnap, 18.55h

Miközben szól a Király Válogatáskazi #2, a Marvel produkciójában készült A galaxis őrzői vol. 2.-ben folytatódnak a csapat kalandjai, melyek a kozmosz távolabbi szegleteibe vezetik őket. Az őrzőknek sokat kell tenniük azért, hogy összetartsák újdonsült családjukat, miközben kiderítenek egyet s mást Peter Quill igazi szüleiről is.

Nagydumás kiscsajok - Prime, június 2. vasárnap, 19h

Molly Gunn az elkényeztetett gazdag lányok életét élte, amíg rocksztár apja élt. Halála után élhetett volna még a hátrahagyott vagyonból, de menedzserük mindenükből kiforgatta a családot.
Molly-nak életében először munkát kell keresnie, hogy eltartsa magát és megtartsa megmaradt barátai tiszteletét. Egyik barátja beajánlja egy lemeztársaság igazgatónőjéhez, aki szívességből alkalmazza bébiszitterként Molly-t. Ray zárkózott kislány, aki korához képest kicsit koravén. Anyjának nincs ideje foglalkozni vele, apja pedig kómában fekszik. Molly és Ray összecsapnak az elején, hiszen egyikük sem akarta a helyzetet, amibe kerültek. Lassan azonban barátság bontakozik ki köztük: Molly megtanul felnőttként élni, és megtaníthatja Ray-nek, hogyan maradhat még gyermek.

12 majom - AMC, június 2. vasárnap, 20h

Járvány pusztította el a Föld népességének kilencvenkilenc százalékát 1997-ben. Majd negyven évvel később a túlélőkre is pusztulás vár a föld alatti világban. Csak akkor maradhatnak életben, ha sikerül információt szerezniük a gyilkos vírusról. James Cole-ra vár a feladat, hogy az időben visszautazva, megtudja azt. A számításba azonban hiba csúszik, Cole 1996 helyett 1990-be érkezik, és elmegyógyintézetbe zárják. Így pedig aligha sikerül teljesíteni a küldetését, és megfejteni a 12 Majom Hadseregének rejtélyét. Csupán a pszichológus Kathryn Railly próbálja megérteni a férfit.

A holnap határa - Film+, június 2. vasárnap, 20.50h

Bill Cage (Tom Cruise) katona, de eddig elkerülte a veszélyt - pedig az emberiség egy űrből érkezett, könyörtelen fajjal vív hosszú, elkeseredett háborút. Amikor váratlanul mégis bevetik, ő rossz felszereléssel, kevés tapasztalattal indul csatába, és nem is bírja sokáig: gyors és kegyetlen hősi halált hal. Azután feltámad, és újra harcba indul. És újra, és újra, és újra. A földönkívülivel való közvetlen érintkezés időhurokba sodorta, és ő kénytelen számtalanszor végigélni ugyanazt a pokoli küzdelmet, hogy azután újra alul maradjon. Ám az esélyei egyre jobbak. Amikor pedig felbukkan mellette egy különlegesen kiképzett katona (Emily Blunt), még az is lehetővé válik, hogy ne csak magukat mentsék meg, hanem az egész világot.

Oltári nő - Viasat3, június 2. vasárnap, 21h

Ike Graham az a fajta újságíró, aki mindig az utolsó percben írja meg a leadandó cikket. Egy nap, éppen sztori híján késlekedik, amikor egy bárban egy részeg idegen mesél neki Maggie Carpenterről, aki mindig elmenekül az oltár elől. Ike, aki egyébként sincs túl jó véleménnyel a nőkről, gúnyos hangú cikket ír az ismeretlen Maggie-ről anélkül, hogy utánamenne a hírek valódiságának. Másnap kirúgják a munkahelyéről, mert túl messzire ment, és meghamisította a valóságot. Ike-nak egyetlen esélye marad: lemenni a kisvárosba, és megírni a valóságot Maggie-ről, akinek negyedik esküvői kísérlete közeleg. Hamarosan kiderül azonban, hogy az egész falu Maggie újabb menekülését várja, és ez már egy cseppet sem tetszik Ike-nak.

A suttogó - Filmcafe, június 2. vasárnap, 21h

A 14 éves Grace MacLean (Scarlett Johansson) súlyos sérüléseket szenved, amikor baleset éri versenylova, Pilgrim nyergében. Grace édesanyja, Annie (Kristin Scott Thomas), az ambiciózus magazinszerkesztő rájön, hogy lánya és a ló sorsa elválaszthatatlanul összefonódik. Ezért lányával és a lóval azonnal Montanába utazik az egyetlen suttogóhoz, Tom Bookerhez (Robert Redford), akinek különleges képessége van a lovak gyógyításához. Ám amíg Tom azon fáradozik, hogy helyrehozza a kislány és a ló összetört életét, Tom és Annie egymásba szeret.

A pubertás - M2, június 2. vasárnap, 21.10h

Új kamaszfilm "A pubertás", Jan Weiler bestsellere nyomán. A német író és újságíró a vasárnapi újságban hétről-hétre igaz történeteket írt tinikről, kamaszokról. Egy lelkes hannoveri olvasó ötletéből született aztán a könyv. 22 szöveget választott ki az író, amelyek a legjobban érzékeltették a kamaszkort, s ebből készült a játékfilm. Fergeteges humorral mutatja be az egyszerű hétköznapokat a családban, a szülők és gyerekeik mindennapos konfliktushelyzeteit. Az apuci kis kedvence a 14. születésnapja előtt hirtelen lázadó kamasszá válik. Az újságíró Hannes Wenger otthon marad regényt írni, hogy Carla lányát távol tartsa az alkoholtól, a fiúktól és mindenféle csábítástól. Az ötlet jó, de mikor Sara, Hannes felesége visszamegy dolgozni, a férfi egyedül marad a feladatokkal. Legyen szó iskoláról, diákcsere programról, pizsamabuliról, vagy arról a bizonyos "Első"-ről, Hannes jó érzékkel reagál a lehető legrosszabban. Gyenge vigasz, hogy más apák sem kevésbé túlterheltek. "Így aztán, bár a gyermekek útjai naponta százszor is keresztezik a felnőttekét, soha nem nyugszanak ugyanazokon az alapokon". (Robert Louis Stevenson)

Miért pont Ő? - TV2, június 2. vasárnap, 21.15h

Ned Fleming a széltől is óvja imádott lányát. A szünidő alatt Kaliforniába utazik, hogy meglátogassa a Stanford egyetemen tanuló lányát. Találkozik Stephanie kedvesével is. Valóságos rémálom számára a dilis, elviselhetetlen és meghökkentően gazdag Laird. Ned úgy gondolja, hogy a fickónak nincs ki mind a négy kereke, és nem hajlandó eltűrni a szeszélyeit és a gátlástalanságát, míg Laird szerint az apósjelölt kissé morcos és zord figura. Kettejük összecsapása totális háborúba torkollik.

Jackie Brown - Paramount Channel, június 2. vasárnap, 22h

Jackie Brown stewardessi fizetését azzal próbálja kiegészíteni, hogy pénzt csempész be az Államokba a fegyverkereskedő Ordellnek, míg egy nap egy rendész ügynök és egy zsaru rajta nem ütnek a reptéren. Börtönbüntetéssel fenyegetik, ha nem segít nekik elkapni Ordellt. Az együtt érző óvadékügynök, Max Cherry segítségével Jackie vakmerő tervet eszel ki, amivel kijátszhatja az őt fenyegető erőket egymás ellen. A dolgot komplikálja Ordell két barátja, Louis Gara és Melanie Ralston, akiknek megvan a saját hátsó szándékuk...
Quentin Tarantino filmje a film noir és a blaxploitation műfajok előtti tiszteletadás, címszerepben a hetvenes évek fekete szexbálványával, Pam Grierrel.

K-PAX - A belső bolygó - Duna Tv, június 2. vasárnap, 22.01h

Mi történik, ha egy ember őrültnek látszik, miközben mindenkit lenyűgöz és hinni akar neki, bármit is állít? Dr. Powellhez, a New York-i pszichiáterhez egy nap ismeretlen férfit hoznak a rendőrök. Azt állítja, hogy a neve Prot és a távoli K-PAX nevű bolygóról származik. Az orvos persze nem hisz neki, ezért szeretne racionális válaszokat kapni. Miközben a "beteg" csodát tesz a pszichiátria lakóival. A gondozottak gyógyulni kezdenek és hinni akarnak a K-PAX létezésében. Dr. Powell pedig csodálni kezdi Protot és már maga sem tudja, mit gondoljon, mindenesetre elszántan kutatja a férfi titkát. Amikor pedig rálel a válaszokra, már maga is azt szeretné, hogy igaz legyen Prot "meséje" a távoli égitestről...

A gépész - AMC, június 2. vasárnap, 22.30h

Trevor Reznik egy éve nem aludt már rendesen. Álmatlansága azonban nem szokványos inszomnia, hiszen folyamatos ébrenléte nem más, mint szakadatlan rémálmok sora, melyekben megdöbbentő paranoiák, bűnök, szorongások kísértik. Éjszakáit vagy a repülőtéri kávézóban tölti Marie-val, a felszolgálólánnyal, vagy egy prostituáltnál, Stevienél, akinek ő a legrendszeresebb kuncsaftja. Egy ideje azonban Trevorral egyre furcsább dolgok történnek. Ki hagy kódolt üzeneteket a lakásán? Miért kezd Marie egyre inkább hasonlítani az anyjára? Miért nem szólt neki Stevie arról, hogy jól ismeri új munkatársát, Ivánt? És egyáltalán, ki valójában Iván? A férfi egyre zavaróbb és nyugtalanítóbb, mintha állandóan őt figyelné. Mi történik vele tulajdonképpen? Összeesküvés áldozata lett vagy az egész csak meggyötört elméjének képzelgése?

Shame - A szégyentelen - Film Mánia, június 2. vasárnap, 23.10h

Brandon harmincas éveiben járó New York-i férfi, aki nagy elővigyázattal titkolja magánéletét - a város szerencsére elég sok lehetőséget biztosít szex-függősége kielégítésére, anélkül, hogy közvetlen ismerősei tudomást szereznének erről. Amikor azonban húga, Sissy határozatlan időre hozzáköltözik, Brandon élete fenekestül felfordul.

25 millió fontos váltságdíj - TV2, június 2. vasárnap, 23.45h

Az Északi-tengeren, két brit olajkitermelő, a Ruth és a Jennifer közelében bűnözők egy csoportja hatalmába keríti az Esther nevű szállítóhajót. Vezetőjük, a mindenre elszánt Lou Kramer 25 millió fontot követel a brit kormánytól. Azzal fenyegetőzik, hogy ha nem kapja meg a pénzt 24 órán belül, Ruth, Jennifer és Esther is a levegőbe röpül. A brit kormány szorult helyzetében a víz alatti szabotázsakciók szakértőjét, a különc Rufus Excalibur Ffolkest hívja segítségül.