Álarcos énekes - Ahol a zsűri jobban szórakozik, mint mi

Na jó, nem zsűrinek hívják a nemzetközi franchise magyar kiadásának tagjait, hanem nyomozóknak, de ők remekül érzik magukat a jobbára gyenge közepes produkciók ellenére is.

Aki pár mondatot már hallott a most vasárnap indult Álarcos énekes műsorról, az tudja, hogy az eddig összesen 23 országban, Vietnamtól Peruig futott vagy futó Masked Singer széria hazai verziójáról van szó, amelynek alapjául a King of Mask Singer című dél-koreai show szolgált. És aki nem tudja, annak elmondjuk azt is, hogy a műsornak összesen 12 versenyzője van, adásonként egy esik ki, aki a legkevesebb szavazatot kapja, de nem a tévé előtt ülők szavaznak, mivel az adás felvételről megy, hanem első körben a stúdió közönsége, aztán a legvégén a Nyomozók, vagyis a zsűri. És tessék megkapaszkodni egy közeli szilárd tárgyban: az énekesek nem maszkban, hanem jelmezben vannak!

Eddig szerepelt az Unikornis, a Robot, a Panda, a Nyuszi, a Páva és a Szörnyecske, volt olyan jelmez, amit jól megcsináltak – lásd a Nyúl -, és volt gagyi is, a közönség pedig inkább a jelmezt díjazta, mint a produkciót. Ami többnyire amúgy is alig volt értékelhető, de ha jó lett volna, akkor sem élvezhettük volna a kb. másfél perces bemutatkozó filmecskékre ráizguló zsűri izgatott találgatása miatt. És kik ők? Hát Csobot Adél, a youtuber Dancsó Péter, Gáspár Laci és Sebestyén Balázs, utóbbi pedig részben átvette a műsorvezető, Istenes Bence feladatkörét is, és nagyon elemében van, amikor poénkodni kell vagy Istenest froclizni – erre remek alap, hogy Csobot a műsorvezető kedvese -, vagy Dancsó popkulturális műveltségén tátongó hatalmas lyukakon élcelődni.

Nagyjából ez a leosztás: Sebestyén mindenkit ugrat, Csobot tinilányként lelkendezik, Dancsó szégyenkezik, mert nem látta a Terminátor filmeket és nem ismeri a Guns N' Rosest, az egyetlen énekes, Gáspár pedig a hangra figyel, és így tippel. Most még mindenki nagyon lelkes, és tippel mint az őrült, és mivel nem versenyeznek egymással, jól el is vannak magukkal. Az ugyanis nem derült ki, hogy a tippelés csak sportból van-e vagy jár érte valami, de eddig mindegy is, mert mind mellélőttek, és tényleg meglepetés volt, hogy kit rejtett a panda jelmez. Az is kérdés, mennyire lesz majd izgalmas, ha a következő kör után, amikor jön a Krokodil, Kutya Oroszlán, az UFO meg nem tudom, ki, újra látjuk ugyanezeket a jelmezeket ugyanilyen színvonalú produkcióval. Arra tippelek, hogy nagyon mérsékelten ütjük majd magunkat a földhöz, itt a hatból csak egy előadó tette tényleg oda magát a már emlegetett Guns N' Roses-szal.

És persze arra is lehet tippelni, hogy a játékba szintén beszálló, a jogok megvásárlása helyett saját, mégis nagyon hasonló formulával induló TV2 mennyi nézőt visz el a Nicsak, ki vagyok? – A rejtélyek színpada című műsorával, ahol Tilla lesz a konferanszié, a zsűriben pedig Ábel Anita, Judy, Ganxsta Zolee, Majka, Kajdi Csaba és Hajós András ül majd.