Amikor Chandler Ross hangján csajozott

A Bolond szél fúj című romcom magyar verziója azért vicces, mert Matthew Perry Galambos Péter a hangján szedi fel Salma Hayeket, aki Rosst, vagyis David Schwimmert szólaltatta meg.

Akárcsak 5 másik társa a Jóbarátokból, a 90-es évek második felére Matthew Perry is szupersztárnak számított, még akkor is, ha „csak” sorozatsztár volt. És a társaság legviccesebb tagjaként nem csoda, hogy  sorozatban kapta a meghívásokat vígjátékokba amíg a Jóbarátok futott, és ebben a sorban az első, bár nem a legsikeresebb munkája a Bolond szél fúj (1997) volt – a legjobb nyilván a Bérgyilkos a szomszédom (2000) -, ahol Salma Hayekre nyomulhatott. De hogy kerültek ők egymás mellé, és vajon Perry fel tud-e szedni a valóságban egy olyan csajt, mint Hayek?

Forrás: Tv2

 

Történetünk szerint egy kiküldetésben lévő elkényeztetett New York-i építész, Alex Whitman (Perry), az és Isabel Fuentes (Hayek), a tüzes mexikói fotóslány találkozik egy Los Angeles-i kocsmában, ahol együtt töltenek egy éjszakát. Aztán a lány reggelre eltűnik, és mindketten úgy gondolják – de főleg Alex -, hogy ez így van rendjén. Csakhogy alig három hónap múlva Isabel beállít Alexhez, és közli vele, hogy gyereket vár. Na és esküvőt akar! Alex

saját magát is meglepve elsőre igent mond,

de lassan kiderül, hogy nem csak személyiségük, de életmódjuk is nagyjából összeegyeztethetetlen, így valakinek óriási engedményeket kell tennie, vagy a dolog egyszerűen nem fog működni. A jelek szerint Isabel lesz az, aki meghozza ezt a döntést, de mint minden rendes romcomban, itt is lesznek meglepetések.

Forrás: Tv2

 

A filmet általában kétféle kritika éri. Az egyik az, hogy Matthew Perry itt is alapvetően Chandler Bingset játssza, amiben van valami, de akkoriban tőle mindenki pontosan ezt várta el – nyilván a film készítői és a korabeli közönség is. Különben aligha fizettek volna neki jókora, egymillió dolláros gázsit – igaz, a Jóbarátok végére

ennyit már epizódonként is megkeresett,

vett is belőle egy olyan luxuslakást, „mint amilyen Bruce Wayne-nek volt A sötét lovagban.” A magyar forgalmazó egyébként annyira rá akart menni a Jóbarátok vonalra, hogy – talán véletlenül, talán félresikerült poénból - Galambos Péter szinkronhangját adta Perrynek, aki a sorozatban Rosst, vagyis David Schwimmert szólaltatta meg.

Forrás: Tv2

 

A másik észrevétel az szokott lenni, hogy

nincs az az isten, hogy egy Matthew Perry kaliberű pasas összeszedjen egy olyan csajt, mint Salma Hayek,

aki akkoriban a legszebb színésznők közé tartozott, Hát, miheztartás végett íme, kikkel járt Perry az évek során. Julie Roberts – igaz, csak két hónapig voltak együtt -.Yasmine Bleeth Baywatch színésznő, Neve Campbell, Maeve Quinlan szappanopara sztár, Lauren Graham a Szívek szállodájából, Rachel Dunn profi röplabdajátékos, és Lizzy Caplan, akivel hat éven át voltak egy pár.

Forrás: Tv2