Az eredményeket elnézve nem Az álommeló lesz, ami kihúzza az RTL-t a szószból

Nagyot zuhant az RTL új realityjének nézettsége az előző héthez képest.

Csak egy hétig tarthatott az RTL öröme, már ami Az álommeló nézettségét illeti. Az első héten még egészen emberes számokat hozott „Balogh Levente Elnök úr" és segítői munkaerő castingolása: a fiatalok körében egy adást átlagosan 191 739-en néztek, a közönségarány 17,2 százalékos volt. A műsor második hetére ez a szám leesett 140 464 nézőre adásonként, a közönségarány 12,9 százalékosra zuhant be. A teljes lakosság körében sem jobb a helyzet, ott az első heti 503 170-es átlagos nézőszám 393 898-ra csökkent a műsor második hetére, a közönségarány 14,6 százalékról 11,8 százalékra esett.

Az álommeló; Forrás: RTL Sajtóklub

 


Ez elég súlyos nézővesztés, ráadásul a Drága örökösök sem muzsikál valami fényesen, vagyis a hétköznapi főműsoridőt megint nem sikerült megnyernie a csatornának: a TV2 a Zsákbamacskával szilárdan tartja vezető pozícióját, bár ez a műsor is fokozatosan veszít nézettségéből a fiatalok körében, csak éppen ennek bőven volt honnan. Az előző heti 221 652-es átlagos nézőszám a múlt hétre 209 187-re esett, a közönségarány 20,6 százalékról 19,5 százalékra csökkent ebben a célcsoportban. A teljes lakosság körében viszont még növelni is tudta nézettségét a műsor, aminek vasárnapi adását egyébként már Rózsa György vezette Majkáék helyett, és ez így is marad egész héten. A vasárnapi részt a fiatalok körében 202 015-en nézték, a közönségarány 19 százalékos volt, ebben a célcsoportban a múlt hét hatodik legnézettebb műsora lett. A teljes lakosság körében 742 314 nézővel a negyedik helyen végzett a nézettségi listán.

A fiatalok körében a hét legnézettebb műsora a szombati A mi kis falunk epizód volt 227 509 nézővel és 21,5 százalékos közönségaránnyal,

a teljes lakosság körében 689 564 nézővel érte el a 11. helyezést, itt 19,7 százalékos volt a közönségarány.

Forrás: TV2 Sajtószoba

 


A fiataloknál, vagyis a 18 és 49 év közöttiek körében aztán a másodiktól a hatodik helyig Zsákbamacska adásokat találunk, hetedik helyezett a húsvét hétfői RTL Híradó, majd ismét TV2-es műsorok következnek. A Pepe új évadának első része a kilencedik helyen végzett 176 306 nézővel és 15,5 százalékos közönségaránnyal, a nagy kérdés, hogy tudja-e tartani a viszonylagos jó nézettséget, vagy ez csak az újdonság erejének köszönhető.

A teljes lakosság körében a pénteki Tények volt a legnézettebb műsor 754 838 nézővel és 27 százalékos közönségaránnyal,

majd a másodiktól a hetedik helyig a múlt hét összes Zsákbamacska-adása felsorakozott. Aztán három Tények-adás, majd a már említett A mi kis falunk epizód, a 12. helyen megint egy Tények, 13. helyen pedig a húsvét hétfői RTL Híradó található.

A TV2 új műsora, az Ütős ötös az első heti lendületéből veszített, de a fiatalok körében még így is jobb eredményeket ért el, mint az RTL-en futó Az álommeló. Ráadásul a TV2-es műsor este fél 10-kor kezdődik a Zsákbamacska után, vagyis jóval később, mint az RTL realityje, de még így is sikerült felülkerekednie: az Ütős ötös a fiatalok körében 153 339 nézőt ért el, míg Az álommeló csupán 140 464 nézőt tudhatott magáénak adásonként a múlt héten.

Az RTL A mi kis falunkban bízhat továbbra is, illetve a Híradó népszerű még a nézők körében, de ezzel nem tudja legyőzni a TV2 műsorait, vagyis tovább kell keresgélnie az ellenszert.