Az RTL Klub és a TV2 is adományozásra buzdít az ukrajnai háború miatt

Adományozásra buzdít a Fókusz, menekülteknek gyűjt a Neked énekelek.

Az RTL Magyarország műsorai, valamint az RTL.hu híroldal is kiemelten foglalkoznak az ukrajnai háborúval, a hírigazgatóság munkatársai a magyar-ukrán határról folyamatosan tudósítják az nézőket, a szerkesztőségek pedig friss hírekkel látják el a nézőket és olvasókat. A Fókusz adásai emellett több alkalommal is adományozásra buzdítják majd a nézőket, emellett a csatorna riportokban számol majd be arról, hogy a segélyszervezet hogyan segít a háború áldozatainak és a menekülteknek Ukrajnában és Magyarországon.

Forrás: RTL Klub/Sajtóklub

 

Az ukrajnai háború miatt ismét él az Ökumenikus Segélyszervezet 1353-as adományvonala. A telefonszám felhívásával, vagy egy SMS küldésével a nézők is hozzájárulhatnak 250 forinttal a szervezet segítségnyújtásához. Az RTL Magyarország hosszú évek óta elkötelezett támogatója az Ökumenikus Segélyszervezetnek: a Fókusz és Fókusz Plusz című műsorok rendszeresen gyűjtenek adományt a Segélyszervezettel karöltve. Az elmúlt évek adománygyűjtő adásai során csak a nézői felajánlásokból félmilliárd forint támogatás gyűlt össze.

Április 9-én, harmadik alkalommal kerül képernyőre a TV2 CSR Hungary-díjas jótékonysági gálaműsora, a Neked énekelek. A kezdeményezés 2020-ban indult és idén az orosz-ukrán háború elől menekülőknek gyűjt adományokat. Pavel Stanchev, a TV2 Csoport vezérigazgatója az alábbiakat nyilatkozta ezzel kapcsolatban:

A háború kirobbanása utáni első napokban már eldöntöttük, hogy felelős médiavállalatként mi is szeretnénk kivenni a részünket a segítségnyújtásból. A Sztárban Sztár február 27-i adásában az emelt díjas telefonhívásokból befolyó összeget ajánlottuk fel a Kárpátaljáról menekülőknek, most pedig egy egész műsort szentelünk az adománygyűjtésnek. A Neked énekelek pedig a lehető legjobb platform arra, hogy segítsük azokat, akik a legjobban rászorulnak. Tavaly is bebizonyosodott, hogy a nézőink szívesen állnak jó ügyek mellé, akkor a koronavírus árváinak gyűjtöttünk több mint százmillió forintot.