Az X-akták animációs vígjátéksorozatként támad fel

A The X-Files: Albuquerque a népszerű sci-fi széria spin-offjaként fog működni. Egy csapat kutyaütő ügynökről szól majd.

A Fox berkeiben készülő projektet a Rocky Russo – Jeremy Sosenko páros fejleszti, akik korábban a Paradise rendőrei és a Brickleberry című szintén animációs sitcomokat szállították a Netflixnek, illetve a Comedy Centralnak.

A The X-Files: Albuquerque egy olyan egységről szól, ahol csupa olyan kutyaütő ügynök tevékenykedik, akik túl hülyék ahhoz, hogy a nagy öregek, Mulder és Scully egyáltalán foglalkozzanak velük. Ők tehát gyakorlatilag az X-akták Zs kategóriája.

X-akták: A film. Forrás: InterCom

 

S ha az új kalandok nem is közvetlenül két kedvencünkhöz, Mulderhez és Scullyhoz fognak kapcsolódni, azért a rajongók így is örülhetnek, mivel az X-akták ötletgazdája, Chris Carter és asszisztense, Gabe Rotter (aki a 2001–2002-es epizódokban segédkezett a sorozat forgatókönyvének megírásában) executive producerként csatlakoznak a produkcióhoz.

Az eredeti X-akták 1993 és 2002 között kilenc évadon át futott, és először két nagyjátékfilmes folytatás készült belőle (X-akták: A film, 1998, X-akták. Hinni akarok, 2008), majd 2016-ban két évad erejéig ismét visszatért a sorozat. A széria sztárjai, David Duchovny (Mulder) és Gillian Anderson (Scully) semmilyen formában nincsenek bevonva a The X-Files: Albuquerque munkálataiba.


(via Deadline)