Batwoman, a leszbikus városi harcos is saját sorozatot kap

Jövőre már Supergirllel, Flash-sel és a Zöld Íjásszal fogja üldözni a bűnt a CW csatornán.

2019-ben Batwoman is csatlakozik a CW csatorna DC-szuperhőseihez, írja a Variety. Az 1956-ban kitalált, Kathy Kane nevű hősnő egy gazdag gothami asszony volt, aki Batman hatására éjszakánként denevérjelmezben üldözte a bűnt szeretett városában. A DC korabeli írói, rajzói és szerkesztői egy Bruce Wayne-nel is szerelmi viszonyba keveredő, csinos nőként ábrázolták, hogy ezzel is tompítsák egy akkori sztárpszichiáter, Fredric Wertham (ma már nevetségesnek tűnő) vádjait, miszerint Batman és Robin homoszexuális kapcsolatban élnek.

A karakternek 2006-ban megszületett egy modernizált változata is, Kate Kane néven. A DC kiadó ekkor már igyekezett a tolerancia élharcosa lenni. A modern Batwoman egy öntudatos, leszbikus nőként bukkant fel a képregényekben: Batman helyett Renee Montoya nyomozónővel került közelebbi kapcsolatba. A tévésorozatba is ő fog bekerülni, mint egy utcai harcban jártas, ám gothami gengszterek mellett a saját démonaival is egyfolytában küzdő szuperhős.

A 2019-ben adásba kerülő sorozat executive producere és vezető forgatókönyvírója Caroline Dries lesz, aki korábban benne volt a Vámpírnaplók és a Smallville stábjában, de írt Melrose Place-epizódokat is.