Befutott a Tündérkert című magyar kalandfilmsorozat előzetese

A történet az Erdélyi Fejedelemségben játszódik, ahol Báthory Gábor, a Sárkány és Bethlen Gábor, a Hattyú vetélkednek egymással az uralkodói címért.

Szövetségesekkel és ellenfelekkel, bajtársakkal és riválisokkal, hitvesekkel és szeretőkkel, barátokkal és ellenségekkel érkezik idén ősszel a Duna tévére a Tündérkert című, hazai gyártású történelmi kalandfilmsorozat, amely a Nemzeti Filmintézet támogatásával, a Megafilm Service és a MTVA koprodukciójában készült.

Már egy látványos előzetes is kijött hozzá, íme:

 

 

A sorozat az Erdélyi Fejedelemség szorongatott helyzetét mutatja be, ahol elég volt egy pillanat, hogy a barátból ellenség váljon, mindenki csak magában bízhatott – és néha már magában sem. Az egyik oldalon ott áll Báthory Gábor, a Sárkány, vagyis a szenvedély, a nagyravágyás, a nagy ötletek, az indulatok és a konfliktusok harcosa. Mindezekkel szemben áll a Hattyú, vagyis a higgadt, művelt Bethlen Gábor, aki elvei és személyisége mentén dönt, legyen szó szerelemről vagy politikai állásfoglalásról. De vajon ki az igaz vezető?

Báthory Gábor szerepét Katona Péter Dániel, Bethlen Gábort Bokor Barna játssza. A Tündérkert női karaktereit Szamosi Zsófia, Szőke Abigél, Dobos Evelin, Gáspár Kata, Balsai Móni és Parti Nóra alakítják, mellettük a főbb szerepekben Kálloy Molnár Péter, Rajkai Zoltán, Pataki Ferenc, Pál D. Attila, Dimény Levente és Németh B. Kristóf látható. A 8 részes sorozatot Madarász Isti rendezte, a vezető operatőr Garai Gábor. A produkciót a Helmeczy Dorottya–Kálomista Gábor producerpáros jegyzi. A sorozat a Duna Tv műsorán látható majd.