Családi filmek szombatra

Megértjük, ha ilyen felemás időben nincs kedvetek kimozdulni, ez esetben kezdjétek a hétvégét egy kis filmnézéssel, hátha megjön a kedvetek máshoz is.

Viasat3 - október 21., 7.15h
Korhatár nélkül megtekinthető.

Emmet átlagos fickó. A keze sárga, két ujja van, a feje tetején bütyök tartja a sapkát. A Lego-világ átlagembere, építkezésen dolgozik, és semmi pénzért se késné le kedvenc napi tévésorozatát. Egy félreértés folytán azonban mindenki más azt hiszi: ő a Kiválasztott, a világ megmentésének kulcsfigurája. Különleges figurák egy kis csapatával kell nekivágnia a nagy feladatnak, amely meghökkentő kalandokon és váratlan fordulatokon keresztül eljuttathatja hőseinket majd meglátjuk hova. Annyi biztos: a kettős életet élő Lord Biznisz az elveszejtésükre tör, Emmet pedig Vitruvius, a bölcs öreg, egy vad Lego-lány, Batman és még néhány furcsa fickó oldalán, gyorsan alakuló járgányok és könnyen átépíthető világok között harcol de alig érti, mi zajlik körülötte.

 

Minimax - október 21., 8.00h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Egy nap, miután megcsókolja egy varázslatos pillangó, Kara felfedezi, hogy fantasztikus erőre tett szert, amely lehetővé teszi, hogy átalakuljon Szuper Szikrává, a titkos, bűnüldöző alteregójává, aki keresztbe-kasul repkedve a királyságában készen áll arra, hogy felvegye a harcot a rosszakkal. Ám nemsokára Kara féltékeny unokatestvére elkapja a pillangót, és maga is átalakul Kara szuperhősének gonosz párjává, Sötét Szikrává.

 

Paramount Network - október 21., 8.00h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

A film a történelem hajnalán játszódik, amikor még gyapjas mammutok éltek a földön. A történet hőse a korai ember, Dug, aki barátja, Hognob törzsével egyesül, hogy a főellenséget, Lord Nooth-ot és bronzkori városát legyőzzék, otthonukat megvédjék.

 

Viasat3 - október 21., 9.20h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Sammy és Ray kérgesteknősök és örök barátok, akik gondtalanul lubickolnak egy atoll környékén, és felkészítik az ifjakat, például Rickyt és Ellát, hogy ők is boldogulhassanak a tengerben. Egy nap azonban felbukkan egy orvvadász, aki foglyul ejti és elszállítja a teknősöket, hogy aztán betuszkolja őket Dubaj egyik látványos vízi show-jába. A hely kisfőnökeként ismert Nagy D, a csikóhal menekülést tervez, és a két teknőcnek is szerepet akar osztani. De amikor Sammy és Ray megismerkedik Jimbóval, a gülüszemű pacahallal, Luluval, a felvágott nyelvű homárral meg egy jókora pingvincsaláddal, elkezdenek dolgozni saját menekülési tervükön. Ekkor érkezik meg a kis Ricky és Ella, hogy megmentsék őket. Izgalmas kalandok és menekülések után hőseink délnek veszik az irányt, hogy megkeressék Shellyt, Sammy első és egyetlen szerelmét.

 

Barbie, a rocksztár hercegnő

Minimax - október 21., 9.20h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Készülj a Rock'N'Rollra! Ebben a tempós musicalben Barbie egy modern hercegnőt alakít, Courtneyt, akinek az élete a feje tetejére áll, amikor helyet cserél Erikával, a híres rocksztárral. Két teljesen különböző világ ütközik, ahogy a csere során Courtney hercegnő a poptáborba, Erika pedig a Hercegnő táborba kerül. Miközben a rivális táborok vezetői megpróbálják helyrehozni a kavarodást, Courtney és Erika is megtanul alkalmazkodni a különböző csapatokhoz, és jól szórakoznak, miközben új, váratlan barátságokat kötnek. Amikor a lányok megtudják, hogy mindkét tábort a bezárás veszélye fenyegeti, el kell fogadniuk különbözőségüket, meg kell találniuk az igazi hangjukat, és össze kell állniuk egy nagyszabású dal-viadalra, hogy megmutassák: minden lehetséges, ha az ember mer nagyot álmodni!

 

Babe

RTL HÁROM - október 21., 10.20h
Korhatár nélkül megtekinthető.

Babe különös teremtés, kismalac létére elvei, mi több, elképzelései vannak, ami cseppet sem vág egybe Hoggett gazda (James Cromwell) szándékaival. Felismerve a sorsában rejlő veszélyt, szövetkezik a helyi birkákkal, hogy nélkülözhetetlenné tegye magát a farmon. A szeretetreméltó és önmagát pásztorkutyának képzelő kismalac kitanulja a terelés csínját-bínját, ami annyira elnyeri gazdája tetszését, hogy az év terelőversenyére is benevezi. Az Oscar-díjas családi moziban a háziállatoké a főszerep, és nem kis szerep jut a fergeteges egérkórusnak és egy csapat makacs birkának sem.

 

AXN - október 21., 13.00h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

A jetik békésen élnek biztonságos, tágas, vidám világukban. Az általános boldogságra csupán egyvalami vet árnyat: azok a titokzatos lábnyomok, amelyek egy ismeretlen, titokzatos lénytől származnak. Ám egy jeti, úgy gondolja, tudja a megoldás. Ötlete bátor és furcsa, meglepő és szeszélyes: azt álltja, a titokzatos lény egy addig ismeretlen, kislábú fajtól származik, amelyet rejtőzködő életét él, nehéz megtalálni, de talán érdemes. És elindul, hogy felkutassa az ismeretlen fajt…

 

Paramount Network - október 21., 13.15h
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Három gyerek rájön, hogy a szemközti ház valójában egy élő, lélegző szörnyeteg.

 

m2 / Petőfi TV - október 21., 14.55h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Hans Christian Andersen több mint 200 éves tündérmeséi ismertek mind a gyerekek, mind a felnőttek körében. Andersen egyike a legtöbbet olvasott íróknak, műveit 143 nyelvre fordították le. A klasszikus mesefilm visszarepíti a gyerekeket abba a mesevilága, amit Andersen teremtett kétszáz évvel ezelőtt: ahol a tündérek, a királylányok, hercegek, törpék és erdei nimfák a szereplői a történeteknek. Messze kinn a tengeren oly kék a víz, akár a legszebb búzavirág szirma, s áttetsző, mint a legtisztább üveg, Megszámlálhatatlanul sok fajta élőlény népesíti be ezt a világot. Az emberek nem mindegyiket ismerik, de némelyikről mondák és legendák keringenek. A hableányok imádnak a habokban játszadozni, versenyt úszni a halakkal. Énekük oly szomorú és szép, hogy az emberek szívében is felébreszti a vágyat. A hableányok a tenger mélyén, apjuk, a tengerek királyának palotájában élnek. A kis hableány egyetlen vágya, hogy a földön éljen, egyszer. 15. születésnapján ő is, mint nővérei, megnézheti az embervilágot, a naplementét a hullámok fölött. Ekkor találkozik a herceggel, és ez örökre megváltoztatja az életét… Szerelemre lobban iránta. Ahhoz, hogy a földön éljen, fájdalmas és végérvényes szerződést kell kötnie a tengeri boszorkánnyal, Mydrával.

 

m2 / Petőfi TV - október 21., 18.00h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Az Apollo és a csodabogarak című animációs sorozatból jól ismert tücsök főszereplésével készült egész estés történet a francia képeskönyvíró-és illusztrátor Anton Krings rendezésével. Apollo, a vándorművész megérkezik Margaréta királynő birodalmába, ahol úgy tűnik mindenki elégedett és boldog, a kert szó szerint virágzik, a méhek pedig teszik a dolgukat. Apollo azonban korántsem ilyen vidám, mivel nem jószántából hagyott fel a szórakoztatással, itt viszont úgy érzi, új életet kezdhet. Ám a látszólagos nyugalom alatt parázs indulatok uralkodnak. Wendy, a királynő irigy unokatestvére szeretné megszerezni a kaptár vezetését, ezért elraboltatja Margarétát. Furmányos módon ráadásul úgy rendezi a dolgokat, hogy mindenki a kis tücsökre gyanakodjon. Apollonak tehát nemcsak a szerelmét kell megtalálni, de be is kell bizonyítania, hogy ártatlan. Ha ez sikerülne, a kert lakói végre elfogadnák őt.

 

JimJam - október 21., 18.04h
Korhatár nélkül megtekinthető.

Tűzoltó Sam és barátai újjáépítik Pontypandy tűzoltó állomását, de egy nem várt eseménnyel kell szembe nézniük: egy hatalmas hurrikán csap le a városkára.

 

Cool - október 21., 18.35h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Öt év telt el azóta, hogy Hablaty és Fogatlan sikeresen egyesítette a sárkányokat és a vikingeket Hibbant-szigeten. Miközben Astrid, Takonypóc és a többiek sárkányversenyeken szórakoznak, addig Hablaty és Fogatlan egyre távolabbra jutva új világokat térképeznek fel. Egyik kalandjuk során felfedeznek egy titkos jégbarlangot, amely több száz új, vadon élő sárkánynak és a titokzatos Sárkánylovasnak ad otthont. Az öröm nem tart sokáig, ugyanis feltűnik a kegyetlenségéről ismert Drákó, aki kíméletlenül vadászik, nemcsak a sárkányokra, hanem a törzsek vezetőire is. Az egész törzsnek össze kell fognia, hogy megmentsék mind az emberek, mind a sárkányok jövőjét.

 

TV2 Kids - október 21., 19.40h
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

A csak gyerekek által látott Fixik apró lények, akik megjavítják az elromlott készülékeket, kütyüket és elektromos áramköröket. Amikor az egyik Fixie különleges karkötőhöz jut, amely szupererővel rendelkező csirkefogóvá változtatja, színes kis barátain, egy kisfiún és egy laborprofesszoron múlik, hogy megmentsék a helyzetet!