Családi filmek vasárnapra

Sokan már a dolgos hétfőre gondolnak ma, de szerencsére még mindig hétvége van, pihenjetek rá a jövő hétre pár családi filmmel!

Minimax - január 21., 8.00h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

A vadvirágok rejtekében, a Tulipántündérek mesés világában él Hüvelyk Panna, a pöttömnyi lányka teljes harmóniában a természettel. Élete azonban egy csapásra megváltozik, amikor a barátnőivel együtt kénytelenek elhagyni addigi otthonukat. A virágok, amelyekben élnek, felkerülnek a nagyvárosba. Itt tudják meg, hogy az emberek épp a Tulipántündérek virágos rétének helyén akarnak felépíteni egy új gyárat. A természet varázslatos erejét kihasználva Hüvelyk Panna bebizonyítja, hogy még a legkisebbek is képesek nagy csodákra!

 

Anasztázia

Moziverzum - január 21., 8.15h
Korhatár nélkül megtekinthető.

Volt egyszer egy Anasztázia nevű ifjú hercegnő, aki a pompás paloták és fényes estélyek varázslatos világában élt. 1916-ot írtak, s a legendás Romanov család a dinasztia uralkodásának háromszázadik évfordulóját ünnepelte. Az ünnepi esemény tiszteletére a cár nagyszabású fogadást rendezett, s a bál legfényesebb csillaga éppen Anasztázia volt. A cári palota fölött azonban sötét felhők gyülekeznek, mert a száműzetéséből Szentpétervárra visszatért Raszputyin bosszút forral...

 

Minimax - január 21., 9.20h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Barbie ezúttal egy hajótörött lány, Rosella szerepében látható, aki egy lakatlan szigetre sodródva barátságos és gondos állatok szerető "családjában" cseperedik fel. Amikor Antonio herceg felfedezi a paradicsomi hangulatú szigetet és rajta a gyönyörű Rosellát, azonnal beleszeret a szépséges hajótöröttbe. A lány és barátai _ Sagi, a vörös panda, Azul a páva, és Tika a bébi-elefánt _ a herceggel tartanak, hogy megkeressék Rosella szüleit és részt vegyenek egy pompás királyi bálon. Az új lány érkezését azonban nem nézi mindenki jó szemmel az udvarban. Kiderül, hogy a király megígérte a gonosz Arianának, hogy a herceg az ő lányát, Lucianát veszi majd feleségül. Ariana szeretné megszerezni a hatalmat a királyságban és Rosellának minden ügyességére és barátai minden segítségére szüksége lesz, hogy időben leleplezze az ármánykodást.

 

Film+ - január 21., 9.55h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Javában dúl a második világháború, és ez Yazoo lakóinak hangulatára is rányomja a bélyegét. A nyolcéves Willie (Frankie Muniz) azonban nem emiatt szomorú. Nehezen illeszkedik be a közösségbe, nem talál barátot magának és a lányokkal sem ért szót. Kilencedik születésnapjára egy kutyát kap: Skipet. Az új jó barát teljesen megváltoztatja az életét. Skipnek köszönhetően a többi fiú is lassan befogadja Willie-t, tagja lehet a focicsapatnak, és az iskola legszebb lánya sem fordít hátat többé neki!

 

Paramount Network - január 21., 13.50h
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Nim az egyik trópusi szigeten él a tudós édesapjával. Egyik nap Nim apja viharba kerül, és eltűnik a tengeren. A magára maradt kislány a kedvenc regényhőséhez, Alex Roverhez fordul levelével, hogy segítsen neki őt megtalálni.

 

Mese a 12 hónapról

m2 / Petőfi TV - január 21., 14.30h
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Klara királynő uralkodik a 12 hónap felett, akinek feladata minden hónapban beállítani az éves órát a hónapok áthelyezéséhez. Az elmúlt hetekben a királynő egyre gyengébbé válik, és mágikus ereje fogy. A hónapok nagyon félnek: vajon a Fagyos Herceg, akinek sötét ereje csak a szökőévben kap erőre, próbálja meg elpusztítani a királynőt, és így megakadályozni az év folytatását? Gyors intézkedésre van szükség, mert február 29. van, és a királynőnek pontosan 18 órára kell beállítania a márciusi éves órát. Ha ez nem sikerül neki, akkor az örökké sötét, jeges és barátságtalan február marad. Március talál egy ellenszert az Öröklét könyvében, de embernek kell megfejtenie a titkos receptet. Két kiválasztottjuk Luise és Valentin elindulnak beszerezni a hozzávalókat, de hátráltatóik is lesznek, akik minden lehetséges akadályt eléjük gördítenek.

 

Shrek

Moziverzum - január 21., 17.25h
Korhatár nélkül megtekinthető.

Hol volt, hol nem volt, egy messzi mocsárban, meghitt magányban élt egyszer egy morcos ogre, akit Shrek-nek hívtak. Ám a zöld szörny nyugalmát és életét egy napon fenekestül felbolygatta egy különös esemény: mesebeli lények lepték el a mocsarat _ és lepték meg gyanútlan hősünket. A három vak egér futkározott a vacsoráján, a nagy, gonosz farkas feküdt az ágyában, a hét törpe Hófehérke koporsóját tette az asztalára, kunyhója előtt pedig ott nyüzsgött a három hajléktalan kismalac, és mindenféle más varázslatos figurák, akiket a gonosz Farquaad nagyúr űzött el otthonukból. Shrek tehát elment a nagyúrhoz, hogy visszakövetelje mocsarát, de ehhez előbb meg kell mentenie a szörnyű tűzokádó sárkány karmaiból Fiona királylányt, hogy Farquaad feleségül vehesse, és így király lehessen. A nagy kalandban társa is akad az ogrének: a szószátyár Szamár, aki bármit megtenne Shrek-ért, egy valamit kivéve: a világ minden kincséért sem hajlandó befogni a száját. Hamarosan azonban kiderül, hogy a sárkánynál sokkal nagyobb problémát jelent Fiona különös titka... A DreamWorks rajzfilmje ellenállhatatlanul megkapó figuráival, fergeteges humorával, leleményes fordulataival, lenyűgöző látványvilágával, friss lendületességével és izgalmával egy igazi családi mozi!

 

TV2 Kids - január 21., 17.25h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Bodi, az álmodozó tibetijuhászkutya-kölyök hamarosan apja nyomdokaiba lép, és a bolondos bárányok faluját fogja védeni a farkasoktól Hóhegyen. Vagy mégsem? Egy nap egy rádió hullik alá az égből, és mikor Bodi meghallja Angus Scattergood, a rocklegenda dalát, elhatározza, hogy ő is zenész lesz. Követve új szenvedélyét hátrahagyja a falut, és egy szál gitárral a városba indul. Ott azonban ősi ellenségei, a farkasok leselkednek rá, akik szentül hiszik, hogy a kölyök segítségével a hóhegyi ízletes bárányok közelébe férkőzhetnek. Egyedül Bodin múlik, hogy megmentse családját és barátait a leselkedő veszélytől anélkül, hogy feladná élete álmát: a zenét.

 

Kópé

TV2 Kids - január 21., 18.45h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Kópé, a díszpárnán heverésző, lustálkodó szobaeb élete nem is lehetne vidámabb: jómódú gazdija egyetlen szeme fénye, imádja, óvja és a legfinomabb falatokkal, a legszuperebb játékokkal kényezteti őt. Ám mikor váratlanul meghal az idős milliomosnő, _ kapzsi rokonai legnagyobb meglepetésére _ a gazdag asszony az egész vagyonát kedves kutyájára, és annak leendő új gazdijára hagyományozza. Mikor Kópénak véletlenül nyoma vész, a mohó rokonok mindent bevetnek, hogy visszaszerezzék a kis blökit, és vele együtt a hatalmas örökséget. A kutyus után erednek, aki most már az utca négylábú törvényei szerint tengeti napjait, és megannyi izgalmas, olykor veszélyes kalandba keveredik új ebbarátai oldalán. És még egy szerető, új gazdilány is feltűnik a színen, aki bármit megtenne azért, hogy biztonságban tudhassa kis bajkeverő kedvencét, Kópét.

 

Moziverzum - január 21., 19.15h
Korhatár nélkül megtekinthető.

William Stieg könyve alapján! A tűzokádó sárkány és a gonosz Farquaad nagyúr legyőzése után Shrek, a zöld öklű öldöklő, mindenki kedvenc ogréja, ezúttal élete legkeményebb diójával szembesül: el kell fogadtatnia magát apósával és anyósával. A nászutat követően ugyanis Shrek-et és Fiona-t meghívás várja a lány szüleitől a Túl az Óperencián birodalmába. Felkerekednek hát a levakarhatatlan Szamárral, hogy kilépjenek az ünneplő tömeg elé, csakhogy Túl az Óperencián még senki nem tudja, hogy a királylány a varázslat megtörtével kissé másként néz ki. Harold, a király bizony másképpen képzelte el lánya jövőjét _ és a sajátját is. És itt lép a képbe a varázslatos hatalmú Jótündér, az "elbűvölő" Szőke Herceg, no meg a legendás bérgyilkos, Csizmás Kandúr…