Csavardi Samu is csatlakozik a 80-as évek bringás szörnyvadászaihoz

Ismerős nevekkel bővült a Stranger Things 2. évadának szereplőgárdája

Már rögtön a bemutató után óriási siker lett a Stranger Things, és szép kis kultusz alakult ki körülötte. Az általában ötletszegény remake-ek, rebootok és sokadik folytatások mentén a Duffer testvérek nagyon ügyesen nyúltak hozzá a korunkra valamiért jellemző nosztalgiához: készítettek egy sorozatot, ami nem csupán történetével, jelmezeivel idézi meg bravúrosan a 80-as éveket, hanem teljesen olyan, mintha a 80-as években készült volna. Mintha egy régi Spielberg-filmet néznénk, abból az időből, amikor a baseballsapkás zseni még egy soha fel nem akaró, nagy gyerek volt és a szó legszorosabb értelmében csak mesélt. Vagy mintha az Amblin stúdió (naná, hogy Spielberg cége) valamelyik családi klasszikusa lenne - és akkoriban ezek az általában álmos kertvárosokban játszódó “családi” filmek nem vetették meg a horrort sem, nem volt azzal problémája senkinek.

Forrás: Netflix

Maradt néhány lezáratlan szál a sorozat végére, és az elsöprő siker után egyenesen muszáj volt, hogy bejelentsék a második évadot. El is kezdtek szállingózni a hírek az új szereplőkről.

Winona Ryder (talán Matthew Modine is visszatér) mellé két nagyobb név is érkezik, mindkettő a 80-as évek kultfilmjeiben váltak ismertté, így jócskán erősíteni fogják a nosztalgiát. Sean Astin sokak számára a Gyűrűk Ura Csavardi Samujaként lehet ismerős, pedig a nagyszerű 80-as években a világ egyik legmenőbb kalózos-kincskeresős kalandfilmjének, a Kincsvadászoknak volt főszereplője. A slashfilm.com szerint a Winona Ryder által játszott anyuka és a sheriff középiskolai osztálytársát, egy “volt” kütyübuzit fog alakítani.

A másik új szereplő, Paul Reiser szintén nevezetes figura: A bolygó neve: Halálban ő volt az, akit a Weyland-Yutani azért küldött, hogy Ripley testében a Földre csempésszen egy alient. A hírek szerint itt is hasonló genya lesz, csak nem céges, hanem kormányzati genya.

Persze a bringás srácok visszatérnek, sőt, újabb lány tagja is lesz a kis szörnyvadász csapatuknak.

A történetről egyelőre semmit sem tudni, de azt már sokan az alkotók szemére vetették, hogy a csúnyácska, nagymamaszemüveges Barb sorsát túlságosan elhanyagolták. Ennek kapcsán nemrégiben felbukkant egy fiktív (spoileres) híradórészlet:

A Stranger Things második évadját  előreláthatólag 2017 júliusában mutatja be a Netflix.