Cseh kultkomédia, amiben Kerekes Vica domborít - csütörtökön a tévében

Az emlékezetes billiárdasztalos jelenetet végre kis hazánkban is megnézhetjük. Kerekes Vicából ez a film csinált sztárt Csehországban.

Hazugságok hálója - Sony Movie Channel, május 21. csütörtök, 18.45h

Roger Ferris CIA-ügynök céltudatos és bátor ember, nem fél senkitől és semmitől. Életét a jó ügyért folytatott harcra tette fel. A cég veteránja, Ed Hoffman viszont otthonról, a laptopja segítségével irányítja a terepen mozgó emberét. Ferris hamarosan új feladatot kap, el kell kapnia a terroristavezért. Az akció során együtt kell működnie a jordán titkosszolgálattal, meg kell próbálnia beépülni a terrorista szervezetbe. Ferris a fél világon keresztül üldözi emberét, ám minél közelebb kerül hozzá, annál több ellentmondásba és hazugságba ütközik. Rájön, hogy igazából csak önmagára számíthat.

 

A Bourne-csapda - Mozi+, május 21. csütörtök, 21h

Két évvel ezelőtt Jason Bourne azt hitte, hogy sikerült elmenekülnie a múltja elől. Ám hiába tűnt el a kedvesével együtt a világ szeme elől, sokaknak áll érdekében, hogy holtan lássák. A pár rejtőzködve él egy kis faluban, amikor felbukkan egy ügynök. Mindent hátrahagyva elmenekülnek, ám Marie áldozatul esik az üldözőiknek. S egykori munkaadói, az Ügynökség emberei ugyanúgy Bourne nyomában vannak, mint a maffiózó zsoldjában álló bérgyilkos. A hajsza tehát ott folytatódik, ahol régen abbamaradt. A helyzet azonban annyiban változik, hogy az ügynököt immár a személyes bosszú is hajtja…

 

Dumb és Dumber - Dilibogyók - Viasat3, május 21. csütörtök, 20.55h

Lloyd Christmas (Jim Carrey), a Rhode Island-i sofőr a bárgyúság megtestesítője. Álmai netovábbja, hogy megtalálja a nőt, aki üres életét bearanyozná. Egyik nap szinte elakad a lélegzete, amikor megpillantja gyönyörű utasát, Mary Swansont (Lauren Holly), s rádöbben, hogy megtalálta a hőn áhított lelki társat. Amikor megérkeznek a repülőtérre, úgy tűnik Mary örökre kisétál az életéből, ám szerencséjére a lány az ülésen felejti a tárcáját. Lloyd az égvilágon mindent bevet, hogy visszajuttassa neki az elveszett holmit, azonban barátjával, Harryvel (Jeff Daniels) váratlanul egy szövevényes emberrablás közepén találják magukat.

 

Az eltakarítónő - Filmcafe, május 21. csütörtök, 21h

Walter Goodfellow tiszteletest teljesen lefoglalja élete legjobb prédikációjának megírása. Eközben nem veszi észre, hogy felesége, Gloria a szemtelen golfedzővel enyeleg, Holly lánya hetente más pasival kavar, Petey fia pedig az iskolai zaklatások céltáblája. Gloria viszont torkig van a szomszéd kutyájának ugatásával, elhidegült házasságával és kamasz gyerekei kihágásaival. Álmatlan éjszakáin megváltásért imádkozik, ami meg is érkezik az idős házvezetőnő, Grace személyében. A kedves néninek sajátos elképzelése van arról, hogyan teremtsen rendet a Goodfellow-házban.

 

Páncélba zárt szellem - Moziverzum, május 21. csütörtök, 21h

A Páncélba zárt szellem főhőse az Őrnagy, a különleges erőknél szolgáló egyedi humán-kiborg hibrid, a 9-es Részleg nevű kommandós osztag vezetője. A legveszélyesebb bűnözők és szélsőségesek kiiktatására szakosodott 9-es Részleg egy olyan ellenséggel kerül szembe, amelynek egyetlen célja, hogy elpusztítsa a HankaRobotika kibertechnológia fejlesztéseit.

 

Már megint bérgyilkos a szomszédom - AMC, május 21. csütörtök, 21h

Jimmy Tudesky (Bruce Willis), a visszavonult bérgyilkos élvezi a nyugodt hétköznapokat mexikói tengerparti házikójában. Hála egykori szomszédja, Nicholas Oz Oseransky (Matthew Perry) hamisított fogorvosi feljegyzéseinek, Tulipán meghalt a világ számára, és így sikerült átejteni fő ellensége, Gogolák bandáját. Tulipán most takarít, kertészkedik és főz. Mindezeknek felesége, Jill (Amanda Peet) nem örül. Hirtelen megjelenik Oz, és lélekszakadva meséli, hogy a Gogolák banda elrabolta a feleségét. Jimmy hallani sem akar az egészről, ez már nem az ő ügye. Ám Oz nyomában felbukkan a frissen szabadlábra helyezett bandavezér, Gogolák László (Kevin Pollak) és verőlegényei, akik Los Angelestől követték a gyanútlan Ozt.

 

Az utolsó cserkész - Film+, május 21. csütörtök, 21h

A lecsúszott cinikus magánnyomozó összeáll a szintén züllött ex-hátvéddel, hogy megpróbáljanak megoldani egy halálesetet. Joe Hallenbeck egy kiégett nyomozó; Jimmy Dix pedig egy volt LA Stallions játékos. Hallenbecket felbérelik, hogy megvédje Coryt. Dix Cory barátja, s mikor Coryt meggyilkolják egy autós üldözés során, Hallenbeck és Dix elhatározzák, hogy az ügy végére járnak. Az ügy felgöngyölítése közepette arra kell rájönniük, hogy súlyos korrupció húzódik az ügy hátterében, méghozzá egy aljas politikus és egy focicsapat tulajdonosa közt.

 

Egy kapcsolat vége - Film4, május 21. csütörtök, 21.50h

1946 egy esős éjszakáján véletlenül találkozik két férfi: egy regényíró hosszú évek után viszontlátja egykori szeretője férjét. Mindketten szeretik Sarah-t, mindketten féltékenyek rá, és egyikük sem érti őt. Sarah két évvel ezelőtt egy szó magyarázat nélkül, hagyta el a férfit, akit addig szeretett, hogy visszatérjen férjéhez, aki még mindig szerette őt. Az egykori szeretőben újra feltámad a szenvedély, nyomozni kezd a nő után. Közben fokozatosan újjáélednek benne a múlt emlékei is, a London bombázása közben eltöltött szerelmes pillanatoké. Sikerül ellopnia Sarah naplóját, és így saját emlékeit összevetheti azzal, ahogy szeretője látta kettőjük kapcsolatát. Rájön, hogy vak volt, mindent félreértett, és elhatározza, ismét szembenéz azzal, aki elől eddig menekült...

 

Férfiremény - Duna Tv, május 21. csütörtök, 22.40h

Rudolf, a 63 évesen is nagy nőcsábász és éjszakás taxisofőr, a teszetosza vejét, Ondrejt, kihasználva éli világát, mintha csak agglegény lenne. Mindeközben Marta, a felesége és Alice, a lánya számára a család a legfontosabb, és a lányuk el is éri, hogy Ondrej minta papucsférj legyen, de azt nem, hogy teljesítse házastársi kötelességét. Rudolf a férfi alkotó erőről papol _ valamikor hullámvasutakat épített _ és közben elképesztő történetekkel veszi le a lábáról a nőket. Alice és Ondrej nyitottak egy éttermet, de férfi maga küldi el a vendéget, ha az jót akar enni. Ebbe a kedélyes nihilbe robban be Sarlota, és változtatja meg mindannyiuk életét. Rudolf a fölhajtó, de Ondrej lesz a győztes, és a lány ragaszkodik új kedveséhez. A hullámok egyre magasabbra csapnak Ondrej körül, de az új kapcsolat neki is szárnyakat ad, gyökeresen megváltoztatja az éttermi hierarchiát. Mindeközben Marta tragikus körülmények között meghal, és Rudolfnak többé már nincs "kihez és hova hazamennie" _ kicsúszik a lába alól a talaj. Ondrej és Sarlota kapcsolata is olyan fordulatot vesz, amikor azt felvállalni vagy szakítani kell. Ondrej az utóbbi mellett dönt ám a feleség-barátnő-férj/szerető mindent leleplező találkozóján, mint a mesében, megjelenik Rudolf, és minden jóra fordul… mindenkinek lesz 'kihez és hova hazamennie'.