Elnézést kért Ördög Nórától az RTL Klub

Azt mondják, hogy mostanra megváltoztak.

Megírtuk mi is, hogy az RTL egykori műsorvezetője, Ördög Nóra a Partizán péntek esti talk show-jában részletesen elmesélte, hogy annak idején hogyan és miként bántak vele a csatornánál.

Úgy érezte, nem kap akkora megbecsülést, mint férfi kollégái, akik közt volt olyan, aki háromszor többet keresett nála úgy, hogy messze nem dolgozott annyit. Erre jött az, hogy első várandóssága idején nem voltak túl segítőkészek vele. Anyagilag sem, de itt is inkább az emberi oldallal volt a probléma. Kiderült, hogy ezt azért nem hozta elő akkor, mert félt, hogy ez visszaüt rá, ahogy az meg is történt, hisz a nézők számára ő lett a hálátlan, aki később, a második várandósságakor átment a TV2-höz. 

Az RTL közleményben reagált az interjúra, és mentegetőzés helyett a bocsánatkérést választották.

„Szeretnénk röviden reagálni arra, amit Ördög Nóra mondott a Partizánban a nálunk töltött éveiről és a távozása körülményeiről. Nem helyreigazítást szeretnénk kérni az elhangzottak miatt, sokkal inkább elnézést. Elnézést kérünk azokért a sérelmekért, amelyekről a műsorvezetőnő úgy érzi, hogy évekkel ezelőtt őt az RTL Klubban érték. Az akkori helyzet értékelése nélkül szeretnénk hangsúlyozni, hogy az RTL Magyarország nagyon sokat változott az elmúlt több mint hét évben. Egy más értékeket képviselő médiacég lett. Évek óta azon dolgozunk, hogy teljes esélyegyenlőséget teremtsünk, hogy egy nő ugyanazért a munkáért ugyanazt a juttatást kapja, mint egy férfi, és tehetséggel és szorgalommal ugyanolyan magasra is juthassanak nálunk a karrierjükben. Erőfeszítéseink sikerét jelzi a női közép- és felsővezetők számának folyamatos növekedése, és a fizetési különbségek megszűnése is. Azt reméljük, hogy munkánk eredményei túlmutatnak az RTL Magyarországon, és hatással lehetünk más munkahelyekre és akár a teljes társadalomra is."