Ez lesz az Easttowni rejtélyek férfi verziója?

Szeptember 12-én debütál a Showtime-on az American Rust, amelyben Jeff Danielst láthatjuk problémákkal küzdő, megfáradt pennsylvaniai rendőrfőnökként. Nézd meg az előzetest!

Májusban lett vége az HBO Easttowni rejtélyek című bűnügyi sorozatának, amelyben Kate Winslettel a főszerepben izgulhattunk végig egy gyilkossági nyomozást és egy családi drámát párhuzamosan, a vidéki Pennsylvania állam egyik kisvárosában. A szériáról írt kritikánk itt olvasható, s mivel az alkotást nem csak mi szerettük, készítettünk egy összeállítást is, Ezeket a sorozatokat nézd, ha hiányzik az Easttowni rejtélyek! címmel.

Könnyen lehet, hogy a listára hamarosan újabb cím kerülhet, mivel szeptember 12-én mutatkozik be a Showtime csatornán Jeff Daniels új sorozata, amelyben egy Winsletéhez hasonló figurát formál meg, egészen hasonló közegben: szintén egy pennsylvaniai kisvárosban. Az American Rust Philipp Meyer 2009-es bemutatkozó regényén alapul, és két, gyilkossági ügybe keveredett fiatalemberről szól.


Az adaptáció alkotói azonban az előzetes tanúsága szerint inkább a szóban forgó gyilkossági ügyben nyomozó rendőrfőnököt, a Daniels által alakított Del (a könyvben Bud) Harrist teszik meg főhősnek, aki szorult helyzetbe kerül, mivel a gyilkossággal vádolt egyik fiatal a szerelme, Grace fia (a nőt a Vészhelyzetből és A viszonyból ismert Maura Tierney játssza).

A főhős és a környezet mellett tehát a bűntény és a családi dráma keveredése is az Easttowni rejtélyekhez köti az American Rustot, amelyben azonban vélhetően társadalmi kérdések is felmerülnek majd, mivel a könyv az amerikai álom csődjét és az amerikai középosztály hanyatlását mutatja be, kicsit úgy, ahogy azt John Steinbeck tette a nagy gazdasági világválság éveiben játszódó regényeiben.


(via Showtime, Wikipedia)