Ezek voltak idén a Netflix legnépszerűbb filmjei és sorozatai

A streamelős óriáscég nyilvánosságra hozta, mely tartalmaikat nézték a legtöbben 2019-ben. Sok ismerős címet fog találni az is, akinek nincs Netflix előfizetése.

A szolgáltató októberben már közzétette a 2018 októbere és 2019 szeptembere közötti nézettségi adatait, meglepő módon pontos számokkal (a Netflix ugyanis hírhedt arról, hogy titkolja a nézettségét). A toplista ezúttal a teljes idei évet reprezentálja, csak az amerikai streameléseket tartalmazza, és hiányoznak a pontos nézettségi adatok, a cég csak a sorrendet hozta nyilvánosságra.

A lista egyebekben is mutat különbséget a korábbiakhoz képest, hiszen a jelek szerint a Netflix legmenőbb tartalmait (például a Vaják című sorozatot vagy Az írt, Scorsese gengszterfilmjét) az év utolsó negyedévében rakták fel az oldalra. Az összes tartalmat egyben kezelő TOP10-et abszolút a nagyjátékfilmek dominálják, csupán három sorozatnak sikerült betörnie közéjük, de a Netflix csinált külön kimutatást csak a szériákra is.

Az összes netflixes tartalom közül a legtöbb felhasználó a Gyagyás gyilkosság című Adam Sandler – Jennifer Aniston-krimikomédiára volt kíváncsi, amit júniusban világszerte több mint 30 millióan streameltek csak felkerülésének nyitó hétvégéjén: ezzel ez lett a cég legjobb nyitása, így nem túl meglepő, hogy máris készül hozzá a második rész.

Élen a Gyagyás gyilkosság, a Stranger Things és a Vaják. Forrás: Netflix

 

Az összesített toplista ezüstérmese a Stranger Things című sorozat szintén a nyáron elérhetővé vált harmadik évada lett, míg a harmadik helyen a Six Underground – Hatan az alvilágból című, Michael Baynek Ryan Reynolds főszereplésével forgatott akciófilmjét találjuk. Negyedik A hihetetlen család 2. című animációs film, ötödik a már említett Az ír, a TOP10 utolsó helyeire pedig a Vaják című sorozatnak (6.), a Határok mentén című kalandfilmnek (7.), az Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitványnak (8.), egy Az Esernyő Akadémia című sorozatnak (9.) és az Útonállók című Kevin Costner-filmnek (10.) sikerült felkerülnie.

A csak a nagyjátékfilmeket listázó rangsor értelemszerűen ehhez hasonlóan alakult: 1-től 7-ig a fent említett címeket találjuk rajta, természetesen ugyanabban a sorrendben, a fennmaradó utolsó helyekre pedig nyolcadikként a Pókember – Irány a Pókverzum című animációs film, kilencedikként a Ralph lezúzza a netet, tizedikként egy Titkos megszállottság című thriller kapaszkodott fel.

A sorozatos toplista dobogósai nyilván a fent említett szériák lettek (1.: Stranger Things 3., 2.: Vaják, 3.: Az Esernyő Akadémia), a további helyeken pedig olyan címeket találunk, mint a Halott vagy (4.), a Te második évada (5.), a When They See Us (6.), a Hihetetlen (7.), a Szexoktatás (8.), a 13 okom volt harmadik évada (9.) és a Szuperhőst nevelek (10.). A legnézettebb reality sorozatok és humorműsorok TOP10-es listáját itt találjuk.


(via Variety)