Ezeket a filmeket ajánljuk csütörtökre

A sárkány útja a rettegés arénájában, alkonyadtól pirkadatig, avagy az arany iránytűvel a törvénytisztelő polgár megtalálja az Amazonas kincsét!

Homályos házasság - Film4, április 18. csütörtök, 20h

Balesete után egy nő arra ébred, hogy amnéziában szenved. A legutóbbi események kitörölődtek a memóriájából, többek között azt is, hogy a mellete álló jóképű férfi a férje.

 

Amerikai pite - AMC, április 18. csütörtök, 21h

Minden fiatal életében eljön egyszer a pillanat, amikor megpróbálja átélni a felnőtté válás legmeghatározóbb élményét. Jimnek (Jason Biggs) és Chrisnek (Chris Klein) feltett szándéka, hogy még az érettségi előtt elveszítik a szüzességüket. Mivel az idő sürget, a nemes cél érdekében mindenki latba veti, amije van, más-más úton közeledve kiszemeltjéhez. Akad azonban olyan, akinek be kell érnie apja jó tanácsaival és egy almás pitével. A címbéli sütemény ugyanis a szexuális tapasztalás sajátos eszközévé válik.

 

A Sárkány útja - Film Mánia, április 18. csütörtök, 21h

A szép Chen megörökölte apjától az éttermet, ám a helyi maffiózók terrorizálják a vendégeit, és bármire hajlandók, hogy megszerezzék a helyet. Chen kétségbeesésében nagybácsikája segítségét kéri, aki Tang Lungot, a fiatal harcművészt küldi Rómába, hogy leszámoljon a mindenre képes bandával. Bár Chen kezdetben nem bízik Tang képességeiben, Tang hamaros átrendezi az erőviszonyokat. A maffiózók főnöke Amerika legnagyobb harcosát hívja Tang ellen, aki a Colosseumban készül a végső leszámolásra.

 

Közönséges bűnözők - Paramount Network, április 18. csütörtök, 21h

Az öt piti bűnöző rablási terve nagyon rosszul sül el. Nyakukon a rendőrség, amely a rejtélyes ""Keyser Soze""-t üldözi. A titokzatos figurának úgy tűnik, valami köze van a rabláshoz....

 

Páncélba zárt szellem - Mozi+, április 18. csütörtök, 21h

A Páncélba zárt szellem főhőse az Őrnagy, a különleges erőknél szolgáló egyedi humán-kiborg hibrid, a 9-es Részleg nevű kommandós osztag vezetője. A legveszélyesebb bűnözők és szélsőségesek kiiktatására szakosodott 9-es Részleg egy olyan ellenséggel kerül szembe, amelynek egyetlen célja, hogy elpusztítsa a HankaRobotika kibertechnológia fejlesztéseit.

 

Bérgyilkosék - Filmcafe, április 18. csütörtök, 21h

Spencer egy kormánynak dolgozó bérgyilkos szuperkém, akire egy európai küldetésen rátalál az igaz szerelem egy gyönyörű, okos és éppen szakítás után lévő nő, Jen Kornfeldt személyében. A románcból házasság lesz, és boldogan élnek egészen Spencer 30. születésnapjáig, amikor rádöbbennek, több millió dolláros vérdíj van a fejükre kitűzve, és ami még rosszabb, a potenciális gyilkosok valószínűleg már évek óta figyelik őket. Bárki lehet az ellenségük: szomszédaik, barátaik, a fűszeres vagy akár a barátságtalan öregember az utca túlsó felén.

 

Az Amazonas kincse - Film+, április 18. csütörtök, 21h

Beck, a behajtó szerepében maga Rock rombol végig a kincsvadászok ösvényein. Utolsó feladata, hogy megkeresse és visszaszállítmányozza főnöke kalandor fiát, Travist, aki épp régész kíván lenni és az indiánok rég elveszett kincsét keresi a dzsungelben. Kezdetét veszi az őrült hajsza: a kincskereső, az embervadász, a sűrűben bujkáló gerillák, az aranybánya szeszélyes és kegyetlen tulajdonosa, egy skót dudás, egy bombázó csaposlány és egy csapat túlfejlett humorérzékű pávián kergetőzik a fák között, a kincs körül, az aranybányákban és egy katonai táborban.

 

Az arany iránytű - Viasat3, április 18. csütörtök, 22h

Lyra (Dakota Blue Richards), az árva kislány az oxfordi Jordan College neveltje, egyben egy párhuzamos világ lakója, amelyben a mindent átfogó Magisztérium sötét képviselői, az átkosok gyerekeket rabolnak. Az a hír járja, hogy az Északi-sarkon fekvő kísérleti állomásra viszik őket. Amikor Lyra legjobb barátja, Roger (Ben Walker) is eltűnik, a kislány megfogadja, hogy akár a világ végére is elmegy, hogy megmentse őt.

 

Alkonyattól pirkadatig - AMC, április 18. csütörtök, 22.45h

Amikor a Gekko testvérek lába alatt forróvá válik a talaj, Mexikó felé veszik az irányt. Útközben elrabolnak egy prédikátort a gyerekeivel és a lakóautójával együtt. Egy kocsmánál állnak meg, nem sejtve, hogy a hely valójában vámpírtanya.

 

Kettős kockázat - Filmcafe, április 18. csütörtök, 22.50h

Libby Parsonsnak mindene megvan: jóképű, gazdag férje, akit szeret, egy fia, akiért mindketten rajonganak, csodálatos otthona Seattle közelében, és remek barátaik, akikre mindig lehet számítani. Idillikus élete azonban hirtelen rémálommá válik, mikor férje, Nick egy romantikus hétvégi vitorlázás során eltűnik a hajó fedélzetéről, és Libbyt vádolják a meggyilkolásával...

 

Az ördögűző: A kezdet - Viasat Film, április 18. csütörtök, 23.05h

Aki egyszer a Gonosz arcába néz, nem szabadulhat többé az emléktől. Merrin atya pedig nemcsak futó pillantás vetett a megtestesült rosszra: a második világháború idején közeli kapcsolatba került vele. Túlélte a borzalmakat, de nem tud többet hinni Istenben és elhagyja papi hivatását. Afrikába utazik, hogy részt vegyen egy ókeresztény templom régészeti feltárásában. A lelet valóban különleges, a katedrális tökéletesen ép maradt, mintha rögtön a felépítése után betemették volna. A templom alatt azonban valami még ősibb rejtőzik, amelyet a tudósok felkeltettek szendergéséből.

 

Törvénytisztelő polgár - Mozi+, április 18. csütörtök, 23.10h

Egy betörés vérengzéssé fajul, az egyedüli túlélőt semmi sem gátolhatja meg abban, hogy megbosszulja szeretteinek halálát. A Törvénytisztelő polgár az Olasz meló rendezőjének új, pörgős akciójelenetekkel teli filmje. Clyde Shelton (Gerard Butler) egy becsületes családapa, akinek feleségét és lányát brutálisan meggyilkolják a félresikerült betörés során. Miután a gyilkosokat elfogják, az ügy Nick Rice (Jamie Foxx), a feltörekvő ügyész kezében landol. Nick az egyik gyanúsítottnak vádalkut, és ezzel együtt enyhe ítéletet ígér, a gyilkos cserébe a társa ellen vall. Tíz évvel később a vádalkut kötött bűnözőt holtan találják, Clyde Shelton rögtön bevallja, hogy ő a tettes. Amikor előzetes letartóztatásba helyezik, figyelmezteti a ranglétrán már feljebb lépett egykori ügyészt, ha nem ismerik el tévedésüket az ügyet tárgyaló kollégáival együtt, minden résztvevő a gyilkosok sorsára jut. Hamarosan megkezdődik a tíz évig tervezett véres sakkjátszma.

 

A pap - Háború a vámpírok ellen - Film+, április 18. csütörtök, 23.15h

Az egyház vezetésével az emberek győzelmet arattak a vámpírok felett. A vérszívókat rezervátumba kényszerítették, míg az emberek a védett városban húzzák meg magukat. A Jerikóban élő katonapap megtudja, hogy egy vámpírhorda lemészárolta a határvidéken élő testvérét és feleségét, a lányukat pedig elrabolta. Felettesei tiltása ellenére a Pap az unokahúga után indul. Vele tart Lucy szerelme, egy határvidéki seriff, és a különleges képességekkel megáldott katonapapnő. Sietniük kell, meg kell találniuk a lányt, mielőtt a vámpírok megfertőznék.

 

Minden vagy semmi - Direct One, április 18. csütörtök, 23.20h

Penny szerelme férje iránt már kihűlt. Phil csendes, zárkózott férfi. Gyermekeik pályája egyelőre sikertelen, Rachel egy kórházban takarít, Rory munkanélküli. Örömtelen családi életükbe akkor áll be gyökeres fordulat, mikor Roryt hirtelen rosszulléte miatt kórházba kell szállítani. A londoni lakótelepen egy hosszú hétvége alatt zajló történet bemutatja a család szomszédait és barátait is, azt, hogy hogyan próbálnak segíteni a krízisben, mialatt fontos érzelmi tapasztalatokkal teli utat járnak be.

 

A rettegés arénája - Paramount Network, április 18. csütörtök, 23.25h

Jack Ryan, a CIA tanácsadója újabb kockázatos feladatot kap. Az orosz elnök halála után, neki kell megállítani a háború kitörését. Vajon sikerül megakadályoznia, hogy az amerikai elnök kirobbantsa a háborút?