Ezeket a filmeket ajánljuk csütörtökre

A csütörtök esti filmkínálatból ezek estek elénk.

Szörnyek keringője - Film4, május 23. csütörtök, 20h

A filmben az elítélt Lawrence Musgrove utolsó napjait követhetjük nyomon, amint végleg elbúcsúzik feleségétől, Leticiától és fiától, mielőtt tizenegy év fogság után kivégeznék. A fogoly személye és embersége mélyen megérinti az őt őrző Sonnyt, amit apja, a rasszista Hank mélyen elítél. Az egymásnak feszülő ellentétek következtében, szembesülve apja iránta érzett gyűlöletével, Sonny öngyilkosságot követ el. A magára maradt Hank és Leticia a vak véletlen folytán találkoznak, s ráébrednek, hogy szükségük van egymásra. Mikor azonban később kiderül, hogy milyen szálak fűzték össze őket a múltban, felmerül a kérdés, hogy a történtek ellenére is képesek-e boldogok lenni együtt. A Szörnyek keringője az emberi sorsok szövevényes és kiszámíthatatlan egybefonódásának története.

 

A sziget - Viasat3, május 23. csütörtök, 21h

Licoln 6-Echo (Ewan McGregor) és Jordan-2 Delta (Scarlett Johansson) több száz társukhoz hasonlóan szigorú ellenőrzés alatt élnek, mindegyikük abban reménykedik, hogy kiválasztják a Szigetre, amely az egyetlen lakható hely maradt a Földön. Lincoln azonban hamarosan rájön, minden hazugság, amit eddig saját magáról és a világról tudott, a Sziget meséje pedig a legkegyetlenebb átverés. Miután kiderül számukra, hogy holtan értékesebbek, mint élve, Lincoln és Jordan megszöknek a zárt létesítményből.

 

Élősködők - Paramount Network, május 23. csütörtök, 21h

Kapzsiság és osztályellenesség veszélyezteti az újonnan alakult szimbiotikus kapcsolatot a gazdag Park család és a nélkülöző Kim klán között.

 

X-akták - Hinni akarok - AMC, május 23. csütörtök, 21h

Virginia államban eltűnik a Szövetségi Nyomozó Iroda egyik embere. A hatóság Mulder és Scully ügynök segítségét kérni. A bűntényt ugyanis olyan különös, megmagyarázhatatlan jelenségek kísérik, amelyekre talán egyedül csak a paranormális esetekben jártas ügynökök képesek választ adni. Egy bukott pap azt állítja, hogy látomása volt. A lelki szemei előtt megjelent az eltűnt, ám ott, ahova az ügynököket vezeti, más áldozatok testrészeit találják. Mulder és Scully hamarosan hátborzongató orvosi kísérlet nyomaira bukkan.

 

Terminator: Genisys - Moziverzum, május 23. csütörtök, 21h

2029, Los Angeles, John Connor (Jason Clarke), az emberi ellenállás vezetőjének parancsára, egy Colorado-i különleges egység elpusztítja a Skynet-et. Ám John a múltja miatt tudja, hogy ezzel még a diadal messze nem az övék. Mivel a Skynet közben visszaküld 1984-be egy T-800-as terminátort (Arnold Schwarzenegger), hogy végezzen John édesanyjával, Sarah Connor-al (Emilia Clarke), még azelőtt hogy ő megfoganhatna. Ezt akadályozná meg azon tervével, hogy a T-800-as után küldi Kyle Reese őrmestert (Jai Courtney). Neki egyetlen feladata, hogy oltalmazza Sarah-t és egyben azt a jövőt, amiben az emberi fajnak megvan az esélye a végső győzelemre. Viszont egy új tényező megtöri az eddig ismert eseményláncot, ami miatt nemcsak a jövő, de maga a múlt is olyan kiszámíthatatlan és bizonytalanná vált, mint korábban még soha...

 

Hazugságok hálója - Filmcafe, május 23. csütörtök, 21h

Roger Ferris CIA-ügynök céltudatos és bátor ember, nem fél senkitől és semmitől. Életét a jó ügyért folytatott harcra tette fel. A cég veteránja, Ed Hoffman viszont otthonról, a laptopja segítségével irányítja a terepen mozgó emberét. Ferris hamarosan új feladatot kap, el kell kapnia a terroristavezért. Az akció során együtt kell működnie a jordán titkosszolgálattal, meg kell próbálnia beépülni a terrorista szervezetbe. Ferris a fél világon keresztül üldözi emberét, ám minél közelebb kerül hozzá, annál több ellentmondásba és hazugságba ütközik. Rájön, hogy igazából csak önmagára számíthat.

 

Tremors - Ahová lépek, szörny terem - Film Mánia, május 23. csütörtök, 21h

Val McKee és barátja, Earl Bassett éppen elhatározzák, hogy elhagyják Nevada-t, amikor furcsa rengések akadályozzák meg elindulásukat. Egy csinos földrengésszakértő diáklány segítségével rájönnek, hogy a városkát a föld alatt élő, gigantikus, emberevő szörnyek fenyegetik. Megindul a hajsza, hogy legyőzzék a csúszó-mászó földalatti lényeket. Ez a feladat elsőre nem is tűnik túl nehéznek a két barát számára, ám ahogy a harcot megkezdik a szörnyekkel, fokozatosan rájönnek, hogy ellenfeleik nem akármilyen képességekkel megáldott lények. Különleges tulajdonságaik közül az egyik legérdekesebb, hogy a legapróbb rezgéseket is megérzik a föld felszínéről. Így nem csoda, hogy a menekülés előlük szinte lehetetlen.

 

Ölve vagy halva - Film+, május 23. csütörtök, 21h

Mason Storm (Steven Seagal) túl sokat tudott. A Los Angeles-i rendőrség büszkesége ezúttal meglehetősen messzire ment: aki ugyanis beleavatkozik a magas szintű politikai korrupció kétes üzelmeibe, az könnyen megégetheti magát. Stormot most több sebből vérezve, tekintélyes mennyiségű ólommal a testében szállítják kórházba. Mindenki úgy tudja, meghalt. Szinte a halálból _ hét évig tartó kómából _ tér vissza, hogy bosszút álljon és beteljesítse küldetését.

 

Apáca-show - SuperTV2, május 23. csütörtök, 22h

A bővérű Deloris Van Cartier igazán nem az a fajta nő, aki gyámolitásra szorul. Egy másodosztályú kaszinó másodosztályú énekesnőjeként ismer már minden eszközt, amivel leszerelheti a tolakodó férfinépet. Egy nap azonban véletlenül tanúja lesz egy gyilkosságnak, és menekülnie kell, mivel a gyilkos véletlenül éppen a barátja. Nincs más választása, az FBI segitségét kell kérnie. A fiúk nem is késlekednek, eldugják az énekesnőt oda, ahol aztán tényleg senki sem keresné: egy apácazárdába.

 

A hó hatalma - Film4, május 23. csütörtök, 22.35h

A havas Koppenhágában baleset történik: egy hatéves kisfiú rejtélyes körülmények között lezuhan a tetőről. A grönlandi Smilla Jasperson, aki szintén abban a házban él, pontosan tudja, hogy a gyerek mennyire rettegett a mélységtől, így gyilkosságot sejt. A hóban hátrahagyott nyomokból kiolvassa, hogy a kisfiú menekült valaki, vagy valami elől. A rendőrség nem hisz az asszonynak, sőt mintha akadályozni is próbálná. Smilla élete is veszélybe kerül, ahogyan egyre többet megtud az ügy hátteréről.

 

Apokalipszis most - Film Mánia, május 23. csütörtök, 22.45h

Williard kapitány azt a megbízatást kapja a saigoni CIA-tól, hogy likvidáljon egy nyilvánvalóan megőrült ezredest. Az ezredes ugyanis a kambodzsai dzsungelben alakította ki saját birodalmát, amelyben magát istenként imádtatja és kíméletlen magánháborút folytat. Williard útja felfelé a folyón, a háborús területen keresztül egyre inkább erős színekkel festett rémálmokhoz hasonlít.

 

Waldo - Mozi+, május 23. csütörtök, 22.50h

A Last Looks története szerint Charlie Waldo, Los Angeles-i zsaru maga mögött hagyja az állományt, majd úgy dönt, hogy ezentúl elvonultan él majd az erdő mélyén. A szükség azonban hamar megtalálja hősünke, miután az excentrikus színész, Alistair Pinch feleségét meggyilkolják. Úgy tűnik, hogy Charlie-ra vár az ügy felderítésre, ami persze nem lesz egyszerű, hiszen Pinch az elmúlt évek során rengeteg ellenséget szerzett magának, akik rá akarják kenni az ügyet.

 

A lény - AMC, május 23. csütörtök, 22.55h

Tudósok egy csoportja titkos programon dolgozik. A DNS-specialista Xavier Fitch irányításával egyedülálló kísérletet hajtanak végre, az emberi gént keresztezik egy földön kívüli DNS-sel. Az eredmény egy gyönyörű, ám annál erőszakosabb női lény. Amikor Fitch el akarja pusztítani különös teremtményét, az megszökik a laboratóriumból. Halál és pusztulás jár az elképesztő erővel rendelkező idegen kreatúra nyomában. A tudósok mellett egy jós és egy szövetségi ügynök is bekapcsolódik a lény utáni hajszába.

 

A hívás - Viasat Film, május 23. csütörtök, 23.15h

Jordan egy segélyhívó központ operátora. Ám amikor elkövet egy végzetes hibát, és az eset rosszul végződik, elbizonytalanodik, hogy folytassa a munkáját. Ám befut egy hívás a tinédzser Caseytől, hogy egy őrült elrabolta őt a bevásárlóközpont parkolójából. Jordan és a zsaruk dolgát nehezíti, hogy nem tudják bemérni a lány mobilját, és a bűnöző autót is cserél. Az óra ketyeg, amikor Jordan rájön, hogy az ügy összefüggésben van a korábbi esetével. Elhatározza, hogy szembenéz a sorozatgyilkossal.

 

John Rambo - RTL HÁROM, május 23. csütörtök, 23.25h

John Rambo (Sylvester Stallone), a vietnami veterán teljes inkognitóban él Thaiföldön. A baj hamar rátalál, amikor egy csoport keresztény emberjogi misszionárius, Sarah Miller (Julie Benz) vezetésével kibéreli a hajóját, hogy a folyón Burmába utazzanak. Rambo sikeresen eljuttatja őket a háborús övezeten keresztül a burmai faluba, ahol maga a pokol várja őket. A szadista Pa Tee Tint őrnagy és zsoldosai rajtaütnek a falun, lemészárolják a helyieket, a misszionáriusokat pedig fogságba ejtik és megkínozzák. A misszionárius vezetőjének gyanússá válik az emberei eltűnése, ezért összegyűjt egy csapat zsoldost, és megkéri Rambót, hogy juttassa fel őket a faluba. Rambo vállalja a feladatot, és csatlakozik a mentőakcióhoz, ami eddigi élete talán leghalálosabb küldetésének ígérkezik.

 

Inferno - Moziverzum, május 23. csütörtök, 23.40h

Eddie Lomax a rossz hírű Inferno városának közelében, a sivatagban találkozik a városkát terrorizáló két banda egyikének néhány elvetemült tagjával. A találkozás kis híján végzetes a férfire nézve: Eddie-t megverik és kirabolják, majd sorsára hagyják. A férfi csak a vakszerencsének köszönheti, hogy túléli a kalandot: egy véletlenül arra járó helyi lakos menti meg a biztos haláltól. Eddie azonban _ ahelyett, hogy messze eltűnne a környékről _ Infernóba siet, kivesz egy szobát a helyi motelben, és hozzákezd bosszútervének végrehajtásához. Emberünk nem arról híres, hogy képes lenne félmunkát végezni: hamarosan elkezdenek hullani a gengszterek, mint a legyek, a kisváros pedig romokban hever. És ez még csak a kezdet…A gonosztevők sokáig úgy vélik, hogy valaki vagy valakik a rivális bandából felelősek a mészárlásáért. Szabályos bandaháború kezdődik tehát, s Eddie olyan jól keveri a kártyákat, hogy rá senki sem gyanakszik…