Ezeket a filmeket ajánljuk csütörtökre

Csütörtökön is lesznek a tévében filmek.

Az éhezők viadala - Film Mánia, július 4. csütörtök, 20h

A jövőben járunk, amikor Észak-Amerika romjain Panem országának tizenkét körzete található. Minden évben minden körzetből a Kapitólium kiválaszt egy-egy tizenkét és tizennyolc év közötti fiút és lányt, akiknek részt kell venniük az Éhezők viadalán. Az életre-halálra zajló küzdelmet élőben közvetíti a tévé. A tizenhat éves Katniss Everdeen egyedül él a húgával és az anyjával a Tizenkettedik Körzetben. Amikor a húgát kisorsolják, Katniss önként jelentkezik helyette a Viadalra, ez pedig felér egy halálos ítélettel. De Katniss már nem először néz farkasszemet a halállal _ számára a túlélés a mindennapok része. Ha győzni akar, olyan döntéseket kell hoznia, ahol az életösztön szembekerül az emberséggel, az élet pedig a szerelemmel.

 

Engedd el! - Paramount Network, július 4. csütörtök, 21h

Becca és Howie boldog házasságban élnek, míg egy nap elvesztik egyszülött fiúkat, Danny-t. Becca az idillinek már közel sem nevezhető otthon melegében próbálja túltenni magát a történteken. A kívülállók számára nehezen értelmezhető kapcsolatba lép azzal a tizenéves fiúval, aki az autójával elütötte Danny-t. Howie eközben a múltba temetkezik, és ismeretlenek között keresi a vigasztalást. A Corbett házaspár külön-külön egyre meglepőbb és veszélyesebb útra téved. Nicole Kidman Oscar-jelölt alakítása.

 

Részeges karatemester - RTL HÁROM, július 4. csütörtök, 21h

Wong Fei-hungot (Jackie Chan) apja alkoholista nagybátyjához küldi, hogy tisztességet tanuljon és harcos váljon belőle. A bácsika azonban brutálisan bánik a tanítványaival, Fei-hung ezért elhatározza, hogy elszökik kegyetlen kínzójától. Nem sokkal szökése után azonban elkapják, embertelenül megalázzák és szinte holttá verik. A bosszúvágytól fűtött, megszégyenített, mindenre elszánt Fei-hung megfogadja, hogy mostantól tanulni fog, és nemsokára revansot vesz.

 

Tremors - Ahová lépek, szörny terem - AMC, július 4. csütörtök, 21h

Val McKee és barátja, Earl Bassett éppen elhatározzák, hogy elhagyják Nevada-t, amikor furcsa rengések akadályozzák meg elindulásukat. Egy csinos földrengésszakértő diáklány segítségével rájönnek, hogy a városkát a föld alatt élő, gigantikus, emberevő szörnyek fenyegetik. Megindul a hajsza, hogy legyőzzék a csúszó-mászó földalatti lényeket. Ez a feladat elsőre nem is tűnik túl nehéznek a két barát számára, ám ahogy a harcot megkezdik a szörnyekkel, fokozatosan rájönnek, hogy ellenfeleik nem akármilyen képességekkel megáldott lények. Különleges tulajdonságaik közül az egyik legérdekesebb, hogy a legapróbb rezgéseket is megérzik a föld felszínéről. Így nem csoda, hogy a menekülés előlük szinte lehetetlen.

 

Halálos iramban: Ötödik sebesség - Mozi+, július 4. csütörtök, 21h

Miután Brian és Mia kiszabadította Dom-ot mielőtt az börtönbe került volna, az egyik régi haverjuknál, Vince-nél húzzák meg magukat Rio de Janeiróban. Azt hiszik, sikerül kijátszaniuk a hatóságokat, ám Luke Hobbs szövetségi ügynököt kemény fából faragták. Egy bulldog szívósságával követi a nyomaikat az embereivel. Vince közben nagy bulit ajánl a pénztelen menekülőknek, amellyel azonban kivívják a korrupt üzletember, Reyes haragját. Dom pedig tudja, ha ki akarnak szállni, le kell számolniuk az üldözőikkel...

 

A sötét lovag - Film+, július 4. csütörtök, 21h

Batman (Christian Bale), Gordon felügyelő (Gary Oldman) és a megvesztegethetetlen ügyész, Harvey Dent (Aaron Eckhart) hatásos hadjáratot indítanak a bűnözők ellen. Önként vállalt feladatukat már-már siker koronázza, ám ekkor megjelenik Joker (Heath Ledger), aki a bűnözők között is rettegett, ravaszabb és veszélyesebb bárkinél. A városban újra a félelem az úr, kitör a káosz, és mindenkit megfertőz a romlottság.

 

Cha-cha-cha - M5, július 4. csütörtök, 21.10h

A film főhőse Gruber Ernő gimnáziumi tanuló. Az ő mindennapjain keresztül felidéződik a hatvanas évek elejének atmoszférája. A cselekmény nagy része egy tánciskolában játszódik (természetesen sok zenével), ahová a fiatalok rendszeresen járnak. Gruber szerelmes Fekete Virágba, aki számára az Álmok Asszonya, de egy fájdalmas csalódás után rá kell döbbennie a valóságra.

 

Parfüm: Egy gyilkos története - Film4, július 4. csütörtök, 22.10h

1766-ban, a franciaországi Grasse városban a parfümkészítő Jean-Baptiste Grenouille-t halálra ítélték tizenhárom nő meggyilkolásáért. Az ifjú huszonkét évvel korábban, a halpiacon született. Árvaházban nő fel, más mint a többi gyerek, három évesen se járni, se beszélni nem tud, a szagokon keresztül próbálja megismerni a világot. Felnőve cserzőüzemben dolgozik, így jut el Párizsba. A városban magával ragadja egy lány gyönyörűséges illata. Véletlenül megöli, majd próbálja magába szívni elhalványuló illatát, Grenouille minden vágya, hogy az illatot újból érezhesse.

 

Dzsungelháború - Film Mánia, július 4. csütörtök, 22.40h

Nick, az egykori zsoldoskatona új feladatra vállalkozik busás jutalom reményében. Két bányásztársaság vezetője kéri fel arra, hogy toborozzon magánhadsereget és repüljenek egy trópusi szigetre. Feladatuk: rábírni az őslakosságot arra, hogy adják fel földjüket és hagyják, hogy a társaság megkezdje a munkát. Nick röviddel érkezése után szemtanúja lesz annak, hogyan égetnek fel katonák békés falvakat. Rájön, hogy a vérontás tisztességtelen célokat szolgál, ezért meggondolja magát, és átáll a telepesek oldalára, hogy az ő jogaikért harcoljon.

 

Afganisztáni víg napjaim - Viasat Film, július 4. csütörtök, 22.50h

A riporter Kim Baker úgy dönt, hogy felpezsdíti unalmas életét. Otthagyja kényelmes irodai állását New Yorkban, és elvállal egy afganisztáni megbízást. Távol otthonától, kizökkenve komfortzónájából, és felocsúdva a kultúrsokkból, Kim összebarátkozik egy másik riporterrel Tanyával, egy szigorú ezredessel, és a bájos fotóriporterrel. Az új barátai segítségével már könnyebben kiismeri magát a távoli világban. A nagy káoszban Kim felfedezi igazi erősségét, és mindent kockára tesz a nagy sztoriért.

 

Kiképzőtábor - Filmcafe, július 4. csütörtök, 22.50h

Nathan West őrnagy az Egyesült Államok különleges osztagának egyik elit egységét vezeti. Az őrnagy módszerei hatékonyak, de agresszív viselkedése és heves vérmérséklete miatt katonái nem szívesen szolgálnak alatta. Egy látszólag rutin-bevetés során Panamában, egy hurrikán sodor végig a táboron, ahol West éppen az embereivel állomásozik. A vihar elvonultával az őrnagy négy emberét holtan találják, West pedig nyom nélkül eltűnik. Két túlélő katona maradt csupán, de mindketten más történetet adnak elő a nyomozásra kirendelt ex-kommandósnak, aki egykor szintén West alatt szolgált és aki időközben elsőrangú kihallgató-tiszt lett.

 

Gyilkos szezon - Paramount Network, július 4. csütörtök, 23h

A boszniai háború amerikai és szerb veteránjának valószerűtlen barátsága meginog, amikor egyikük felfedi, hogy mit is akar valójában.

 

Veszélyes ultimátum - Moziverzum, július 4. csütörtök, 23h

Frank egy londoni drogdíler, akinek az élete egy hét leforgása alatt teljesen a feje tetejére áll. Történik ugyanis, hogy egy rosszul sikerült üzlet után a szállítója ultimátumot ad neki. Ha nem fizeti ki időben a tartozását, kegyetlenül végeznek vele...

 

Elszabadult fenevadak - Mozi+, július 4. csütörtök, 23.45h

Frank vadállatokat fogott a brazil dzsungelben, köztük egy 400 kilós fehér jaguárt. Ugyanazon a hajón szállítja, amin egy letartóztatott bérgyilkost. A bérgyilkos kiszabadul és kiengedi az állatokat is.

 

Kár a benzinért! - M5, július 4. csütörtök, 23.45h

A 60-as években még nem volt olyan mindennapi dolog az autó, "sorban állás" után lehetett csak hozzájutni az új darabokhoz. A film narrátora arra a hálátlan feladatra vállalkozott, hogy lebeszélje a nézőt az autózásról, és főleg a hirdetések böngészéséről, a vásárlásról. Ő már tudja, hogy az öreg Topolino csak addig működik, amíg ki nem fizetik érte a vételárat, hogy az ócska családi kocsi használatának beosztásán az egész környék veszekszik, hogy a vállalati sofőrt még menyasszonnyal is megveri a sors, amikor hétvégén fuvaroz televíziót a vállalati üdülőbe, és a befutott művésznő akkor is jobban vezet, mint a férje, ha történetesen a kerítést is kidönti. Mi sem természetesebb, minthogy a forgatás végén a lebeszélő elegáns kocsiban hagyja el a helyszínt.