Ezeket a filmeket ajánljuk csütörtökre

Kispénteken sem csinálnál semmit este? Semmi gond, itt van a mi kis filmes listánk.

A szerencse háza - Viasat3, szeptember 9. csütörtök, 21h

Egy jó szülő mindent bevállal. Amikor apu és anyu (Will Ferrell és Amy Poehler) rájön, hogy elképesztően rosszul gazdálkodtak a lányuk egyetemi képzésére félretett pénzzel, és nem maradt semmijük, megesküsznek, hogy juszt is taníttatni fogják a gyereküket. Ha kell, hát azt is vállalják, hogy más pénzén. Szerencsére, van egy játékmániás haverjuk. Tőle származik a zseniális ötlet: Zugkaszinó! Békés, kertvárosi házuk pincéjét átalakítják, és illegális játékbarlangot kezdenek üzemeltetni benne. A tétek gyorsan emelkednek, a pénz ömleni kezd, de azért az is hamar kiderül, hogy a törvényen kívüli életnek is vannak hátulütői. Esetleg halálosak is.

 

Rambo - Mozi+, szeptember 9. csütörtök, 21h

Egy Rambo nevű vietnámi veterán egy amerikai kisvárosba érkezik. Rendhagyó öltözete miatt pedig szinte azonnal felhívja magára a helyi seriff figyelmét. A rend túlbuzgó őre szeretné megelőzni a bajt, így minden különösebb ok nélkül távozásra szólítja fel az idegent. Rambo azonban nem szereti, ha mások mondják meg, mit csináljon, s amikor a rendőr kitessékeli őt a város határán túl, azonnal visszafordul. Letartóztatják, megmotozzák és fogdába zárják. A rácsok látványa, az erőszak, az őrök durvasága kínzó emlékeket ébreszt a veteránban, mert a háború alatt megtapasztalhatta, hogy mit jelent fogságba esni. Rambo a fogva tartóira támad és megszökik. A Vietnámban tanult gerilla-hadviselés szabályai szerint pedig azonnal a közeli erdőség felé veszi az irányt...

 

Halálos fegyver - Film+, szeptember 9. csütörtök, 21h

A nyugdíjra készülő Roger Murtaugh (Danny Glover) nyomozót a vakmerő Martin Riggs-szel (Mel Gibson) hozza össze a sors. Felesége halála óta Riggs a rendőrségi pszichológusok rémálma, két lábon járó időzített bomba, valóságos halálos fegyver _ zsaruigazolvánnyal a zsebében. A két rendőrnek egy öngyilkossági ügyet kell megoldania, melynek szálai a hírhedt nemzetközi drogkartellhez vezetnek. Hamar felismerik, ha túl akarják élni, meg kell bízniuk egymásban. Nem telik el 48 óra, és máris túlesnek egy közös családi vacsorán, ártalmatlanná tesznek néhány embert, túlélnek egy lövöldözést, kézigránátokat hajigálnak, tetőről ugrálnak, megmentik Murtaugh elrabolt lányát, és közben persze szórják a jobbnál jobb poénokat.

 

Millió dolláros bébi - Filmcafe, szeptember 9. csütörtök, 21h

Frankie Dunn pályája során számos fantasztikus bunyóst edzett és menedzselt. Legfőbb tanítása, mely vezérli az életét is, hogy a legfontosabb az, hogy mindig védd magad. Mióta elidegenedett a lányától, Frankie jó ideje senkit sem engedett közel magához. Egyetlen barátja Hepaj, az egykori bokszoló, aki rendben tartja Frankie edzőtermét, és tudja, hogy a mogorva külső olyan embert takar, aki az elmúlt 23 évben szinte minden nap misére járt, keresve a megbocsátást, amely valahogy mégsem adatik meg neki. Aztán egy nap Maggie Fitzgerald besétál az edzőterembe. Maggie-nek sosem jutott sok semmiből, de van benne valami, ami csak keveseknek adatik meg: tudja, mit akar, és bármit hajlandó megtenni érte. Az élete állandó küzdelem, amit nyers tehetségével, kizökkenthetetlen koncentrálásával és elképesztő akaraterejével képes túlélni. Ám mindennél jobban vágyik arra, hogy valaki higgyen benne. Frankie-nek a legkevésbé sem hiányzik ez a fajta felelősség _ a kockázatról nem is beszélve. Közli Maggie-vel a nyers, kemény igazságot: a lány túl öreg már a bokszhoz, ő pedig nem edz nőket. Ám a "nem" nem jelent semmit, ha az embernek nincs választása. Maggie nem hajlandó vagy nem képes feladni élete álmát, így nap mint nap széthajtja magát az edzőteremben, és egyedül Hepaj bátorítja. Frankie végül megadja magát Maggie elszántságának, és vonakodva bár, de elvállalja a tanítását.

 

A szent és a farkas - M5, szeptember 9. csütörtök, 21h

Lazzaro, a fiatal parasztfiú olyan jámbor és jóságos, hogy sokan együgyűnek hiszik. Gyönyörű vidéken, egy árvíztől évek óta elzárt kis olasz faluban, Inviolatában él, ahol egész családja és a többi falubeli mind a rettenetes Alfonsina de Luna márkiné alávetettjeként robotol. A márkiné fia, az unatkozó és anyjával állandó konfliktusban lévő Tancredi, egy nap megkéri Lazzarót, hogy segítsen megrendezni a saját elrablását. Furcsa szövetségük barátsággá alakul, és mikor Tancredi eltűnik, Lazzaro a keresésére indul. Ám közben a világ a feje tetejére áll, és Lazzaro egy új világban találja magát. Neki nem okoz gondot a beilleszkedés, de mit kezd a ma embere, ha valami szenttel, valami romlatlannal találkozik?

 

Good Will Hunting - Paramount Network, szeptember 9. csütörtök, 21h

Amerika egyik legjobb egyetemének legbrilliánsabb elméje nem egy diák, hanem a fiú, aki az iskola folyosóit takarítja. Will Hunting egy eszes, munkásréteg-beli zseni, aki azonban megbukik az élet iskolájában. Will a megengedhetőnél többször nézett már szembe a törvénnyel, és most az utolsó esélyt egy pszichológus tanár jelentheti számára. A professzor az egyedüli ember Will élete során, aki közel tud férkőzni hozzá. Miután Will rákényszerül arra, hogy szembenézzen múltjával, rájön, hogy ő maga az egyedüli akadály, ami visszarántja őt.

 

Könnyű nőcske - SuperTV2, szeptember 9. csütörtök, 22h

Olive egy hétköznapi lány, aki nem nagyon tűnik ki a többiek közül, és a fiúkkal is hadilábon áll. Egészen addig míg egy véletlen hazugság, és egy gyorsan terjedő pletyka a népszerűségi lista legfelső fokára emeli. Szexuális szolgáltatásokat (persze csak átverésből) nyújt mindazoknak a sulitársainak, akiknek nem jutott barátnő, és ezt cikinek érzik. Olive szíve megesik rajtuk, de egy idő után már nem csak ez áll a hazugságok hátterében.

 

Brókerarcok - Filmcafe, szeptember 9. csütörtök, 23.30h

Seth Davis (Giovanni Ribisi) még csak 19 éves, befolyásos apja szerint egyetemre jár, pedig a tanulás helyett külvárosi kéglijében illegális házi kaszinót üzemeltet. Egy nap a kaszinó régi törzsvendége beállít Jim Younggal (Ben Affleck), aki fantasztikus lehetőséggel kecsegtet: a J.T. Martin ügynökség tapasztalatlan, tanulatlan fiatalokat keres, akikből profi tőzsdeügynököket képez. Seth remélve, hogy ez tényleg tetszeni fog az apjának is, belevág a tanulásba, és hamarosan leteszi a brókervizsgát. Rövid idő múlva a dolgok közepében találja magát, milliók röpködnek, dől a pénz, ám ekkor kiderül, hogy valami nincs rendben a J.T. Martin ügynökség körül.

 

A bolygó neve: Halál - Moziverzum, szeptember 9. csütörtök, 23.45h

57 évvel később egy mentőhajó talál rá Ripley-re, akinek az utolsó pillanatban sikerült megmenekülnie. Hazaérkezvén megtudja, hogy annak idején egy emberi kolóniát telepítettek arra a bolygóra, ahol megtámadta őket az ismeretlen szörnyeteg. Miután a földi kutatóbázis minden kapcsolatot elveszített az odatelepített emberekkel, Ripley-t egy sereg felfegyverzett harcos kíséretében visszaküldik a távoli bolygóra, hogy egyszer s mindenkorra leszámoljanak a félelmetes idegennel és megmentsék a túlélőket. De a landolás után nem sokkal elszabadul a pokol...