Ezeket a filmeket ajánljuk csütörtökre

Még fújd ki magad a nagy karácsonyi pörgés előtt!

Vad víz - Aqua Hungarica - Duna Tv, december 23. csütörtök, 20.35h

Magyarország a vizek országa. A Kárpátok lábánál összecsapó természeti erők mellett maga az idő alakította vízrajzát. Az itt kialakult élővilág mindennapos harcot vív az elemekkel, és az emberi tevékenységgel. Hazánkban, ahol a folyók vadul törtek utat maguknak, patakok zúdultak a mesebeli erdőkre, hévízi források és változékony lápok tarkítják a környezetet, élővilág változatosabb, mint bárhol máshol Európában. Ez Magyarország vadvizeinek története...

 

Próbatétel - Paramount Network, december 23. csütörtök, 21h

Neil és Abby Randall boldog házasok és Chicago külvárosában élnek. Neil egy ambíciózus reklámszakember, Abby pedig a háziasszonyok életét éli, otthon neveli 5 éves lányukat, Sophiet. Abby születésnapjának hétvégéjén Ryan nem tud családjával ünnepelni, helyette _ bízva abban, hogy társtulajdonosnak választják _ főnöke távoli vidéki házába utazik.

 

Paddington - Filmcafe, december 23. csütörtök, 21h

A kismackó a perui dzsungelben nőtt fel Lucy nénikéjével, aki sokat mesélt neki Angliáról. Amikor egy földrengés elpusztítja otthonukat, Lucy néni felcsempészi a mackót egy bőröndben az Angliába tartó hajóra. Egyedül érkezik a Paddington állomásra, ahol azzal szembesül, hogy az élet nem pont olyan a városban, ahogy azt megálmodta. Szerencsére találkozik a Brown családdal, akik befogadják, amíg megkeresi a felfedezőt, aki annak idején olyan nagy hatást tett Lucy nénire.

 

A csend zenéje - M5, december 23. csütörtök, 21h

Az Andrea Bocelli azonos című önéletrajzi regénye nyomán készült film a világhírű tenor gyerekkorát és karrierjének indulását meséli el. Amos Bardi, Andrea Bocelli alteregója, egy olyan hang ajándékával született, amely már gyermekkorában is nagyon sajátos és figyelemre méltó volt. Kisgyerekként kiderül, hogy veleszületett glaukómában szenved, ami fokozatosan vaksághoz vezet. Végül 12 éves korában egy eltévedt focílabda fejen találja, és végleg elveszti látását. A kezdeti sokk után azonban hamar beletanul a vakok életébe, ahol a zene, az ének mindig elkíséri és egyfajta felszabadultságot ad számára. Nehéz kezdetek és személyes csalódások után, a barátok, a család és az énektanár támogatásának köszönhetően, valamint Pavarotti ajánlására karrierje gyorsan felível, és hamarosan az akkor már befutott Zuccheroval találja magát a színpadon.

 

Harry Potter és a félvér herceg - Sony Movie Channel, december 23. csütörtök, 21h

Roxfort körül egyre szaporodnak az árnyak. Pedig a hatodik osztályba lépő Harry Potter és barátai számára a Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola mindennapjai is bőven elég izgalmat jelentenek nekik: Harry különleges titkokat hordozó bájital tankönyve, Ron barátnője és Hermione szerelme is épp elég titokzatos és ijesztő. De Harrynek egyre több oka van a félelemre. A halálfalók már mindenütt ott vannak, a dementortámadások szaporodnak, és az iskola fölött megjelenik a Sötét Jegy. Dumbledore abban reménykedik, hogy védence megerősödhet, ha jobban megismeri a múltját. De van veszély, amelyre ő sem készülhet fel.

 

Másnapos karácsony - Viasat3, december 23. csütörtök, 21h

Ethan, Isaac és Chris még gyermekkorukban találkoztak és barátkoztak össze egymással. A három kamasz több mint egy évtizeden keresztül, minden esztendőben összejött karácsony ünnepén, szentestén egy kis vidámság, és szórakozás elejéig. Most, hogy immár beléptek a felnőttkorba, a becses hagyomány véget ér, azonban annak érdekében, hogy az utolsó alkalom igazán emlékezetes maradjon számukra, elindulnak, hogy megkeressék a karácsonyi bulik Szent Grálját.

 

Blöff - SuperTV2, december 23. csütörtök, 22.10h

A gyémántokra specializálódott, minden hájjal megkent ékszertolvaj, Franky Four Fingers, miután teljesítette legfrissebb megbízatását, New Yorkba indul, hogy szállítsa az árut főnökének, Avi-nek. Útközben azonban megáll Londonban, ahol apróbb brilleket kell kézbesítenie megbízója ügyfeleinek. Boris, egy szélhámos orosz azonban ráveszi Franky-t, hogy fogadjon egy illegális bokszmeccsen, ahol tervei szerint kirabolja majd a férfit...

 

Pokorny Lia az I Love You Babyt énekelte a SZESSÖN próbatermében, amivel Tomi és Jancsó simán fel is vehette volna helyben megalakult zenekarukba.