Ezeket a filmeket ajánljuk csütörtökre

Csütörtök estére ezeket a filmeket válogattuk össze.

A lény 2. - AMC, augusztus 18. csütörtök, 21h

A Marsra indult expedíció egyik tagját megtámadja egy idegen lény, és megfertőzi. A földön kívüli géneket hordozó űrhajósról az irányító személyzet nem sejti, hogy a gyilkolás kódját hordozza testében. A lényt egyetlen cél hajtja, megtalálni párját, akivel "családot alapítva" szaporodni kezdhet. A Földre visszatérve a férfi gyilkos vadászatra indul, és hamarosan megtudja, merre rejtőzködik a halálosan gyönyörű párja. Ha sikerül beteljesíteni küldetését, a gyilkos idegenek hordáját többé már lehetetlen megállítani, és az emberiséget a teljes kipusztulás réme fenyegeti.

 

Halálos fegyver 3. - Film+, augusztus 18. csütörtök, 21h

Riggs (Mel Gibson) és Murtaugh (Danny Glover) komoly problémával kerül szembe. Egy rendőrből lett bandafőnök támad a városra. Őrült tetteiben nincs rendszer: lopott fegyverekkel kereskedik, de árujának java részét saját maga használja. Azokat a házakat és autókat, melyeket a nyomában lévő rendőrpáros véletlenül épen hagyna, ő teszi a földdel egyenlővé. Robbanások, üldözések és utcai lövöldözések követik egymást elképesztő sebességgel. És hogy a felfordulás teljes legyen, a túlbuzgó ingatlanügynök Getzen (Joe Pesci) kívül egy harcias rendőrnő (Rene Russo) is színre lép.

 

A tiltott királyság - Film Mánia, augusztus 18. csütörtök, 21h

A tizenhét éves Jason Tripitikas (Michael Angarano) egy kínai zálogházban rábukkan a Majomkirály (Jet Li) botjára, melynek hatására átkerül egy ókori kínai faluba, épp egy csata közepébe. Kis híján elkapják és megszerzik tőle a mágikus tárgyat, amikor Lu Yan (Jackie Chan), a megrészegített, halhatatlan harcos megmenti. Jason megtudja, hogy veszélyben az élete, a Jade harcos (Collin Chou) ugyanis bármit megtenne, hogy megszerezze a Majomkirály hatalmát. Hamarosan kiderül, hogy Jason szerepe a hatalomért folytatott harcban sorsdöntő.

 

Kutyám, Jerry Lee 3. - Filmcafe, augusztus 18. csütörtök, 21h

Dooley nyomozó és a kutyája, Jerry Lee nyugdíjazás előtt állnak, ám addig nem élvezhetik a szabadság megérdemelt napjait, amíg egy újabb bűntényre nem derítenek fényt. Ezúttal veszedelmes számítógépes bűnözőkkel kell felvenniük a harcot.

 

Vitathatatlan 2. - Mozi+, augusztus 18. csütörtök, 21h

George Chambers-t (Michael Jai White), a nehézsúlyú boksz-világbajnokot drogcsempészés vádjával egy kegyetlen orosz börtönbe zárják. Odabenn elvesznek a jogai, lépten-nyomon megalázzák és megkínozzák. Csak egy módon szabadulhat, ha megküzd a ringben a maffiavezér pártfogoltjával, a kegyetlen Bojkával (Scott Adkins). Itt nincsenek szabályok és semmit nem érnek az eddigi címek. Képes lesz-e túlélni egy orosz börtön poklát? Küzdelem életre-halálra, kesztyű nélkül...

 

Gran Torino - Viasat Film, augusztus 18. csütörtök, 21h

Walt Kowalski, az egykori koreai veterán és nyugdíjas autószerelő felesége halála után egyedül él. A régi szomszédok is kihaltak vagy elköltöztek, a helyükre délkelet-ázsiai bevándorlók jöttek. Kowalski rossz szemmel nézi őket, nem rejti véka alá a velük kapcsolatos ellenérzését. Mindez csak fokozódik, amikor egyik éjjel a szomszéd fiú el akarja lopni a féri féltve őrzött autóját, a gyönyörű 1972-es Gran Torinót. Kiderül, hogy a környéket uraló banda kényszerítette erre. Miután a srácot megmenti a bandától, a hálás szomszédok ragaszkodnak hozzá, hogy Thao neki dolgozzon. Különös kapcsolat veszi kezdetét.

 

Föld invázió - Moziverzum, augusztus 18. csütörtök, 21h

A Föld városai között egyik napról a másikra megszakad a kapcsolat. Egy bizonyos területen, Kelet-Euróbában, azonban továbbra is van villamosenergia. Az orosz katonaság felderítő alakulatokat küld a területre, de a küldetés hamar vérontásba trokoll. Ezután a csapat tagjai arra próbálnak rájönni, hogy mi vezetett ezekhez a furcsa és megmagyarázhatatlan eseményekhez.

 

A cápa visszavág (Vörös víz) - AMC, augusztus 18. csütörtök, 22.40h

John Sanderst és Kelli Raymondot válásuk után néhány évvel újra összehozza a sors egy közös munkára: a Louisiana folyónál természetes gázlelőhely után kutatnak mindketten. A terveik kudarcba fulladnak, amikor csónakjukat elrabolja két bűnöző, akik lopott pénzt keresnek a folyóban. A pénzkeresést és a munka folytatását is megnehezíti egy húsevő cápa, amely megtámad mindent és mindenkit, ami vagy, aki a vízbe kerül.

 

V mint vérbosszú - Filmcafe, augusztus 18. csütörtök, 22.50h

Anglia diktatúrától szenved a nem is olyan távoli jövőben. A tévéből dől a propaganda, a titkosrendőrség pribékjei mindenkit rettegésben tartanak. Evey-t, a fiatal lányt egyik este elkapják az utcán, a halál torkából egy titokzatos alak, V szabadítja ki. A férfi a négyszáz éve kivégzett lázadó, Guy Fawkes álarcát viseli. Fawkes társaival együtt levegőbe akarta röpíteni a parlamentet, hogy az országot megszabadítsa a zsarnokságtól. De a merénylet meghiúsult, az összeesküvők bitón végezték. Evey apránként megismeri V múltját, mely a férfi bosszúvágyát táplálja. És miközben maga is megjárja a diktatúra börtöneit, rájön, hogy V ugyanarra készül, amire annak idején Fawkes.

 

Fűrész IV. - Film Mánia, augusztus 18. csütörtök, 22.55h

Jigsaw, minden idők legőrültebb és legötletesebb sorozatgyilkosa és tanítványa, Amanda halott. A sokat tapasztalt Hoffman felügyelőt bízzák meg a két gyilkos halálával kapcsolatos vizsgálattal. Két viharedzett FBI szakember is érkezik az eddig rettegésben tartott városba, Strahm ügynök és Perez ügynök Hoffman felügyelő munkáját segíti, együtt vizsgálják át Jigsaw földi maradványait. Minden jel arra mutat, hogy bár Jigsaw halott, valaki gondoskodik arról, hogy ördögi találmányai tovább szedjék az áldozatokat. Amikor az egyik rendőrt elrabolják, már semmi kétség nem lehet afelől, hogy Jigsaw vérfagyasztóan zseniális játéka újra működésbe lépett. Az eddigieknél is kegyetlenebb kínzásokat kell átélnie mindazoknak, akik besétálnak Jigsaw csapdájába.

 

Kocka 2.: Hiperkocka - Mozi+, augusztus 18. csütörtök, 23h

Nyolc idegen egy kocka alakú szobában találja magát. Hamarosan rájönnek, hogy csapdába kerültek _ egy négydimenziós kocka, a Hiperkocka tartja őket fogva. Ahogy a foglyok megpróbálnak keresztüljutni a végeláthatatlan és egymásba kapcsolódó szobákon, halálos csapdákkal találják szembe magukat: az Időfogaskerék, a Borotvagömb és a Fény kockája állja útjukat. Az egyik fogoly azonban birtokában van a titoknak, mely kijuttathatja őket a csapdából. Miután heten életüket vesztették a különleges kockában, a nyolcadik fogvatartott rájön a titokra és épségben kijut, de ott a kormány emberei várják őt és megölik, azért, hogy emberiség ne szerezhessen tudomást a történtekről.

 

A lánc - Paramount Network, augusztus 18. csütörtök, 23.30h

Régen Lazarus boldog volt, de felesége megcsalta, házassága zátonyra futott. Egy napon azonban megjelenik az életében Rae, akire az út szélén talál rá.. Az isten-félő, középkorú fekete férfi hamar rájön, hogy a lány nem más, mint a kisváros 'lotyója'. Lazarus hazaviszi és ápolja őt, később pedig sajátos módszerével megpróbálja rávenni a lányt, hogy változtasson az életén.

 

Az emlékmás - Viasat Film, augusztus 18. csütörtök, 23.30h

A Recall nevű cég valóságos emlékké változtatja az emberek álmait. Douglas Quaid gyári munkás is igénybe veszi a szolgáltatást. Bár szép és szerető felesége van, a férfi jelentkezik a vakációra, melynek során a program szerint egy szuperkém emlékeit kapja. Ám a rutinművelet közben probléma merül fel, és Quadnek menekülnie kell. Találkozik egy szabadságharcossal, aki társaival a kolónia zsarnok kancellárja ellen harcol. Együtt indulnak megkeresni a földalatti ellenállás vezetőjét. Philip K. Dick novellájából.

 

A dagadék - Film+, augusztus 18. csütörtök, 23.30h

A gazdasági válság a Mikulás (Mel Gibson) pénztárcáját sem hagyja hidegen, költségvetése évről évre gyatrább. Ezért kénytelen különböző munkákat elvállalni, hogy megmentse hanyatló üzletét. Eközben Billy (Chance Hurstfield), az elhanyagolt és túl sok akciófilmet látott 12 éves gyerek felbérel egy bérgyilkost, hogy ölje meg a Mikulást, miután egy darab szenet kapott tőle a ajándékba. A bérgyilkos (Walton Goggins) akcióba lép, ám arra nem számít, hogy a Mikulás és jól képzett manói képzettebbek, mint a tengerészgyalogság.

 

Victor Frankenstein - Moziverzum, augusztus 18. csütörtök, 23.35h

Victor Frankenstein veszélyes terepre tévedt, az élet és halál mezsgyéjén kísérletezik. A radikális nézeteket valló tudós és a hozzá hasonlóan zseniális elmével megáldott asszisztense, Igor Strausman nemes elképzelésükkel az emberiségen próbálnak segíteni, a halhatatlanság kulcsát keresik. Ám Victor túl messzire megy, megszállottsága pedig tragikus következményekhez vezet: egy szörnyeteget teremt. Egyedül csak Igor képes visszahozni a barátját a szakadék széléről, megmenteni a teremtményétől.