Ezeket a filmeket ajánljuk csütörtökre

Csütörtök este a tévé elött ülőknek, tessék!

Ocean's Twelve - Eggyel nő a tét - Viasat3, november 10. csütörtök, 21h

 

 

Danny Ocean (George Clooney) és elit betörő bandája az évszázad rablásában 160 millát zsákmányol Terry Benedict (Andy Garcia) kaszinójából. A csapat tagjai ezután megpróbálnak jó útra térni, de ez majdnem olyan komoly kihívásnak bizonyul, mint a rablás maga. Amikor egyikük lebuktatja a társaságot Benedictnél, véget ér a nyugalom. A tulaj a pénzét akarja _ kamatostul. Nincs más hátra, a csapatnak megint pénzt kell szereznie. A terep ezúttal az öreg kontinens, ahol egyszerre három európai nagyvárosban akarnak Las Vegasnál nagyobb balhét végrehajtani. Mindeközben Rusty Ryan (Brad Pitt) exbarátnője, az Europol ügynök Isabel Lahiri (Catherine Zeta-Jones) rájuk vadászik.

 

Jason Bourne - Mozi+, november 10. csütörtök, 21h

 

 

Matt Damon visszatér legikonikusabb szerepében, mint Jason Bourne. A Bourne csapda és A Bourne ultimátum rendezője, Paul Greengrass áll ismét a kamerák mögé a nagysikerű akció sorozat újabb izgalmas, látványos fejezetéhez. Jason Bourne végre emlékszik, és tudja, ki is ő valójában, ám nem tud mindent. Hogy feltárja a rejtett igazságot a múltjában, a CIA leghalálosabb ügynöke előjön az árnyékból...

 

Az immunis - Moziverzum, november 10. csütörtök, 21h

 

 

Másfél évvel azután, hogy a civilizációt egy vírusjárvány megtizedelte, egy volt FBI-ügynök kénytelen lesz megvédeni egy, a betegségre immúnis fiatal nőt, a rá vadászó veszélyes bandavezértől.

 

The Commuter - Nincs kiszállás - RTL HÁROM, november 10. csütörtök, 21h

 

 

Michael MacCauley (Liam Neeson) biztosítási ügynökként éli mindennapjait. Egy nap azonban hirtelen izgalmas fordulatot vesz az élete, amikor egy titokzatos idegen, Joanna (Vera Farmiga) leszólítja a vonaton, és arra kéri, találjon meg egy utast, még mielőtt beérnek a végállomásra. Miközben versenyt fut az idővel, hogy megoldja a rejtélyt, egy halálos terv körvonalazódik, ami veszélyezteti nemcsak saját, de utastársai életét is.

 

A Védelmező - Film+, november 10. csütörtök, 21h

 

 

Robert McCall (Denzel Washington) teljesen maga mögött hagyta a múltját, és vele együtt a saját személyét is eltemette. Azóta gondtalanul élvezi az új, békés életét, senki sem tudja, hogy ki ő valójában. Ám amikor megismerkedik Terivel (Chloë Grace Moretz), a fiatal lánnyal, akit erőszakos orosz gengszterek terrorizálnak, McCallben feltámad a régi, kommandós énje. Újra aktivizálja magát, és ezzel olyan kaput nyit ki, ahová soha nem akart belépni. A különleges képességeit a rászorultak szolgálatába állítja, és igazságot szolgáltat számukra.

 

A sas és a sárkány - Filmcafe, november 10. csütörtök, 21h

 

 

Huo Ant (Jackie Chan), a nagy tiszteletben álló parancsnokot és századát egy elhibázott akció miatt rabságra ítélik, és egy város újjáépítésén kell letölteniük büntetésüket. Kiderül, hogy mindössze két hetük van a város felépítésére, amikor újabb csapás éri őket. A romos falaknál megjelenik a római Lucius (John Cusack) kiéhezett seregével. A két, harcra kész vezér rájön, hogy össze kell fogniuk, ha le akarják győzni az áruló Tiberiust (Adrien Brody), aki Lucius nyomában könyörtelenül végez mindenkivel.

 

Oroszlánszív - Film Mánia, november 10. csütörtök, 21h

 

 

Lyon Gualtier (Jean-Claude Van Damme) különleges feladatokra kiképzett katonatiszt. Miután megszökik az idegenlégióból, egy fillér nélkül érkezik Amerikába. Családjától sem remélhet segítséget. A testvére élet-halál között lebeg, ám a gyógyíttatására feleségével gondolni sem mernek a magas költségek miatt, hiszen a házaspárnak lassan arra sincs pénze, hogy enni adjon a kisgyereküknek. Leon elhatározza, hogy pénzt szerez, még azon az áron is, hogy szögre akasztja elveit, és részt vesz egy magas díjazású küzdősportversenyen.

 

A szörny - AMC, november 10. csütörtök, 21.30h

 

 

Lake Placid, azaz Szelíd-tó pokoli hellyé változik, amikor szörnyű beszámolók kezdenek keringeni egy emberevő krokodilról. A tulajdonosok még a turistaszezon előtt szeretnének a híresztelések végére járni, és egy csapatot bíznak meg az ügy tisztázására. Még hogy krokodil a hegyek között? A nagyvárosi paleontológusnőt, Kelly Scottot (Bridget Fonda) egy helybéli keményfiú, Jack Wells (Bill Pullman) segíti a rejtély megoldásában. Munkájukat azonban jelentősen akadályozza egy túlbuzgó állatbarát, aki betegesen szereti a krokodilokat. Az új veszély hamarosan felborítja a kisváros csendjét.

 

Schindler listája - Moziverzum, november 10. csütörtök, 22.50h

 

 

Egyetlen ember is képes lehet arra, hogy a körülmények ellenére megváltoztassa a dolgok menetét. A mondás igazát mi sem bizonyítja jobban, mint Oskar Schindler története. Steven Spielberg nem sokkal a megjelenése után elolvasta az ausztrál Thomas Keneally regényét, mégis 10 évnek kellett eltelnie, hogy elég érettnek tartsa magát a Schindler listája filmre vitelére.A film főhőse, Oskar Schindler született üzletember és szerencsejátékos. A második világháború legelején elkerül a megszállt Lengyelországba és azonnal megérzi, milyen hatalmas üzleti lehetőségek nyílhatnak meg előtte. Baráti kapcsolatok és némi ügyeskedés révén megszerez magának egy gyárat _ a Deutsche Emailware Fabrikot _ és nem győz eleget tenni a beözönlő megrendeléseknek. Könyvelője, Itzhak Stern rábeszéli arra, hogy minél nagyobb számban foglalkoztasson zsidókat, így nemcsak olcsó munkaerőt talál magának, hanem segíthet a koncentrációs táborokban szenvedő embereken. A gyár hamarosan a zsidók egyetlen menedéke lesz. 1944-ben a nácik az Endlösung, azaz a zsidókérdés végső megoldása jegyében bezáratják a helybéli táborokat, és a rabokat Auschwitzba és Treblinkába, vagyis a biztos halálba akarják küldeni.Schindlernek gyorsan lépnie kell, ha meg akarja menteni a munkásait. Némi korrupció árán rábeszéli a német hatóságokat, hogy a termelés szempontjából nélkülözhetetlen munkásokkal együtt a gyárat áttelepíthesse a cseh-lengyel határra, Brinnlitzbe. 

 

Alvilági játékok - Film Mánia, november 10. csütörtök, 22.55h

 

 

Slevin Kelevra (Josh Hartnett) tudja, a bajok csőstől jönnek. Először megcsalják, majd kirabolják, végül végzetesen összetévesztik a haverjával. Slevin néhány óra leforgása alatt egy gengszterháború közepén találja magát, sarkában a halálos Macska úrral (Bruce Willis). A Főnök (Morgan Freeman) megbízásából meg kell ölnie a rivális banda vezetőjének, a Rabbinak (Ben Kingsley) a fiát, míg a Rabbi 33 ezer dollárt követel tőle. Mindkét helyen az életével fizet, ha a határidő lejár. A fiú egyetlen segítsége a szép Lindsey (Lucy Liu), aki nem is sejti, hogy Slevin ki is valójában.

 

Aljas nyolcas - Filmcafe, november 10. csütörtök, 23.05h

 

 

Az Aljas nyolcas főhősei sokat próbált fejvadászok, akik az amerikai polgárháborút követő időszakban találkoznak egymással Wyoming erdős vidékein. Egy kemény hóvihar elől menekülve kénytelenek egy helyen meghúzni magukat, a kényszerű összezártság eredménye pedig ármány és intrika. Vajon túlélik-e a vihart az egymás megtévesztésével és átverésével boldogulni próbáló hét(nyolc)próbás gazemberek?

 

Ketrecharc - A leszámolás - RTL HÁROM, november 10. csütörtök, 23.15h

 

 

Egy hétköznapi egyetem zárt ajtajai mögött egy illegális, kizárólag a legjobb harcosok számára szervezett bajnokság van készülőben. Egy egyedülállóan tehetséges, ex-MMA sztár, Case Walker (Michael Jai White) négy, teljesen más stílusban harcoló tanítványt készít fel a küzdelemre. Az ex-bokszoló Zack (Alex Meraz), az MMA harcos Tim (Todd Duffee), a birkózó Mike (Dean Geyer) és Justin (Scottie Epstein) fizikai és mentális képességei a végsőkig próbára kerülnek, mielőtt fej-fej mellett elindulnak a létező legkeményebb versenyen.

 

Légió - Mozi+, november 10. csütörtök, 23.30h

 

 

Az Úr elveszti hitét az emberiségben, megelégeli bűneit. Gábriel arkangyal vezetésével leküldi a Földre az angyalok légióját, hogy pusztítsák el az emberi fajt. A mennybéli sereg azonban nem várt ellenállásba ütközik. Az emberiség egyetlen reménysége az új-mexikói sivatag egyik pihenőhelyén dolgozó, illetve veszteglő néhány emberben van, akik akaratlanul is az apokalipszis frontvonalában találják magukat. Szerencsére Mihály arkangyal a segítségükre siet. Hamarosan kiderül, hogy feladatuk a várandós pincérnő védelme, aki a második Messiást, az emberiség utolsó reményét hordja a szíve alatt.

 

Háborgó mélység - Viasat3, november 10. csütörtök, 23.45h

 

 

Az Aquatica tengeri kutatólaboratórium fedélzetén veszélyes kísérletek folynak. A tudóscsoport vezetője, Dr. Susan McAlester cápákon végez genetikai vizsgálatokat, mert azt reméli, hogy kutatásai révén megtalálja az Alzheimer-kór ellenszerét. Mivel édesapja is ebben a betegségben szenved, ezért maximális odaadással próbálja befejezni a kutatást. Türelmetlenségében azonban végzetes hibát követ el: megszegi a génmanipuláció törvényeit és kitenyészt egy cápafajt, mely okosabb a delfineknél. Amikor a stáb a kísérletek sikerét ünnepli, egy hirtelen jött vihar megrongálja a kutatóbázist és a veszedelmes cápák elszabadulnak.

 

Bérhaverok - RTL II, november 10. csütörtök, 23.50h

 

 

Doug Harris (Josh Gad) élete nagy napjára készül. Feleségül fogja venni álmai nőjét, Gretchent (Kaley Cuoco), akinek sejtelme sincs arról, hogy az annyira szerethető Doug valójában szociális csődtömeg, aki senkit nem tud felkérni tanúnak. Két héttel az esküvő előtt, de már az idegösszeomlás határán Doug végül felkeresi Jimmy Callahant (Kevin Hart), a Best Man nevű cég tulajdonosát és vezérigazgatóját, aki megnyerő vőfélyeket biztosít a Doughoz hasonló srácoknak. A vőlegény ekkor még azt hiszi, hogy révbe ért, ám hamarosan kezdetét veszi egy elképesztő esküvői színjáték. A mindenre elszánt Doug és határokat nem ismerő bérelt haverja, Jimmy megpróbálják véghez vinni a nagy átverést.

 

Borotvaélen - Paramount Network, november 10. csütörtök, 23.50h

 

 

Miközben egy rendőrségi pszichológus azon dolgozik, hogy lebeszéljen egy ex bűnözőt aki le akar ugrani a manhattani szálloda tetejéről, a valaha volt legnagyobb gyémántralbás zajlik éppen.