Ezeket a filmeket ajánljuk csütörtökre

Ízelítő a csütörtök esti tévéműsorból.

Védelmi kód - Viasat3, november 17. csütörtök, 21h

A balul sikerült akció után Emerson CIA-ügynök talonba kerül. Egyszerű, unalmas feladattal bízzák meg, a jelentéktelen kommunikációs állomáson a fiatal, kódoló Katherine-re kell vigyáznia. Egy nap azonban autóba rejtett pokolgép robban mellettük, és megtámadják a bunkert. Emerson és Katherine csapdába kerülnek, segítségre sem számíthatnak. Az ügynöknek és társának sejtelme sincs, mi a célja a rajtaütésnek, kik akarnak végezni velük. Ám ha élve akarják megúszni az akciót, ki kell deríteniük mi áll a háttérben.

 

Aeon Flux - Moziverzum, november 17. csütörtök, 21h

400 évvel a jövőben járunk, amikor is egy gyilkos vírus elpusztította a Föld lakosságának 99%-át. Csupán egy fallal körülzárt, védett városállam, Bregna élte túl az emberiségre sújtó armageddont. Bregna-ban látszólag tökéletes az élet, az emberek harmóniában élnek egymással, egy tudósokból álló kongresszus irányítása alatt. A valóság azonban egészen más képet mutat: a városállam életét általános riadalom és belső villongások jellemzik. Aeon Flux, a "Monican" nevű földalatti titkos mozgalom vezető ügynöke, amelyet a The Handler irányít. Amikor Aeon azt a feladatot kapja, hogy a készülő forradalom érdekében ölje meg az egyik kormányzati vezetőt, egy titokzatos világba nyer bepillantást...

 

Miután - Paramount Network, november 17. csütörtök, 21h

Egy fiatal nő beleszeret egy pasiba, aki sötét titkot őriz, majd egy meglehetősen problémás kapcsolatba kezdenek. A film Anna Todd regénye alapján készült.

 

Kardhal - RTL HÁROM, november 17. csütörtök, 21h

A Föld nevű bolygón létezik egy másik világ, amit úgy hívunk, "cyberspace". Ezt a világot tűzfalak és a legprofibb biztonsági rendszerek veszik körül, ebben a világban rejtjük el legmélyebb és legkompromittálóbb titkainkat, no meg persze egy rakás pénzt is. Ez a világ a Kardhal világa. Gabriel Shear (John Travolta), a karizmatikus és veszedelmes kém, ebbe a világba akar bejutni, mert pénzre van szüksége egy _ szerinte _ hazafias akció végrehajtásához. Ha sikerül bejutnia, több milliárdnyi illegális kormányzati vagyont kaparinthat meg. De mindehhez szüksége van Stanley Jobsonra (Hugh Jackman), arra a profi hackerre, aki villámgyorsan be tud törni akár a legjobban védett biztonsági rendszerbe is.

 

Veszélyes - Mozi+, november 17. csütörtök, 21h

Dylan Forrester, egy bűnös múltú szociopata, a feltételes szabadlábra helyezését nyugodt körülmények közt szeretné tölteni, az antidepresszánsok és a különös pszichiátere segítségével. Egy nap azonban Dylan testvére, Sean Forrester professzor rejtélyes körülmények közt meghal. Dylan elhatározza, hogy utánajár az igazságnak. Eközben nemcsak az FBI ered a nyomába, hanem egy csapat felfegyverezett zsoldos is a színre lép, hogy megszerezzenek valamit, amit Dylan testvére rejtegetett. Dylannek a túléléshez minden taktikai képességére szüksége lesz.

 

Honey - Filmcafe, november 17. csütörtök, 21h

Honey Daniels egész életében arra várt, hogy megmutathassa a világnak, hogyan táncol és most csak egy lépés választja el ettől. A gyönyörű, szexis, ambiciózus lány nappal hip-hop órákat ad a helyi fiataloknak, éjszaka pedig egy diszkóban pultos, ahol a szolgálat lejárta után kiélheti táncos hajlamait a parketten. Itt figyel fel rá egy híres kliprendező és kéri fel háttértáncosnak. Honey igazi tehetsége hamar megmutatkozik, és karrierje üstökösként ível fel: nemsokára már ő koreografálja a nagy hip-hop sztárok klipjeit. Ám mindez túl szép ahhoz, hogy igaz legyen. Amilyen gyorsan vált valóra az álom, olyan gyorsan kezd semmivé foszlani.

 

Casino - Film Mánia, november 17. csütörtök, 21h

Egy brutális történet a pénzről, a szenvedélyről, a kapzsiságról és a beteges ambícióról. Amerikai Egyesült Államok, a hetvenes évek idején. Sam "Ász" Rothesteint, a chicagói hazárdjátékost a maffia Las Vegas-ba küldi, hogy átvegye az egyik kaszinó irányítását, amely naponta több millió dolláros hasznot hoz az alvilági szervezetnek. Samnek a rendet és a bevételt kell felügyelnie. Az "Ász" rövid időn belül komoly összeget gyűjt össze, és megismerkedik Gingerrel, a luxus prostival, akivel hamarosan össze is házasodik. A családalapítás és első gyermeke világrajövetele után, Sam pozíciója megerősödik a maffia hierarchiájában. A gondok akkor kezdődnek, amikor a városban megjelenik gyermekkori barátja, Nicky Santoro, aki a maffia könyörtelen bérgyilkosa, a piszkos munka "szakértője". Az életunt Ginger időközben felújítja ismeretségét volt szeretőjével, aki kábítószerfüggővé teszi őt. A film a hetvenes évek megtörtént eseményeit meséli el. Martin Scorsese megmutatja a szórakoztató ipar sötét oldalát, ahol a hatalmas vagyonokon kívül, az emberi élet a tét.

 

A Védelmező 2. - Film+, november 17. csütörtök, 21h

Robert McCall (Denzel Washington), az egykori CIA-kiképzőtiszt minden ismerőse, barátja és családtagja számára halott. Taxisofőrként, teljes inkognitóban segít azoknak, akik erőszak áldozataivá váltak. Legyőzhetetlen, kemény és sosem alszik. Egyetlen kapcsolata régi életével Susan (Melissa Leo), elhunyt feleségének a nővére, aki a CIA egyik nyomozójaként segíti megőrizni ezt az inkognitót. Susan a születésnapján meglátogatja, és arra kéri, hogy zárja le veszélyes önkéntes küldetését. Robert komolyan fontolóra veszi a tanácsát, ám amikor Susant holtan találják a lakásán, halálos akcióba lendül. Pillanatok alatt rájön, hogy nagytakarítás zajlik egy mocskos ügyben, és Susan férjének (Bill Pullman) az élete is veszélyben. Robert háborút hirdet a gyilkosok ellen, akik megdöbbenve fedezik fel, kit tettek az ellenségükké.

 

Lidérces órák - DUNA Televízió, november 17. csütörtök, 22.05h

Paul Hackett, a magányos programozó (Griffin Dunne) egy ártatlannak induló flört nyomán egyre durvább és szürreálisabb kalandokba keveredik a New York-i éjszakában. Egy idő után már csak annyit szeretne, hogy ép bőrrel hazajusson, de nem tud. Martin Scorsese cannes-i rendezői díjas filmje a felpörgetett tempó, a szuggesztív képi megoldások és a remek vágástechnika miatt hatásos, igazi rémálomszerű, fekete komédia.

 

Király! - Filmcafe, november 17. csütörtök, 22.50h

A régi történetekben a bátor lovagok megmentik a királylányokat, megölik a sárkányokat, legyőzik a gonoszt. Ám kevés szó esik a hősök semmirekellő testvéreiről. Így van ezzel Mourne királyságában Thadeous herceg is, aki a bátyja, Fabious árnyékában él. Leezar, a gonosz varázsló elvarázsolja az öreg királyt, és elrabolja Fabious menyasszonyát, hogy beteljesítse a régi jóslatot. A két herceg elindul, hogy kiszabadítsák Belladonnát, és megmentsék a királyságot. Útjuk során megannyi kalandban lesz részük.

 

Gyilkos a pokolból - Moziverzum, november 17. csütörtök, 22.50h

A 19. századi Szentpéterváron különösebbnél különösebb gyilkosságok fordulnak elő. Brutális módon megölt nők holttesteit találják meg, de a gyilkos kevés nyomot hagy maga után, a rendőrség a sötétben tapogatózik. A városban tartózkodik Olivia, aki képes felvenni a kapcsolatot a szellemvilággal, ezért a rendőrök végső megoldásként a nőhöz fordulnak segítségért.

 

Leszámolás Kis-Tokióban - Viasat Film, november 17. csütörtök, 22.55h

Japánban már több mint 400 éve tevékenykedik az a titkos bűnszövetkezet, amely mind a mai napig uralja az ország alvilágát. A Yakuza ezúttal nagyon merész lépésre szánja el magát: egy új, halálos szerrel akarnak betörni az amerikai drogpiacra. Amerikában azonban méltó ellenfélre találnak két helyi zsaru személyében. Egyikük egy amerikai, aki Japánban nevelkedett, észjárása akár egy szamurájé, ereje pedig félelmetes. Másikuk viszont Kaliforniában született, japán szülők gyermekeként, de ízig-vérig amerikai, akinek kedvence a pizza és a Music TV.

 

Határtalan indulat - Viasat3, november 17. csütörtök, 22.55h

William MacPherson tengerészgyalogosként szolgál Irakban. Amikor megsebesül, egy katonatársa meghívja az arizonai farmjára. Mire azonban megérkezik, a barátjának nyoma vész, sőt a környéken lakók mintha soha nem is hallottak volna róla. MacPherson rádöbben, hogy az egész várost könyörtelen embercsempészek tartják a kezükben, akik az üzlet érdekében semmitől sem riadnak vissza. Elhatározza, hogy a végére jár az ügynek, és nem nyugszik, amíg a vétkesek el nem nyerik méltó büntetésüket.

 

Nyelés - Paramount Network, november 17. csütörtök, 23.20h

Hunter élete látszólag tökéletes, jóképű férjével egy lenyűgöző házban élnek és első babájukat várják. Ám ez csak a felszín, a nő úgy érzi teljesen elveszítette az irányítást. Egy nap azonban elkezd saját új szenvedélyének hódolni.

 

Tango és Cash - Film+, november 17. csütörtök, 23.30h

Tango (Sylvester Stallone) és Cash (Kurt Russell) két belevaló Los Angeles-i zsaru. Örökös vetélkedésük célja: ismerje el a másik, hogy ő a nyomozók toplistájának éllovasa. Miközben hol az egyik, hol a másik göngyölít fel egy nagy ügyet, a helyi kábítószer- és fegyverkereskedő maffia megelégeli, hogy állandóan keresztbe tesznek a jó üzleteinek. Félreállításukra fantasztikus tervet eszelnek ki: nyakukba varr egy friss hullát, egy heroinos és egy dollárkötegekkel megtömött táskát. A két zsaru rács mögé kerül, és csak egyetlen módjuk van a szabadulásra, ha összefognak.

 

Nincs bocsánat - RTL II, november 17. csütörtök, 23.50h

Bill Munny (Clint Eastwood) a kiöregedett, törvényen kívüli bérgyilkos a farmerek csendes életét éli. Egy nap találkozik egy fejvadásszal (Jaimz Woolvett), aki a segítségét kéri. Munny több mint tíz év után ismét felcsatolja a szögre akasztott pisztolytáskát, és egy fekete bőrű, rabszolgából lett földművessel, Ned Logannel (Morgan Freeman) az oldalán elindul, hogy elégtételt vegyen a gyilkosokon és a kegyetlen seriffen (Gene Hackman). Az embervadászaton azonban Bill régi vetélytársa, a hírhedt Angol Bob is részt vesz.