Ezeket a filmeket ajánljuk csütörtökre

A csütörtök este bearanyozói.

A sötét lovag - Felemelkedés - Film+, június 15. csütörtök, 21h

Nyolc év telt el azóta, hogy egy szörnyű éjszakát követően Batman (Christian Bale) nyom nélkül eltűnt. Magára vállalta Harvey Dent államügyész minden vétkét, és a hősből üldözött bűnöző lett. Önfeláldozása azonban nem volt hiábavaló: a Dent-törvénynek köszönhetően Gotham békés várossá vált. De csak átmenetileg. A városban feltűnik egy macskajelmezes betörő, és megérkezik Bane (Tom Hardy) is, a gátlástalan bűnöző. Bruce Wayne féltve őrzött magánya véget ér, amikor Bane katonai bázissá változtatja a várost.

 

I. e. 10 000 - RTL HÁROM, június 15. csütörtök, 21h

A fiatal vadász, D'Leh (Steven Strait) beleszeret a szépséges Evoletbe (Camilla Belle). Törzsüket azonban ellenség támadja meg és magukkal hurcolják a lányt. D'Leh néhány társával a támadók nyomába ered. Megdöbbenve tapasztalják, hogy más törzsek is léteznek a világban, akiket szintén megtámadtak. Összefognak, ám útközben a vadállatokkal és a természet erejével is meg kell küzdeniük. Végül eljutnak abba a birodalomba, ahol a gonosz uralkodó a társaikat rabszolgasorba taszította.

 

Libabőr 2 – Hullajó Halloween - Viasat3, június 15. csütörtök, 21h

A horrorregényírónak van egy nagy titka: fantáziájának meghökkentő és hátborzongató szülöttei életre kelnek, kilépnek a borítók közül, és elkövetik mind azt a gonoszságot, amellyel szerzőjük felruházta őket. Ezért van minden könyvén lakat. És ezért nem tanácsos kinyitni a lakatot. Ha valamelyik rémnek sikerül megszöknie, a hosszú fogság után kiélvezi a szabadságát, és annyit rosszalkodik, amennyit csak tud. A szerző legutóbb ifjú szomszédja segítségével zabolázta meg az elszabadult regényrém hordát – de ezúttal még nagyobb megpróbáltatás várja a könyvek új kíváncsi olvasóit…

 

Herkules - Mozi+, június 15. csütörtök, 21h

Trákiában véres polgárháború dúl. Rhesus, a gonosz hadúr azzal fenyeget, hogy káoszba taszítja a királyságot. A kétségbeesett Cotys király és a lánya, Ergenia a legendás harcoshoz, Herkuleshez fordulnak segítségért. A mitikus hős egy csapat zsoldossal elindul, hogy helyreállítsa a békét, és visszaültesse a jogos királyt a trónra. Félistenként a földöntúli ereje segíti őt a harcban, azonban nem vetkőzheti le emberségét, amely egész életében kísérti. Útjuk során emberekkel és szörnyekkel kell megküzdeniük.

 

Horgász a pácban - Filmcafe, június 15. csütörtök, 21h

A film története a jóravaló, furfangos orvvadász és a kisvároska helyi hatalmasságai közt dúló harcról szól. A fergeteges események humora hagyományos helyzet- és jellemkomikumra épül, amit elsősorban Louis De Funes alakítása tesz ellenállhatatlanná. Utolérhetetlen, ahogy jellemábrázoló gesztusaival és fintoraival, burleszkbe illő mozgásával, nyűtt gúnyájában és ormótlan bakancsában csetlik-botlik. És természetesen nem ő kerül pácba, hanem a vele szemben álló, lomha észjárású, szépelgő, vidéki kispolgárok.

 

Vitathatatlan 3. - Moziverzum, június 15. csütörtök, 21h

Uri Boyka (Scott Adkins), az orosz Chorny Cholmi börtön trón-fosztott bajnoka a térdsérülése miatt képtelen a ringbe lépni, úgy tűnik, kénytelen lesz kihagyni a harcok harcát, a küzdelmet, aminek minden résztvevője visszanyeri a szabadságát. Egy igazi harcost azonban nem állíthat meg semmilyen sérülés, így Boyka hamarosan a nyolc különböző nemzetű elítélt között találja magát, és kezdetét veszi az illegális bajnokság...

 

Werckmeister harmóniák - Magyar Mozi TV, június 15. csütörtök, 21h

A történet egy magyar alföldi kisvárosban játszódik. Csikorgó, igazi hideg van _ hó nélkül. Több százan állnak a főtéren felállított cirkuszi sátor körül, hogy végre megláthassák az attrakciót, egy bálna kitömött tetemét. Jönnek mindenfelől. A környező tanyákról, az Alföld különböző zugaiból és az ország egészen távoli vidékeiről is. Néma, arctalan, rongyokba burkolódzó tömeg követi az otromba szörnyet. Ez a furcsa állapot _ az idegenek megjelenése és a rendkívüli fagy _ megzavarja a kisváros békésnek amúgy sem nevezhető rendjét.

 

Szenvedély - M5, június 15. csütörtök, 21.50h

Az idős férjnek (Dzsoko Roszics) egy autószerelő műhelye van, ahol fiatal segéd (Derzsi János) dolgozik. Az asszony és a fiatal férfi között szenvedélyes kapcsolat alakul ki, ami gyilkossági kísérletbe hajszolja a szeretőket. A férj kórházba kerül, a fiatal pár pedig elhagyja a házat. Ám az asszony meggondolja magát.... James M. Cain A postás mindig kétszer csenget című világhírű regényének, a harmincas évek Magyarországára helyezett, sajátos atmoszférájú filmes adaptációja, mely az 1998-as Magyar Filmszemlén fődíjat nyert.

 

Rejtély a Riviérán - DUNA Televízió, június 15. csütörtök, 22.10h

Amikor a milliárdos Claude Tranchant feleségét megpróbálják meggyilkolni úgy, hogy az egészet balesetnek álcázzák, az üzletember egy régi barátját hívja segítségül, egy rendőrkapitányt, hogy küldje el hozzá Párizs legjobb nyomozóját. Azonban csak egy detektív szabad, ő azonban általában többet árt mint használ. Indítéka mindenkinek van, de neki lövése sincs…

 

Pénzhamisítók - Film Mánia, június 15. csütörtök, 22.45h

Egy igaz történet a történelem egyik legnagyobb hamisítási ügyletéről, amelynek központi alakja a hamisítók "királya", Salomon Sorowitsch, Sally volt. A férfi kicsapongó, törvényenkívüli életet élt a náci világban egészen addig, amíg Friedrich Herzog le nem tartóztatta és a mauthauseni koncentrációs táborba vitette. Salomon bűnössége egyértelműen bizonyítást nyert és hamarosan átszállították a sachsenhauseni táborba. Megérkezésekor még egyszer szemtől szembe került Herzoggal, aki egy titkos küldetés miatt tartózkodott ott. Különleges képessége miatt Salomont és egy csapat profit arra kényszerítettek, hogy gyártsanak hamis valutát a Bernhard program keretében. A csapat egy laktanyában kezdte meg tevékenységet, ahol megkísérelték meggyengíteni a szövetségesek gazdaságát. Salomon fogoly társai azonban nem akarták szakértelmüket adni a náci profit előteremtéséhez és megpróbáltak tenni valamit, hogy megállítsák a Bernhard műveletet.

 

A bosszú jogán - Filmcafe, június 15. csütörtök, 22.45h

A lelkes angoltanár, Will Gerard boldogan él zenész feleségével, Laurával. Nyugodt családi életüket koncertek, kerti sütögetések töltik ki, és Will kedvenc hobbija, sakkpartik főnökével, az iskolaigazgatóval. Egy éjjel azonban borzalmas dolog történik: a próbáról hazafelé tartó Laurát brutálisan megerőszakolják. Miközben Will a kórházban feldúltan várja az orvost, hogy beszámoljon felesége állapotáról, egy jól öltözött ember szólítja meg, és felajánlja neki az azonnali igazságszolgáltatás lehetőségét. Az összezavarodott Will elfogadja az ajánlatot, nem is sejtve, hogy ezzel egy önbíráskodó földalatti szervezet hálójába kerül. Ijesztő és veszélyes játszma veszi kezdetét.

 

Pain & Gain - Moziverzum, június 15. csütörtök, 23h

Miami, 1994. Daniel Lugo a sittről szabadul. Az ambiciózus testépítő továbbra is az amerikai álmot kergeti, sok pénzről, léha életről és a jó nőkről álmodik. Egészen pontosan nemcsak álmodik, hanem úgy dönt, hogy megszerzi. Ráveszi a két ugyancsak testépítő haverját, a sok szteroidtól impotensé vált Adrian-t és a szintén most szabadult kokainfüggő, és vallásossá lett Paul-t, hogy váltságdíj reményében raboljanak el egy üzletembert. Az akció azonban iszonyatosan rosszul sül el.

 

Rajtaütők - Mozi+, június 15. csütörtök, 23h

Joe, az egykori nehézfiú ma zenészként keresi a kenyerét, s már a hírnév kapujában érzi magát, mikor az orosz elnöknek tartott koncerten az ő bandája lép fel az amerikai popsztár, Venus előtt. A sors azonban mást tartogat a számára. Fegyveresek törnek be az előadásra, ami perceken belül vérfürdőbe torkollik: brutális módon végeznek nemcsak az orosz titkosszolgálat embereivel, de jó néhány civillel is. Venust, az orosz elnököt és két lányát túszul ejtik a gengszterek, a váltságdíj pedig több milliárd dollár. A titkosszolgálat tehetetlen, egy dolgot azonban számításon kívül hagytak a túszejtők: Joe-tól nemcsak a kemény zenék, de a kemény helyzetek sem idegenek. Összefog egy életben maradt ügynökkel, és a rosszfiúk hamarosan bánni fogják még azt is, hogy megszülettek.

 

Fék nélkül - AXN, június 15. csütörtök, 23.50h

A bicaja nyergében érzi a legjobban magát Wilee, aki egyike az 1500 New York-i kerékpáros futárnak. Egészen pontosan a legjobb és a legvagányabb, aki őrült tempóban cikázik a kocsik között, és igyekszik kikerülni a nem várt akadályokat, legyen szó autóról vagy gyalogosról. Az egyik küldemény miatt azonban a veszély egy másik dimenziója tárul fel előtte. Kiderül, hogy a cuccra egy korrupt zsarunak is fáj a foga. A fickó üldözni kezdi a városon át, és Wilee-nek minden ügyességére szükség van, ha életben akar maradni.

 

Rejtélyek professzora - Gyilkos szavak - Film4, június 15. csütörtök, 23.50h

Graham Winslow sikeres krimiíró, akinek a könyvsorozata éppen megfilmesítés előtt áll. A kisvárosi könyvfesztiválon azonban, amit a lánya szervez, hirtelen összefutnak a múltja szereplői, és minden összekuszálódik. Szerencsére Amy professzor és Travis nyomozó ezúttal is kibogozzák a szálakat.