Ezeket a filmeket ajánljuk csütörtökre

A legjobb csütörtök este a tévé elötti

Die Hard 4.0 - Legdrágább az életed - Mozi+, augusztus 31. csütörtök, 21h

A zsaru John McClane kihalásra ítélt dinoszaurusz egy olyan korban, ahol már minden az internet és a számítógép körül forog. Mégis, megint csak rá vár a feladat, hogy egyenesbe hozza a dolgokat, amikor a világ legerősebb hatalmának számítógépes rendszere megbénul és az egész ország az összeomlás szélére kerül. A rejtélyes támadó mindent alaposan végiggondolt, mindent megtervezett, csak egyvalamivel, pontosabban valakivel nem számolt: McClane-nel. És a zsaru, ha beindul, akkor mindenki tudja, hogy kő kövön nem marad...

 

A Barbár - Legenda a szellemharcosról - AMC, augusztus 31. csütörtök, 21h

Viking hajó támadja meg Észak-Amerika partjait és hatalmas pusztítást végez. Nem marad utánuk más, csak egy gyermek, akit az egyik indián asszony fogad be. Ám Szellemet (Karl Urban) sohasem fogadja be igazán a törzs. Másfél évtizeddel később újra feltűnnek a vikingek, és módszeresen legyilkolják a partvidéki törzseket. Az egyetlen, aki felveszi velük a harcot, az egykori viking gyermek. Összefogja az indiánokat, és reménytelennek tűnő küzdelembe vezeti őket a könyörtelen ellenség ellen.

 

Vadidegen - Filmcafe, augusztus 31. csütörtök, 21h

Vannak Internetes chatszobák, ahová nehezebb bejutni, mint a legtitkosabb klubokba, léteznek találkahelyek, ahová csak hosszas ellenőrzés és szigorú biztonsági intézkedések után klikkelhet a felhasználó. De ha egyszer bejutott, új világ nyílik ki előtte: a leplezetlen vágyak, furcsa kívánságok világa, ahol mindenki szabadon váltogathatja a személyiségét. Ro egyik barátját meggyilkolják. A gyilkosa után nyomoz, és úgy tűnik, csak akkor tudhat meg többet az ügyről, ha ő is bekerül a rendszerbe. Egyre mélyebbre merül a szenvedélyek hálózatában, olyan mélyre, ahonnan talán már nincs kiút.

 

Kopaszkutya - Magyar Mozi TV, augusztus 31. csütörtök, 21h

A banda turnéja akadozik. Változtatni kell. A főnök felismeri az idők szavát: külvárosivá kell lenni, le kell menni kutyába. Legyenek Kőbánya Blues Band. A fiúk ráállnak. Szereznek egy kutyát, felfedezik Billt, aki mindenkinek tetszik, durvább szövegeket írnak, és már az első koncert sikeres. Az igazi nagy áttörést a gellérthegyi szabadtéri buli hozza, a gyerekek őrjöngnek...

 

Grease - Paramount Network, augusztus 31. csütörtök, 21h

A hetvenes évek népszerű sztárjai, John Travolta és Olivia Newton-John, néhány másik kedvelt hollywoodi személyiséggel együtt elhozza a filmvászonra a Broadway egyik legnépszerűbb musicaljét, amiben a Rydell középiskola élete felkavarodik, amikor Danny rájön, hogy a lány, akivel a nyara töltötte a városba költözött.

 

Schindler listája - Moziverzum, augusztus 31. csütörtök, 21h

Egyetlen ember is képes lehet arra, hogy a körülmények ellenére megváltoztassa a dolgok menetét. A mondás igazát mi sem bizonyítja jobban, mint Oskar Schindler története. Steven Spielberg nem sokkal a megjelenése után elolvasta az ausztrál Thomas Keneally regényét, mégis 10 évnek kellett eltelnie, hogy elég érettnek tartsa magát a Schindler listája filmre vitelére.A film főhőse, Oskar Schindler született üzletember és szerencsejátékos. A második világháború legelején elkerül a megszállt Lengyelországba és azonnal megérzi, milyen hatalmas üzleti lehetőségek nyílhatnak meg előtte. Baráti kapcsolatok és némi ügyeskedés révén megszerez magának egy gyárat _ a Deutsche Emailware Fabrikot _ és nem győz eleget tenni a beözönlő megrendeléseknek. Könyvelője, Itzhak Stern rábeszéli arra, hogy minél nagyobb számban foglalkoztasson zsidókat, így nemcsak olcsó munkaerőt talál magának, hanem segíthet a koncentrációs táborokban szenvedő embereken. A gyár hamarosan a zsidók egyetlen menedéke lesz. 1944-ben a nácik az Endlösung, azaz a zsidókérdés végső megoldása jegyében bezáratják a helybéli táborokat, és a rabokat Auschwitzba és Treblinkába, vagyis a biztos halálba akarják küldeni.Schindlernek gyorsan lépnie kell, ha meg akarja menteni a munkásait.

 

Grimm - Viasat Film, augusztus 31. csütörtök, 21h

A két Grimm testvér, Jacob (Heath Ledger) és Wilhelm (Matt Damon) szélhámosságból élnek, és a francia hatóságok elől menekülnek. A testvérek rövidesen a fantáziájuk teremtette mesevilágban találják magukat, ahol egy bűvös erdőben titokzatos körülmények között fiatal lányok tűnnek el. Itt tényleg szükségük lesz minden trükkre, ellenfelük ugyanis a Tükör királynő (Monica Belucci).

 

Moonfall - Film+, augusztus 31. csütörtök, 21h

Az emberiséget a teljes kipusztulás fenyegeti, amikor a Hold letér a pályájáról és a Földet veszi célba. A mindent elborító káoszban a NASA vezetője, Jo Fowler (Halle Berry) megkísérli a lehetetlent a kiégett űrhajós, Brian Harper (Patrick Wilson) és az amatőr tudós, K. C. Housman (John Bradley) segítségével, akik azt állítják, hogy a Hold egy megastruktúra, amit mesterséges intelligencia hozott létre, és egy törpecsillagból nyeri az energiáját. A reménytelen küldetés során kiderül, hogy mint minden megtervezett rendszernek, ennek is van gyenge pontja. És bár az emberiség a gigászok csatájában csak egy sodródó porszem, ha ez a porszem megfelelő helyre jut, akár leállíthatja az egész folyamatot. Elméletben a terv beválhat, ám arra egyikük sincs felkészülve, ami a Holdon vár rájuk.

 

Eldorádó - M5, augusztus 31. csütörtök, 21.10h

1945. Teleki tér. A piac királya, Monori Sándor új lendülettel lát munkához. Most, hogy lánya, Marika hazajött Bécsből és fiú unokát szült neki, van értelme az életének. Először a vejétől szabadul meg két marék aranyért, majd Marikától, a lányától szabadul meg, hogy csak az övé lehessen a kis Imi, akit ő akar felnevelni a feleségével. Az ötvenes évek nem kedveznek az üzletnek, de a mi Monorink tudja, hogy "akinek aranya van, annak mindene van". Nem ugrál, inkább kivár…

 

Világvége, Malawaföld - DUNA Televízió, augusztus 31. csütörtök, 22.50h

Egy népszerű televíziós vetélkedő keretében négy versenyző _ egy színésznő, egy futballista, egy humorista és egy bukott műsorvezető _ elutazik egy afrikai településre, hogy a Malawa törzs életformájához alkalmazkodva megmérkőzzenek egymással. Mindegyiküket a bizonyítási vágy és a feltűnési viszketegség vitte rá, hogy ezt a bizarr és veszélyes utat elvállalja. De a kényes, elkényeztetett és fellengzős párizsiak még nem tudják, hogy mire vállalkoztak.... Filmszatíra a világszerte elterjedt és népszerű valóságshow-k hátteréről.

 

A Bourne hagyaték - SuperTV2, augusztus 31. csütörtök, 22.50h

A Bourne-filmek szövevényes történeteinek kiagyalója, Tony Gilroy egyúttal a rendező szerepét is betölti a páratlanul népszerű, világszerte csaknem egy milliárd dollár bevételt hozó kémsorozat újabb fejezeténél. Az író-rendező a Robert Ludlum kreálta Bourne univerzumot egy eredeti történettel bővíti: egy új hőst mutat be a nézőknek, akinek élet-halál harcát az első három film eseményei indítják be. Cross Aaron egy leleményes férfi és úgy tűnik, megállíthatatlan ember. Érzékei természetfelettien élesek, ami egy kísérleti gyógyszernek köszönhető. A férfit és ügynöktársait kivégzésre szemelik ki. Cross-nak szövetségesével, Marta Shearling-gel menekülnie kell, azonban, hogy életben maradhassanak minden tudásukra szükség lesz.

 

Európa Expressz - Magyar Mozi TV, augusztus 31. csütörtök, 22.55h

A rendszerváltás óta folyamatosan nő a bűnözés Magyarországon. A rendőrség tehetetlen, Papp alezredes azonban hisz abban, hogy a dolgokat mégis meg lehet változtatni. A legjobb embereket gyűjti maga mellé, hogy a legnehezebb feladatokat is megoldhassa. Például hogy lekapcsolja Zavarovot, a kegyetlen maffiózót. Az első kísérlet nem sikerül: a különleges akciócsoport talán el tudná kapni a főnököt és két társát a józsefvárosi pályaudvaron, de a rendőrség egy másik csoportja túl korán érkezik. Lehet, hogy nem is véletlenül. Zavarov egy feladat teljesítésére Bécsbe készül. Miközben az expressz a határ felé száguld, a maffiózó rájön, hogy zsaruk is vannak a vonaton. Ezért társaival túszul ejti az utasokat. Az események azonban _ a vonattal egyetemben _ hamarosan meglepő fordulatot vesznek.

 

Monsters - Sötét kontinens - Film Mánia, augusztus 31. csütörtök, 23.05h

Hét év telt el, mióta először megjelentek a bolygónkon. Azóta a Föld minden pontján észlelték őket, és letaszították az emberiséget a tápláléklánc csúcsáról. Az Amerikai Hadsereg mindent megtesz, hogy megvédje az emberiséget a további hanyatlástól, de a háború csak most kezdődik. Noah, a tapasztalt katona fontos és egyben veszélyes megbízást kap: az egyik legfertőzöttebb területre kell behatolnia, hogy kimentse egyik társát. Miután megtámadják a konvojukat, csak egy fiatal kadét lehet segítésére a harcban.

 

Rémálom az Elm utcában - Viasat Film, augusztus 31. csütörtök, 23.25h

Freddy Krueger csíkos pulóvere, négykarmú kesztyűje, dermesztő mosolya a műfaj elsőszámú klasszikusává tette az Elm utcát. Freddy most a modern kor filmes technikájának köszönhetően még ijesztőbben tér vissza egy békés kertváros tinédzsereinek életébe. Amíg ébren maradnak, nem eshet bántódásuk, de aki elalszik, nem menekülhet.

 

Chappie - Film+, augusztus 31. csütörtök, 23.40h

A közeli jövőben a rendőrség robotokkal próbál úrrá lenni a bűnözésen, és hamarosan jelentős sikereket érnek el. Deon Wilson mérnök (Dev Patel) azonban nem éri be ennyivel, és mesterséges intelligenciával kísérletezik. A cég vezérigazgatója, Michelle Bradley (Sigourney Weaver) arra kéri, hogy állítsa le a veszélyes projektet, de Deon titokban mégis beülteti egy kiselejtezett robotba az MI-t. A beültetés sikerül, viszont egy csapat bűnöző, Ninja, Yo-Landi és Amerika foglyul ejtik őket, és arra kényszerítik, hogy a robottal állítsa meg a robotzsarukat, és segítsen bankot rabolni. Chappie, az öntudatra ébredt robot azonban úgy viselkedik, mint egy apró gyerek, akinek babusgatás kell. Eközben Deon gonosz riválisa, az egykori katona Vincent Moore (Hugh Jackman) megszerzi az MI-t, és beülteti saját pusztító robotjába.

 

Fehér pokol - Mozi+, augusztus 31. csütörtök, 23.50h

John Ottway egy alaszkai olajmezőn dolgozik vadászként, feladata megvédeni a munkásokat a vadállatoktól. A férfi rossz passzban van, képtelen feldolgozni szeretett felesége elvesztését. Egy napon szabadságra induló munkásokkal utazik a repülőgépen, amely szerencsétlenül jár a vadonban. A gép lezuhan, a katasztrófát csak nyolcan élik túl. A maroknyi túlélőnek nemcsak a könyörtelen időjárással kell megküzdenie, hanem a vérszomjas farkasfalkával is. Ottwayban feléled az életösztön, megpróbálja megtalálni a kiutat a fehér pokolból.