Ezeket a filmeket ajánljuk csütörtökre

Ha csütörtök van, és este, ideje bekapcsolni a tévét!

Kémvadászok - A szolgálat kötelez - Viasat3, január 25. csütörtök, 21h

Amikor terrorista Qasim megszökik MI5 őrizetéből, a legendás ügynököt Harry Pearce-t okolják érte. A kegyvesztett és lemondásra kényszerült Harry egy éjjel a Temzébe veti magát. Az eset után az MI5-t átszervezik. Ugyanakkor az exügynök, Will Holloway visszatér Moszkvából, hogy kiderítse, igaz-e az a sejtés, hogy Harry nem halt meg. Miközben Qasim támadást készít elő Londonban, Willnek döntenie kell, hogy beáldozza Harryt, vagy mindent kockára téve megbízik a bukott ügynökben, aki egyszer már elárulta.

 

Hajsza élő adásban - Moziverzum, január 25. csütörtök, 21h

Frank Penny, a kegyvesztett zsaru megváltási misszióra indul, hogy megtalálja a rendőrfőnök elrabolt lányát. Mivel a lány túlélési esélyei egyre kisebbek, Penny végzetes hibát követ el, amikor megöli az emberrablót, minimálisra csökkentve ezzel az esélyét, hogy a lány nyomára bukkanjon. Pennynek szüksége van az ambiciózus újságíró, Ava segítségére, aki élőben közvetíti a keresést. Ám elszabadul a pokol, amikor felbukkan a halott emberrabló testvére, aki véres bosszút esküdött a zsaru ellen.

 

Vörös kutya - Paramount Network, január 25. csütörtök, 21h

A Dampier-bányatelepen a munka nehéz, az ott dolgozók pedig kemény emberek, de az ő szívüket is meglágyítja egy barátságos négylábú, amelyet kicsit mindenki a sajátjának tekint. Amikor pedig egyikük eltűnik, a hűséges eb a keresésére indul.

 

Veszélyes vizeken - Filmcafe, január 25. csütörtök, 21h

A tajtékzó sodrású folyón két gumicsónak halad lefelé. Az egyik hajóban egy vakációzó család, a másikban két kalandvágyó férfi ül. E két csónak között egy kapocs van, egy láthatatlan kötelék: az egyik férfinek megtetszik a vagány asszony, aki ezt kihasználva elkezd kacérkodni a férfival. A férj észreveszi mindezt, de nem tesz említésre róla. A két férfi rosszban sántikál, amit lehet, hogy a család túl későn fedez fel.

 

Mad Max – A harag útja - RTL HÁROM, január 25. csütörtök, 21h

A katasztrófa olyan régen volt, hogy már alig akad, aki emlékezne rá. Az emberiség egykori dicsőségének nyoma sincs, a Föld egyetlen hatalmas sivatag. A kevés életben maradt kíméletlen ragadozóvá vált, és bármire képes, csak hogy egy nappal tovább éljen. De akadnak még olyanok, akik rendbe hozhatnák azt, ami úgy tűnik, visszavonhatatlanul elromlott. Az egyikük Max (Tom Hardy), a hallgatag, harcos férfi, aki elvesztette a családját. A másik Furiosa (Charlize Theron), a harcosnő, aki hiszi, hogy túlélésének záloga az, ha eljut a sivatagon túlra, ahol a gyerekkorát töltötte.

 

A királyság - Film+, január 25. csütörtök, 21h

Terrortámadás éri a szaúd-arábiai Rijádban az amerikai lakótelepet, melynek során nők és gyerekek is meghalnak, és egy robbanásban Francis Manner FBI-ügynök is életét veszti. Ronald Fleury FBI-ügynök (Jamie Foxx) öt napot kap a hercegtől, hogy a csapatával a helyszínt átvizsgálhassa. Janet Mayes (Jennifer Garner), Grant Sykes (Chris Cooper) és Adam Leavitt ügynökkel (Jason Bateman) együtt azonban a terroristavezér, Abu Hamza (Hezi Saddik) levadászására készülnek, aki további merényletekre készül.

 

Veri az ördög a feleségét - M5, január 25. csütörtök, 21.10h

Idős Kajtár István 50 éve házasember. Annak idején Szent István napján kötöttek házasságot, s most aranylakodalmára is augusztus 20-án gyűlik össze a család. Megérkezik Pestről az egyik Kajtár lány is főnökével, Vetróval és annak családjával. Lucullusi ebéd készül a vendégek tiszteletére, ezzel is szeretnék megalapozni a család két ifjabb tagjának jövőjét, amit a funkcionárius Vetró esetleg egyengethet. Az sem zavarja a famíliát, hogy a két csemete egészen mást akar, Vetró pedig gyomorbajos…

 

Megáll az idő - Magyar Mozi TV, január 25. csütörtök, 21.20h

1963. Köves Dini az anyjával és a bátyjával él, apja 56-ban disszidált. Egy nap beálít hozzájuk Bodor, apjuk barátja, egyenesen a börtönből. Egészen másképp beszél, mint a tanárok a gimnáziumban. A szép Szukics Magda megüzeni, hogy szerelmes Dinibe. Pierre, az alsósok bálványa lázadást robbant ki az iskolában.

 

Fekete arany - AXN, január 25. csütörtök, 22.50h

Háború dúl az Arab-félszigeten az 1930-as években. A két állam vezetője, Nesib emír és Amar szultán végül megállapodik egymással. Az országaik közötti Sárga-övezetet senkiföldjének nyilvánítják. A megállapodás zálogaként Amar két fiát adja Nesibnek. Tizenkét évvel később a két fiúból délceg ifjú lesz, Saleeh harcos természetű, Auda viszont tudós alkat. Egy nap az emírt meglátogatja egy amerikai. Azt mondja, hogy a földje tele van olajjal, melynek révén olyan gazdag lehet, amiről nem is álmodott. A gond, hogy az olaj a senkiföldjén van.

 

A sárkány közbelép - AMC, január 25. csütörtök, 22.50h

A történet középpontjában Bruce Lee áll, akit a harcművészetek szakértőjeként felkérnek arra, hogy épüljön be egy kábítószerkereskedő hálózatba. Részt kell vennie egy furcsa, meghívásos kung-fu versenyen, melyet egy eldugott szigeten álló erődítményben rendeznek. A verseny legfőbb szponzora pedig nem más, mint a hálózat feje, egy félkezű drogbáró. Az erődítmény kungfu iskolájának egyetlen célja, hogy az onnan üzemeltetett kábítószer kereskedelmet és prostitúciót álcázza. A kungfu bajnok Lee (Bruce Lee), aki húga haláláért akar elégtételt venni, behatol a kábítószerkirály birodalmába, mely egy eldugott szigeten van és benevez az ott megrendezendő, illegális bajnokságra. Hamarosan azonban rá kell döbbennie, hogy ellenfelei veszélyesebbek, mint hitte.

 

Szólíts a neveden - Paramount Network, január 25. csütörtök, 22.55h

Az 1980-as évek Olaszországjában egy 17 éves fiú beleszeret az idősebb férfiba, aki az apja kutatásaiban segít.

 

Ismeretlen hívás - Viasat Film, január 25. csütörtök, 22.55h

Jillnek a zsebpénzéből kell állnia a telefonszámláját. Ezért bébiszitterkedést vállal a mindentől távol eső házban. Miután a házaspár lefektette a gyerekeket, és szórakozni ment, Jill bezárja az ajtót, bekapcsolja a riasztót, és felfedező útra indul az épületben. Egyre-másra telefonhívások zavarják meg a nyugalmát, az idegen hang minduntalan azt kéri, hogy nézze meg a gyerekeket. Jill pánikba esik, majd félelme rettegésbe csap át, amikor kiderül, hogy a hívások a házból jönnek. Nincs más választása: föl kell vennie a harcot az arctalan idegennel, ha a gyerekekkel együtt meg akarja élni a reggelt.

 

A bűn hálójában - Film Mánia, január 25. csütörtök, 23h

Mallory Kane (Gina Carano) kiváló ügynök, aki az amerikai kormánynak dolgozik, és a világ legveszélyesebb pontjain teljesíti a megbízásait. Egy sikeres akció után azonban gyilkossággal vádolják, és hamarosan profi bérgyilkosok veszik üldözőbe, akik minden trükkjét ismerik. Mallory kénytelen szembesülni azzal, hogy elárulták. Országról országra menekül, míg végül úgy dönt, szembe néz üldözőivel, csapdát állítva tisztázza magát és kideríti, ki az áruló.

 

A bosszú börtönében - Moziverzum, január 25. csütörtök, 23h

Frank Leone igazi mintafegyenc. Elfogadta, hogy a korábbi bűnéért meg kell bűnhődnie, ezért a legmesszebbmenőkig betartja a börtön szigorú szabályait. Tudja, hogy a rácsokon túl alig több mint fél év múlva egy új élet, és egy szerető barátnő várja. Egy napon azonban a szabadulás előtt álló, illetve kisebb bűncselekményeket elkövetett elítéltek börtönéből váratlanul átszállítják Frank-et az ország egyik legkeményebben őrzött, szigorított fegyintézetébe...Mint kiderül az ügy háttérében a börtön kegyetlen igazgatója, Drumgoole áll, aki személyes bosszúra készül. Frank ugyanis korábban bepanaszolta Drumgoole-t az igazgató törvénytelen módszerei miatt, és ez majdnem a férfi karrierjébe került. Most azonban eljött az idő, hogy Drumgoole bosszút álljon, ezért minden módszert bevet, hogy a szabadulás előtt álló elítéltet gyilkosságra, vagy szökési kísérletre kényszerítse, meghosszabbítva ezzel újabb hosszú évekkel Leone rabságát. Frank azonban tudja, hogy mit veszthet, így amíg csak tud, ellenáll a provokációnak. De amikor már az életét is veszély fenyegeti, nem tehet mást, lépnie kell...

 

Végtelen - Mozi+, január 25. csütörtök, 23.10h

Egy fiatal férfit hallucinációk kínoznak, látomások két korábbi életből, melyekből fény derül egy több száz éves titkos társaságra, melyet hozzá hasnoló személyek hoztak létre. Itt az ideje, hogy csatlakozzon hozzájuk.

 

Tökéletes bűnözők - Film+, január 25. csütörtök, 23.20h

A.J., Gordon, John Rahway és a társaik notórius bűnözők. Olyan gengszterek, akik újra és újra zavarba hozzák a zsarukat a tökéletesen megtervezett és óraműszerű pontossággal kivitelezett bankrablásaikkal. Nincs olyan széf, amely biztonságban lenne tőlük. A csapat ezúttal minden addiginál nagyobb dobásra készül, melynek tétje nem kevesebb, mint huszonötmillió dollár megszerzése. Mint korábban, most is tökéletesen előkészítenek mindent, ám tervüket megzavarja egy megszállott zsaru. Jack Welles (Matt Dillon), a kemény detektív mindenre hajlandó, hogy elkapja a díszes társaságot.