Ezeket a filmeket ajánljuk csütörtökre

Íme a csütörtök este tévés kínálatából néhány!

Batman visszatér - Viasat3, február 8. csütörtök, 21h

Az őrült üzletember, Max Shreck mindent bevet Gotham City meghódítása érdekében. A hadjáratban ott van mellette Pingvin az a furcsa külsejű férfi, akit szülei születésekor elhagytak, és aki a város polgármestere szeretne lenni. A képletet csak tovább bonyolítja egy furcsa, Serena nevű asszony váratlan felbukkanása. A várost csak Batman mentheti meg...

 

A nyolcadik utas: a Halál - Moziverzum, február 8. csütörtök, 21h

A Nostromo űrhajó a hazatérés helyett a képernyőn villogó pont nyomába ered. Váratlan küldetésük egy kihalt bolygóra vezeti őket, ahol egy elhagyott űrhajót találnak, belsejében számtalan, tojás alakú kapszulával. Miközben óvatosan próbálják feltárni az űrsikló titkát, az egyik tojásból hirtelen kirobban egy lény és rátapad Kane arcára, aki teljesen megbénul. Miután Kane visszanyeri az eszméletét és csatlakozik a többiekhez, megdöbbentő dolog történik. Kane testéből egy szörny kel ki, amely sorra végez az űrhajósokkal. Ripley azonban nem törődik bele a halálba...

 

Zöld könyv - Útmutató az élethez - Paramount Network, február 8. csütörtök, 21h

Tony Lip egyszerű ugyanakkor jó lelkű fickó, az a típus, akinek a problémamegoldó készsége kimerül az "előbb ütök és csak aztán kérdezek" módszerben. Egy kis mellékes reményében elvállalja, hogy egy afroamerikai zongorista, Don Shirley sofőrje lesz, aki Amerika déli államaiba indul turnézni, oda, ahol a helyiek nem látják szívesen azokat, akiknek más a bőrszíne. Don kifinomult stílusa szöges ellentéte az egykori kidobó ember nyers modorának, ám az út során rájönnek, hogy nem is annyira különbözőek.

 

Az utolsó erőd - Viasat Film, február 8. csütörtök, 21h

Az Erőd az utolsó állomás a három csillagos Irwin tábornok lenyűgöző katonai pályáján. Hadbíróság elé állították, megfosztották rangjától, és az ítélet a legjobban őrzött katonai börtön bevehetetlen falai közé száműzte a dicső múltú hadfit. Még az Erőd vasfegyelmet követelő igazgatója, Winter ezredes is tisztelettel viszonyul a legendás tábornokhoz. Ám ez a tisztelet csakhamar sértődöttséggé, majd nyílt rosszindulattá válik, amikor Irwin következetesen szembeszáll az igazgató embertelen, nem ritkán halálos áldozatokat is követelő módszereivel. Mivel a kitörés ebből az Erődből lehetetlen, Irwin más módszerhez folyamodik. Meg akarja törni Winter hatalmát, és át akarja venni az irányítást az Erőd felett. Ehhez azonban a saját pártjára kell állítania a többi elítéltet, el kell hitetnie velük, hogy bár most fegyencek, azért még nem szűntek meg katonának lenni. Először a lelkekkel kell csatát vívnia, hogy aztán belefoghasson a totális háborúba.

 

Kémjátszma - Filmcafe, február 8. csütörtök, 21h

Volt idő, amikor Nathan Muir CIA-ügynök és a tanítványa, Tom Bishop elválaszthatatlanok voltak. Együtt járták a világot Vietnamtól Bejrútig egy olyan szakmában, amely veszéllyel és bizonytalansággal teli. De ez sok évvel ezelőtt volt. Muir az utolsó napját tölti a nyugdíj előtt, amikor megtudja, hogy Bishopot kémkedés vádjával bebörtönözték Pekingben, és huszonnégy óra múlva kivégzik, hacsak nem történik valami csoda. Megdöbbenésére a felettesei sorsára hagyják a fickót, nem akarnak egy nemzetközi konfliktust kockáztatni miatta. Miközben Bishop ideje egyre fogy, Muir belevág élete legveszélyesebb akciójába.

 

Kiképzőtábor - Film Mánia, február 8. csütörtök, 21h

Nathan West őrnagy az Egyesült Államok különleges osztagának egyik elit egységét vezeti. Az őrnagy módszerei hatékonyak, de agresszív viselkedése és heves vérmérséklete miatt katonái nem szívesen szolgálnak alatta. Egy látszólag rutin-bevetés során Panamában, egy hurrikán sodor végig a táboron, ahol West éppen az embereivel állomásozik. A vihar elvonultával az őrnagy négy emberét holtan találják, West pedig nyom nélkül eltűnik. Két túlélő katona maradt csupán, de mindketten más történetet adnak elő a nyomozásra kirendelt ex-kommandósnak, aki egykor szintén West alatt szolgált és aki időközben elsőrangú kihallgató-tiszt lett.

 

Amerikai gengszter - Film+, február 8. csütörtök, 21h

A bérgyilkos Frank Lucas (Denzel Washington) a főnöke halála után átveszi a hatalmat, és hamarosan Harlem első számú heroin-importőrévé válik. Megdöbbentően gyors meggazdagodása felkelti a frissen felállított drogosztag vezetőjének, Robertsnek (Russell Crowe) a figyelmét. Roberts megvesztegethetetlensége az egyre korruptabb rendőrségen belül is sok ellenséget szül, ezért a nyomozó két fronton is felveszi a harcot. Ahogy Lucas, úgy a New York-i zsaruk is alaposan alábecsülik a képességeit.

 

Crank 2. - Magasfeszültség - AMC, február 8. csütörtök, 22h

Chev (Jason Statham) a triádok fogságába kerül, és csak három hónappal később tér magához, méghozzá egy elemmel működő, gyatra szívvel. Miután kiszabadul, elhatározza, hogy visszaszerzi az igazi szívét, és kíméletlen bosszút áll a triádok rettegett vezéren, Poon Dongon (David Carradine) és El Huronon (Clifton Collins Jr.), mindenre képes szolgáján.

 

Kommandó - Mozi+, február 8. csütörtök, 23h

Nincs a világon keményebb legény John Matrix tábornoknál: intelligens, semmi sem hozza ki a sodrából, kimagasló fizikumú, és szakértője a harcművészeteknek és a különféle támadó fegyvereknek. Kiemelkedő képességeinek köszönheti egész karrierjét, azt, hogy ő a legkülönb kommandós. És persze emiatt vált különféle katonai és politikai erők kedvelt célpontjává. Mostanra azonban visszavonult, és új helyen, új személyazonossággal neveli tizenegy éves lányát, Jenny-t. Míg egy napon a nyomára nem bukkan az a bosszúszomjas dél-amerikai diktátor, akit annak idején Matrix vezetésével a kommandósok űztek el országa éléről. Most az egyetlen sebezhető ponton támad: elrabolja Jenny-t. Váltságdíjul pedig azt követeli, hogy Matrix térjen vissza Val Verde-be és ölje meg az utódját, hogy ő újra hatalomra kerülhessen.

 

Tekken - Moziverzum, február 8. csütörtök, 23.30h

A harmadik világháború elpusztította a civilizációt. Az országok szétestek, a hatalom multicégek kezében van. Közülük is kiemelkedik a Tekken, amely a brutális gladiátorviadalokat szervezi és pénzeli. A Vasököl viadalokon nagy pénzért és elismerésért folyik a halálig tartó küzdelem. Tekken City külvárosában felbukkan egy ifjú utcai harcos. Jin is benevez a viadalra, ám őt nem érdekli a pénz, az édesanyja halálát akarja megbosszulni. Csak úgy férkőzhet a gyilkos, a Tekken ura közelébe, ha megnyeri a versenyt.

 

Soha, sehol, senkinek - Magyar Mozi TV, február 8. csütörtök, 23.35h

50-es évek. A magyar vidék tele van kitelepített osztályidegenekkel. Vendel Imre is ezek közé tartozik, mivel a Horthy hadsereg tisztje volt. Jóllehet 1945 óta gépkocsivezetőként kereste kenyerét, úgy vélték, a társadalomnak jobb lesz, ha családostól falura megy. 1951-ben várandós feleségével együtt kényszerlakhelyre küldték, fejenként ötven kilónyi személyes holmival…

 

Batman - Viasat3, február 8. csütörtök, 23.45h

Bruce Wayne kisfiúként kénytelen végignézni szülei brutális meggyilkolását. Megfogadja, hogy egész életében harcolni fog a gonosz ellen. A felcseperedő fiatalember, mindent megtesz azért, hogy tökélyre fejlessze tudását és képességeit, s így a legelképesztőbb módokon szálljon szembe a bűnözőkkel. Joker sötét terveket forral Gotham város lakói ellen, azonban Batman állandó rajtaütései sorra meghiúsítják ezeket. Vicki Vale-t, a gyönyörű fotóriportert gyengéd szálak fűzik Gotham híres, jólelkű milliomosához, a felnőtt Bruce Wayne-hez. De amikor leszáll az éj, Bruce Wayne Batman képében ered a nyomukba...

 

Gyilkos Joe - Viasat Film, február 8. csütörtök, 23.45h

Chris-re, a huszonkét éves drogdílerre rájár a rúd. Ám a dolgok rosszról még rosszabbra fordulnak, mikor alkalmazza a bájgúnár bérgyilkost, Gyilkos Joe-t, hogy ölje meg anyját annak ötvenezer dolláros életbiztosításáért. Mivel egy centje sincs, Chris belemegy, hogy felajánlja a húgát, Dottie-t szexuális fedezetként Joe szolgáltatásaiért cserébe, míg hozzá nem jut a biztosítási pénzhez. Már amennyiben az valaha be is folyik.

 

Maga a pokol - AMC, február 8. csütörtök, 23.50h

Nagy pénzek forognak kockán Kelet-Európa egyik legkorruptabb börtönében, ahol a rabok gladiátorokként, életre-halálra küzdenek. A brutalitás, a nyereségvágy és az életösztön vérengző szörnyetegekké teszi őket. Az egyik legújabb versenyző Kyle LeBlanc (Jean-Claude Van Damme), akit életfogytiglanra ítélt az orosz bíróság felesége gyilkosának megöléséért. A börtönben tomboló brutalitás belőle is szörnyeteget csinál, de talán épp ez az egyetlen, ami megmentheti az életét.

 

Terminator: Genisys - Paramount Network, február 8. csütörtök, 23.50h

ÚJ KÜLDETÉS, ÚJ FENYEGETÉS, ÚJ VÉGZET. "Arnold visszatért és jobb, mint valaha" (Shawn Edwards, FOX-TV) a kasszasiker Terminator-filmsorozatnak ebben a kirobbanóan új fejezetében. Az ember és a gépek háborújában Kyle Reese-t (Jai Courtney, A beavatott-sorozat) John Connor, az ellenállás vezetõje (Jason Clarke, Everest) visszaküldi 1984-be fiatal anyja, Sarah Connor (Emilia Clarke, Trónok harca) védelmére. Ezúttal azonban váratlan események megváltoztatták a múltat, és veszélyt jelentenek az egész emberiség jövője számára. Most Reese-nek egyesítenie kell erőit Sarah-val és "védelmezőjével" (Arnold Schwarzenegger), hogy megmentsék a világot, és megállítsák a Terminatorok következő generációjának kifejlődését az "év egyik legjobb akciófilmében". (Rick Bentley, The Fresno Bee)