Ezeket a filmeket ajánljuk hétfőre

Hétfő este újra nyit a tévéláda!

Nyomd, bébi, nyomd - Film+, július 8. hétfő, 21h

Bébi (Ansel Elgort), a részben hallássérült, zseniális sofőr letudja adósságát, és abban a hiszemben, hogy véget ért a helyi maffiózónál töltött rabszolgasága, megpróbál új életet kezdeni a gyönyörű pincérlánnyal, Deborával (Lily James). Csakhogy Doc (Kevin Spacey) nem hajlandó megválni a legjobb sofőrjétől, és belekényszeríti Bébit egy nagyszabású rablásba. Ahhoz, hogy Deborával túléljék a közelgő katasztrófát, minden ügyességére és merészségére szüksége van, Doc legújabb csapata ugyanis túlságosan erőszakos és vezetőjük, Dili (Jamie Foxx) megváltoztatja a tervet.

 

Invázió - AMC, július 8. hétfő, 21h

Baleset éri a Patriot űrsiklót, maradványai szétszóródnak az Egyesült Államok területén. A hatóságok uralják a helyzetet, de hírek kapnak szárnyra arról, hogy a roncsok között idegen anyagot találtak. Carol Bennet pszichiáter környezetében különös események történnek. Az orvosnő csak később kapcsolja össze mindezeket az űrsikló balesetével. Rájön, hogy éppen azok az emberek terjesztik a ragályt, akiknek az állítólagos infulenzajárvány elleni oltásokat kell beadniuk. Az ismeretlen eredetű spóra megtámadja az ember DNS-ét, és a fertőzött fokozatosan akaratlan, lélektelen robottá alakul.

 

Ragadozó 2. - Moziverzum, július 8. hétfő, 21h

A Los Angeles-i rendőrség egységei, élükön Mike Harrigan hadnaggyal nyílt háborút indítanak a helybéli kábítószer-maffia ellen. Harrigan és az emberei túl kevesen vannak, az ellenfél jelentősebb létszámú, jobban felfegyverzett, a rendőrség így szinte védekezni kényszerül. Ám nem várt esemény történik: a maffia vezető embereivel egymásután végez egy titokzatos és menetrendszerű precizitással, kegyetlenséggel fellépő gyilkos. Harrigan azonban feladatának tartja, hogy törvény elé állítsa az ismeretlent. Megkezdődik hát a nyomozás, de üldözőből üldözött lesz, ugyanis a titokzatos merénylő új célpontja a rendőrség...

 

Zombiváros - Paramount Network, július 8. hétfő, 21h

Mike mozigépészként dolgozik egy Carverville nevű unalmas kisvárosban. A fiú mindent megtesz, hogy elbűvőlje barátnőjét, Amyt, aki rajong a horrorfilmekért. Rövidesen megérkezik a legújabb zombifilm, így Mike egy privát vetítést szervez Amynek. A film azonban el van átkozva, ami elszabadulva az egész város lakóit zombikká változtatja.

 

A kód neve: Merkúr - RTL HÁROM, július 8. hétfő, 21h

Art Jeffries (Bruce Willis), a kiábrándult és kiégett FBI-ügynök az idegösszeomlás szélén áll egy évekig húzódó ügy kudarca miatt. Rutinfeladatai során Simon, a kilencéves autista fiú eltűnésének ügyében kell kutatnia, akinek a szüleit megölték. Art hamar rátalál a rettegő Simonra és úgy érzi, hogy a fiú rokonlélek. Mindent megtesz, hogy segítsen neki, és amikor Simon életére törnek, rájön, hogy az amerikai hadsereg áll a rejtélyes ügy hátterében. A fiú ugyanis megfejtette a hadsereg legtitkosabb kódját, a Merkúrt, és a katonai hírszerzés feje, Kudrow ezredes (Alec Baldwin) nem engedheti meg magának, hogy fontos pozícióját egy kisgyerek veszélyeztesse.

 

Halálhegy - A Dyatlov-rejtély - Film Mánia, július 8. hétfő, 21h

Az igaz történeten alapuló film Oroszországba repíti nézőit, ahová öt mindenre elszánt amerikai diák indul útnak a múlt rejtélyes haláleseteit kutatni. 1959-ben kilenc tapasztalt szovjet túrázó holttestére bukkantak a Halálhegyen. Az eset érdekessége, hogy a túrázók halálának okát eddig megoldatlan rejtély övezi. Miért voltak radioaktívak a holttestek? Hogyan sebesülhettek meg úgy a túrázók, hogy semmi nem utalt külső támadásra? A megtörtént esemény feljegyzéseit és a nyomozást még abban az évben titkosították. Közel fél évszázaddal később az öt amerikai diák azzal a céllal utazik a kietlen orosz vidékre, hogy felelevenítse és megoldja a Dyatlov-rejtélyt. Azonban nem sejtik, hogy az események bizarrabbak és félelmetesebbek, mint azt valaha is képzelték.

 

Die Hard 2. - Még drágább az életed - Mozi+, július 8. hétfő, 21h

John McClane (Bruce Willis) épp Holly (Bonnie Bedelia) elé siet a Washington-i repülőtérre, hogy végre együtt tölthessenek pár órácskát. Ám egy újabb karácsonyi terrorakció ismét keresztül húzza a számításaikat. A hazaáruló Stuart ezredes (William Sadler) által vezényelt terrorista zsoldos csapat egyetlen célja: kiszabadítani a világ egyik legnagyobb kábítószer csempészét, Esperanza tábornokot (Franco Nero), akit az elkövetkezendő órákban szállítanak Washington-ba. Tervük megvalósításának érdekében, átveszik az irányítást a reptér irányító központja felett. Amivel számos repülőgépet vonnak az irányításuk alá, így szerezvén több ezer túszt, akikkel sakkban tarthatják a hatóságokat. Köztük John feleségét is… vajon Mr. McClane tétlenül ül, amíg feleségének az élete veszélyben van…

 

Minden, mindenhol, mindenkor - Filmcafe, július 8. hétfő, 22h

Megállíthatatlan fenyegetés készül elsöpörni az összes multiverzumot… de talán nincs minden veszve. A létezésünket fenyegető sötétségnek ugyanis van valaki, aki képes útját állni: egy középkorú, kínai bevándorló, Evelyn (Michelle Yeoh). A bökkenő csak az, hogy a mosodatulajdonosnak jelenleg nincs ideje ilyen apróságokon aggódni, mivel azzal van elfoglalva, hogy időre befejezze az éves adóbevallását.

 

Patthelyzet - Film Mánia, július 8. hétfő, 22.50h

Carter (Thomas Jane), egy bajba jutott veterán, esélyt kap a jóvátételre, ha megvédi egy 12 éves lány életét a gyilkostól (Laurence Fishburne), miután az szemtanúja volt a gyilkosságnak.

 

Mimic - A júdás faj - AMC, július 8. hétfő, 22.50h

New York Cityben ismeretlen járvány üti fel a fejét, amely ártatlan gyermekek ezreinek életét fenyegeti. A járvány hordozói ellen Dr. Susan Tyler (Mira Sorvino), a tehetséges fiatal tudós és férje, Dr. Peter Mann (Jeremy Northam), a Járványügyi Központ igazgatóhelyettese veszik fel a harcot. Dr. Tyler több csótányfaj DNS-ének kombinálásával igyekszik megfékezni a betegség hordozóit. A létrehozott ellenfajt Júdás-fajnak kereszteli, és Dr. Mann közreműködésével telepíti meg New York élővilágában. Csakhogy három évvel a járvány sikeres megfékezése után a New York-i metróalagutak sötét labirintusában különös halálesetek keltenek riadalmat. Kiderül, hogy a genetikailag manipulált csótányok nem, hogy nem haltak ki a beléjük ültetett enzimektől, de megnőttek és rendkívüli intelligenciára tettek szert: képesek önmagukat embereknek álcázni...

 

Angyalok és démonok - Viasat Film, július 8. hétfő, 23.05h

A professzorok sem élnek mind nyugodt életet. Robert Langdon (Tom Hanks) ugyan könyvek között érzi a legjobban magát, különleges tudományára azonban az egyetemeken kívül is szükség van. Régi kódexek tanulmányozása közben merül fel benne a gyanú, hogy új életre kelt egy középkori, titkos testvériség. Az illuminátusok a történelem leghatalmasabb földalatti szervezete volt _ aki viszont kapcsolatba kerül vele, esetleg a titkait próbálja kifürkészni, az életével játszik. De Langdon kutakodásai során egy másik, talán még hatalmasabb ellenséggel is kénytelen szembe nézni: a társaság ősi ellenségével, a katolikus egyházzal. Az illuminátusok pokolgépe már élesítve van, ezért a professzor kénytelen Rómába repülni, hogy megkeresse. Egy rejtélyes olasz nő (Ayelet Zurer) és több száz éves szimbólumok segítségével száguld a bomba nyomában. Lepecsételt kripták, sötét katakombák, elhagyott katedrálisok és a világ legjobban őrzött páncélszekrénye sem állíthatja meg.

 

A herceg - RTL HÁROM, július 8. hétfő, 23.20h

Paul (Jason Patric), az özvegy apa egykor bérgyilkos volt. A nyugodt napok azonban nem tartanak sokáig, lányát, Beth-t (Gia Mantegna) elrabolják. Ez volt a legrosszabb, amit tehettek. Az emberrablók még nem tudják, kivel húztak ujjat valójában, Paul ugyanis a lányáért bármeddig elmegy. Hamarosan segítsége is akad Beth egyik barátnőjének, Angelának (Jessica Lowndes) a személyében. A drogkereskedő Omar (Bruce Willis) mindent elkövet, hogy Paul a pokolban érezze magát, és átélje azokat a kínokat, amiket neki okozott.

 

Blitz - Moziverzum, július 8. hétfő, 23.20h

London Dél-keleti körzetében egy sorozatgyilkos szedi az áldozatait, akik kivétel nélkül mind rendőrök. A rendőrfőkapitány a tapasztalt, kemény és ugyanakkor a balhékról is híres Brant nyomozót (Jason Statham) állítja rá az ügyre. A társa pedig a nem rég áthelyezett Nash nyomozó (Paddy Considine) lesz, akit a legtöbb rendőr semmibe vesz, a mássága miatt. Ennek a korántsem megszokott párosnak lesz a feladata, hogy megállítsák a gyilkost. Aki viszont úgy tűnik remekül játssza a macska egér harcot.

 

Ragadozó madarak (és egy bizonyos Harley Quinn csodasztikus felszabadulása) - Film+, július 8. hétfő, 23.25h

Harley Quinn (Margot Robbie) bármilyen jópofa gaztettet megengedhetett magának amíg Joker csaja volt. Csakhogy a város népszerű gazembere egy nap kiadja az útját a fülig szerelmes szöszinek, aki hirtelen védelem nélkül marad kedves ellenségei és megsértett barátaival szemben. Úgy tűnik, hogy még az estét sem éri meg, ám Gotham legaljasabb nárcisztikus gazembere, Roman Sionis (Ewan McGregor) lehetőséget ad neki, hogy kiérdemelje az életet. Cserébe el kell hoznia a kis Casst (Ella Jay Basco), a családirtás elől megszökött milliomos csemetét, aki egy rendkívül értékes trezorral a gyomrában menekül. Hamarosan azonban rá kell jönnie, hogy egyedül nem megy, és szüksége van olyan barátnőkre, mint a Fekete Kanári (Jurnee Smollett), a Vadásznő (Mary Elizabeth Winstead) és Montoya (Rosie Perez), akik csapatba tömörülve minden férfit térdre kényszerítenek.

 

Dupla dinamit - Mozi+, július 8. hétfő, 23.30h

A hongkongi üzletember halálát sokan kívánják. Olyannyira, hogy egyik legnagyobb üzleti sikerének éjszakáján megtámadják, majd feleségét és őt is kivégzik. Csodával határos módon az iker-fiai megmenekülnek és egymástól elválasztva a világ két végén nőnek fel. Felnőtt fejjel ismerik meg egymást és tudják meg, mi történt a szüleikkel...