Ezeket a filmeket ajánljuk hétfőre

Pihend ki a hétfőt a tévé előtt!

Erin Brockovich – Zűrös természet - Viasat3, július 12. hétfő, 21h

Az állástalan, háromgyerekes Erin (Julia Roberts) végső elkeseredésében meggyőzi Edet, hogy alkalmazza őt az ügyvédi irodájában. A jogban járatlan nő egy nap ráakad néhány, a telekkönyvi iratok közé keveredett orvosi leletre. Nem érti az összefüggéseket, ezért nyomozni kezd. Hamarosan hihetetlen következtetésekre jut: egy cégóriás gátlástalanul szennyezi egy kisváros vízkészletét, ami súlyos betegségeket okoz az ott lakók körében. Erin házról házra járva több mint hatszáz panaszos aláírását gyűjti össze, és Eddel karöltve elhatározza: kiszedi a cégből az USA történetének pereskedés útján kifizethető legnagyobb kártérítését.

 

Fertőzés - Film+, július 12. hétfő, 21h

Egy asszony rosszul lesz, miután hazatért hongkongi útjáról. Két nappal később halott, és az orvosok nem tudják mi okozta a halálát. Hamarosan más embereken is jelentkeznek a tünetek: köhögés, láz, bénulás, agyvérzés és halál. A világ minden részén szaporodnak a megbetegedések, végül kitör a globális járvány. Miközben az amerikai kutatóintézet orvosai megpróbálják megfejteni a vírus kódját, Dr. Leonora Orantes, az Egészségügyi Világszervezet munkatársa a járvány forrását keresi. Az egyes országokat közben a széthullás veszélye fenyegeti.

 

A vér szava - Filmcafe, július 12. vasárnap, 21h

A jóképű Jackson Baring és csinos barátnője, Helen szerelme idillinek mondható. Mindketten boldogok, amikor a lány teherbe esik, és egy percet sem gondolkodnak azon, hogy összeházasodjanak-e. Az esküvő után elhatározzák: hazaköltöznek a fiú szülővárosába, hogy ott szülessen meg gyermekük. Miután megérkeznek, Helen megismeri Jackson édesanyját is, aki nem rejti véka alá, hogy ez a kapcsolat nincs az ínyére. Ellenszenve azonban nemcsak barátságtalan viselkedésében nyilvánul meg: apró, de egyre veszélyesebb mesterkedéseivel szabályosan pokollá teszi Helen életét...

 

Ítéletnap - Moziverzum, július 12. hétfő, 21h

Jericho Cane (Arnold Schwarzenegger), a kiégett exzsaru akarata ellenére egy lélegzetelállító macska-egér harc egyik főszereplőjévé válik, ahol a tét az emberiség sorsa. A játszma látszólag egyetlen nőért folyik, aki egy titkozatos ismeretlen (Gabriel Byrne) vágyának tárgya. A férfi nem más, mint maga a sátán, hatalma emberi ésszel felfoghatatlan, célja pedig ugyanolyan egyszerű, mint amennyire végzetes. Hamarosan kiderül alattomos célja: a fiatal és ártatlan Christine-t (Robin Tunney) szemelte ki, hogy az antikrisztust világrahozza, s a gyermek születésével kezdetét vegye az apokalipszis.

 

Minden azzal kezdődött - Film Mánia, július 12. hétfő, 21h

Ben (Robert De Niro), az elkeseredett filmproducer a kétségbeesés szélén áll. Képtelen megbarátkozni a gondolattal, hogy karrierje leáldozóban van, különösen, hogy nemcsak a munkájában, hanem a második házasságával is gondjai vannak. A nehézségek ellenére megpróbálja túlélni a forgatást, napról napra, jelenetről jelenetre megküzd a tébolyult rendezővel, a pofátlan színésszel (Bruce Willis) és a semmirekellők csapatával. A hab a tortán, hogy a hollywoodi sztár, Sean Penn sem könnyíti meg a dolgát.

 

Nem ördög, nem angyal - Filmbox, július 12. hétfő, 21h

Liddy önvédelemből késsel megszúrja a főnöke öccsét. A lánynak menekülnie kell, így egy fiatal házaspárt, Catherine-t és Seant megkér arra, hogy vigyék el a városból. Ám balesetet szenvednek, és a házaspár meghal. Miután a fiú szülei még nem ismerték az arát, úgy hiszik, az egyetlen túlkélő _ Liddy _ az, aki a baleset előtt éppen az ifjú feleség gyűrűjét próbálta fel. Fiúk halálával a szülők befogadják Liddyt és sajátjuknak tekintik, mondván, Sean emléke egy picit őbenne él. A lány gazdag jólétben élhet, mígnem egy nap előkerül a volt főnöke, aki egy újságban véletlenül meglátja a lány képét. Zsarolni kezdi Liddyt, aki kénytelen meglopni újdonsült családját, hogy a férfi száját tartsa. Hiszen az azzal fenyegeti, hogy kiadja őt a rendőrségnek, amiért megölte az öccsét.

 

Nem az én napom - SuperTV2, július 12. hétfő, 22h

Till unalmas hétköznapjait éli, mikor egy nap túszul ejti Nappo, aki pénzt lop Till munkahelyéről. A két férfi tökéletes ellentéte egymásnak, de a közös kalandoknak köszönhetően mégis barátok lesznek. Ez ráébreszti Till-t, hogy máshogy is élheti az életét.

 

Politikai pókháló - Filmbox, július 12. hétfő, 22.30h

A választások előtt autóbalesetet szenved az egyik politikai párt vezetője. Az ellenzéki pártnak a lehető legrosszabbkor jött mindez, hiszen a közvélemény-kutatások adatai szerint jól állnak, és úgy tűnik, hogy Lorne Kjeldsen személyében ők adják majd a környezetvédelmi minisztert. A férje körüli botrány miatt azonban változhatnak az esélyek. Ulrik Torp újságíró első pillantásra csak a címlapsztorit látja az esetben, bár többen szeretnék eltussolni a történteket. Rájön, hogy mindez talán nem is a véletlen műve, vannak, akik hasznot húznak belőle. De kinek áll érdekében az események befolyásolása?

 

Rakoncátlan célpont - Filmcafe, július 12. hétfő, 22.50h

Victor Maynard egy középkorú bérgyilkos, aki mindig egyedül dolgozik. Legújabb megbízatása szerint egy fiatal lánnyal kell végeznie. A férfinak azonban, akinek sohasem remegett a keze, most megesik a szíve Rose-on, és megkíméli a fiatal teremtés életét. Közben ráakaszkodik az ifjú Tony, akinek minden vágya, hogy mellette tanulhassa ki a szakmát. Amikor Victor ügyfele tudomást szerez arról, hogy Rose még mindig életben van, egy másik bérgyilkost küld a nyomába. Victor _ Tony segítségével _ próbálja megvédeni a lányt.