Ezeket a filmeket ajánljuk hétfőre

A legjobb egy hétfő este, a tévé!

Agatha és Istár átka - Epic Drama, augusztus 28. hétfő, 21h

Agatha Bagdadba utazik, ahol egy fiatal és naiv archeológusnak, Maxnek segít a lakhelyükként szolgáló, egykori impozáns villában kibontakozó gyilkosságsorozattal kapcsolatban.

 

Kisiklottak - Filmcafe, augusztus 28. hétfő, 21h

Charles Schine (Clive Owen) reklámszakember egy napon összeismerkedik a vonatmegállóban Lucinda Harisszel (Jennifer Aniston). Ez a találkozás örökre megváltoztatja az életét. Lucinda bájos, gyönyörű és izgató. Annak ellenére, hogy mindketten házasok és gyermekeik is vannak, mágnesként vonzódnak egymáshoz. Kis románcuk azonban nem várt véget ér, amikor Laroche (Vincent Cassel), egy idegen férfi rájuk töri az ajtót és fegyvert fog rájuk. Az igazi rémálom csak ezt követően kezdődik: kalandjuknak sokkal szörnyűbb következményei lesznek, mint amiről bármelyikük álmodni mert volna.

 

Keménykötésűek - RTL HÁROM, augusztus 28. hétfő, 21h

Benny Chains (Dennis Hopper) maffiafőnök fiacskája Matty (Barry Pepper) úgy néz ki, messze eset az almafától, hiába is próbálták korán kezdeni nevelését. Neve miatt a fiút kicsapják minden normális munkahelyről, de egy gyerekkori ballépése miatt a gengszterek sem fogadják be igazán. Az elkeseredett Matty ezek után bekönyörgi magát apjánál egy nagy balhéba. A haverokkal, Taylor Reese-zel (Vin Diesel) és a többiekkel bevállal egy könnyűnek ígérkező pénzszállító melót a családnak, hogy aztán elveszejtsenek egy táskányi fekete pénzt egy isten háta mögötti kisvárosban. Két napjuk marad, hogy a táskát visszaszerezzék a korlátolt kisvárosi seriff markából.

 

Európa Expressz - Magyar Mozi TV, augusztus 28. hétfő, 21h

A rendszerváltás óta folyamatosan nő a bűnözés Magyarországon. A rendőrség tehetetlen, Papp alezredes azonban hisz abban, hogy a dolgokat mégis meg lehet változtatni. A legjobb embereket gyűjti maga mellé, hogy a legnehezebb feladatokat is megoldhassa. Például hogy lekapcsolja Zavarovot, a kegyetlen maffiózót. Az első kísérlet nem sikerül: a különleges akciócsoport talán el tudná kapni a főnököt és két társát a józsefvárosi pályaudvaron, de a rendőrség egy másik csoportja túl korán érkezik. Lehet, hogy nem is véletlenül. Zavarov egy feladat teljesítésére Bécsbe készül. Miközben az expressz a határ felé száguld, a maffiózó rájön, hogy zsaruk is vannak a vonaton. Ezért társaival túszul ejti az utasokat. Az események azonban _ a vonattal egyetemben _ hamarosan meglepő fordulatot vesznek.

 

Solomon Kane - AMC, augusztus 28. hétfő, 21h

A kalandor Solomon Kane könyörtelen harcos. Ezúttal Észak-Afrikában bukkan fel, ahol embereivel kincsre vadászik. Ehelyett azonban egy démonnal találkozik, akitől megtudja, hogy a lelke el van átkozva, és a pokolra fog jutni. A meghasonlott Kane fogadalmat tesz, hogy nem vesz többé kardot a kezébe, és egy kolostorban keres menedéket. Ám a sorsa elől nem menekülhet. Csatlakozik egy családhoz, ám hamarosan megtámadják őket. Solomon Kane kénytelen újra megmutatni, ki a legjobb kardforgató a vidéken. Ha megmenti Meredith-t, az elrabolt lányt, talán a saját lelkét is megmentheti.

 

Miami Vice - Film+, augusztus 28. hétfő, 21h

A két nyomozó, Sonny Crockett (Colin Farrell) és Ricardo Tubbs (Jamie Foxx) jobban bíznak egymásban, mint bárkiben az életben. Enélkül nem is maradnának életben, amikor kénytelenek átvenni egy fedett akcióban megölt informátor helyét. A kolumbiai drogkartell alvezére, Jose Yero ugyanis eddig minden ügynököt kiszimatolt, és kegyetlenségét az ügynökök családtagjai is elszenvedték. Ricardo azonban zseniális tervvel áll elő, amivel a nagyhal, Montoya is előcsalható. Csakhogy Sonny beleszeret Isabellába (Gong Li), Montoya asszisztensébe, és ezzel új játékszabályok lépnek életbe.

 

Züllöttség - Moziverzum, augusztus 28. hétfő, 21.10h

Három sittes: Troy (Nicolas Cage), Veszett Kutya (Willem Dafoe) és Diesel (Christopher Matthew Cook) szabadulásuk után egymásra támaszkodva próbálnak meg boldogulni a kinti életben. Troy, a zárkózott lángelme megpróbál beilleszkedni, de a rendszer elleni dühét nehéz magába fojtania. Veszett Kutya az egyik zűrös helyzetből kerül a másikba. Diesel a bérszámfejtés felé fordul, s minden álma egy kertvárosi otthon. Hogy boldoguljanak, elvállalják egy clevelandi maffiafőnök megbízását...

 

Last Vegas - SuperTV2, augusztus 28. hétfő, 22.50h

Billy (Michael Douglas) sok évi agglegény élet után házasodni készül. Paddy (Robert De Niro), Archie (Morgan Freeman) és Sam (Kevin Kline) megdöbbennek nyugdíjas cimborájuk váratlan döntésén. A hatvanon túli csapat Las Vegas felé veszi az irányt, hogy egy világra szóló partival búcsúztassák el Billy-t eddigi csajozós életétől. Hamarosan azonban rá kell jönniük, hogy a Bűn Városa kissé megváltozott a hatvanas évek óta és keményen be kell hozniuk a lemaradást a bulizások, a szerencsejáték, a bombázó nők és az alkoholos mámor területén...

 

A rózsa neve - M5, augusztus 28. hétfő, 22.55h

1379-ben William of Baskerville ferences rendi szerzetes és fiatal kisérője, Melki Adso felkeresnek egy észak-itáliai bencés kolostort az Appeninek egyik magányos völgyében. Útjuk egyházi feladat, egy teológiai vitát kell előkészíteniük. Pápai legátusok és ferences szerzetesek között kell a világi hatalmi törekvések, a földi javak gyüjtése és a krisztusi szegénységi fogadalom figyelembevételével az egyház szerepének kérdését tisztázni. Mielőtt azonban az előkészületeket megkezdhetnék, néhány titokzatos haláleset bolygatja föl a kolostor nyugodt életét. William nyomozni kezd, és a két látogató hamarosan felfedezi, hogy a közösségben az ájtatosság máza mögött titokzatos és gonosz dolgok történnek, és a szerzetesek nem természetes halállal haltak meg... A középkori krimi Umberto Eco világsikerű regénye alapján készült.

 

A kábelbarát - Viasat6, augusztus 28. hétfő, 22.55h

Chip egy flúgos kábeltévé szerelő, aki munkája közben barátokra vadászik. Mikor Steven Kovak lakásában szereli a kábeleket, a két férfi összebarátkozik, de ez a barátság Steven számára egyre terhesebbé válik, mert Chip a barátságot eltéphetetlen kötelékként értelmezi, és Stevennek lassan egy perc nyugta sincs.

 

Fűrész IV. - Filmcafe, augusztus 28. hétfő, 22.55h

Jigsaw, minden idők legőrültebb és legötletesebb sorozatgyilkosa és tanítványa, Amanda halott. A sokat tapasztalt Hoffman felügyelőt bízzák meg a két gyilkos halálával kapcsolatos vizsgálattal. Két viharedzett FBI szakember is érkezik az eddig rettegésben tartott városba, Strahm ügynök és Perez ügynök Hoffman felügyelő munkáját segíti, együtt vizsgálják át Jigsaw földi maradványait. Minden jel arra mutat, hogy bár Jigsaw halott, valaki gondoskodik arról, hogy ördögi találmányai tovább szedjék az áldozatokat. Amikor az egyik rendőrt elrabolják, már semmi kétség nem lehet afelől, hogy Jigsaw vérfagyasztóan zseniális játéka újra működésbe lépett. Az eddigieknél is kegyetlenebb kínzásokat kell átélnie mindazoknak, akik besétálnak Jigsaw csapdájába.

 

Nyúl Péter - Viasat3, augusztus 28. hétfő, 23h

Beatrix Potter elbűvölő történetében főhősünk, a lázadó Nyúl Péter elhatározza, hogy mindenáron bejut a szomszédban élő gazda veteményeskertjébe. A buli azonban túl jól sikerül, nem csak az udvart, hanem a házat is elfoglalja Péter és kis barátai.

 

A cápa - RTL HÁROM, augusztus 28. hétfő, 23h

Az idillikus turistaparadicsomban elszabadul a pokol, amikor az új seriff, Martin Brody (Roy Scheider) felfedezi egy cápatámadás áldozatának a maradványait. A pánik akkor tör ki, amikor egy fiatal fiú esik áldozatul, és az anya vérdíjat tűz ki a cápára. Az egyre sűrűsödő támadások után Brody egy helyi halász, Quint (Robert Shaw) és a szakértő Matt Hooper (Richard Dreyfuss) társaságában indul vadászni a nagy fehér cápára.

 

21 Jump Street - A kopasz osztag - Moziverzum, augusztus 28. hétfő, 23.05h

Jenko és Schmidt csak nemrég fejezték be a rendőrakadémiát, és nem állnak a legjobb zsaruk hírében. Közösen elbaltázott ügyük után mindössze egy esélyt kapnak. Vissza kell ülniük a padba, hogy a gimnazistákat veszélyeztető drogkereskedő bandát leleplezzék. A baj csak az, hogy a gimisek már egyáltalán nem olyanok, mint ők voltak néhány évvel ezelőtt. Ezúttal Schmidtnek jut a népszerűség, míg megdöbbenésére Jenko a kockafejű lúzerek közt találja magát. A háború kezdetét veszi a suli folyosóin.

 

Sötét erdő - Paramount Network, augusztus 28. hétfő, 23.20h

Egy nő Japánba utazik az Öngyilkosok erdejébe, hogy megkeresse eltűnt ikertestvérét, de hamarosan a természet feletti erők céltáblájává válik.