Ezeket a filmeket ajánljuk hétfőre

Kezdjük az ünnepi hetet is tévézéssel!

Lesz ez még így se! - Viasat3, december 18. hétfő, 21h

Melvin hóbortos alak, csak az irodalomnak él. Kétségtelenül ő a világ legkiállhatatlanabb alakja, akinek beteges mániáitól mindenki falra mászik. Talán örökre meg is maradna mogorva magányában, ha szomszédját, a festőművészt ki nem rabolnák és felismerhetetlenné nem vernék. De Simon kórházba kerül és bájos kiskutyája egyedül marad. Melvin viseli gondját a kutyusnak, aki nagyon jól érzi magát új otthonában. Ezzel lőttek a nyugalomnak. Az embergyűlölő Melvin steril kis világát másfelől is veszély fenyegeti, Carol, a bájos pincérnő személyében. Három különös sors szálai futnak össze egy röpke hétvégére, hogy megtapasztalják a mindennapi valós és álgondok mögött az élet napos oldalát. Melvin kétségbeesetten igyekszik fenntartani jól bevált elviselhetetlenségét, de ez egyre kevésbé sikerül neki.

 

Star Trek: Mindenen túl - Paramount Network, december 18. hétfő, 21h

J.J. Abrams producer egyik legelismertebb idei filmje kerül a mozikba. Az űr legtávolabbi zugába indított mentőakciója során a USS Enterprise-t megtámadja Krall, a kegyetlen szövetségellenes hadúr. Egy ellenséges és ismeretlen világban végrehajtott kényszerleszállásuk után Kirk kapitány, Spock és a legénység el van vágva a menekülés minden módjától. Csak Jaylah, a lázadó idegen harcos segíthet nekik újraegyesülni és elhagyni a bolygót, hogy az idővel versenyt futva megállítsák Krallt egy összgalaktikus háború kirobbantásában.

 

Európa Expressz - Magyar Mozi TV, december 18. hétfő, 21h

A rendszerváltás óta folyamatosan nő a bűnözés Magyarországon. A rendőrség tehetetlen, Papp alezredes azonban hisz abban, hogy a dolgokat mégis meg lehet változtatni. A legjobb embereket gyűjti maga mellé, hogy a legnehezebb feladatokat is megoldhassa. Például hogy lekapcsolja Zavarovot, a kegyetlen maffiózót. Az első kísérlet nem sikerül: a különleges akciócsoport talán el tudná kapni a főnököt és két társát a józsefvárosi pályaudvaron, de a rendőrség egy másik csoportja túl korán érkezik. Lehet, hogy nem is véletlenül. Zavarov egy feladat teljesítésére Bécsbe készül. Miközben az expressz a határ felé száguld, a maffiózó rájön, hogy zsaruk is vannak a vonaton. Ezért társaival túszul ejti az utasokat. Az események azonban _ a vonattal egyetemben _ hamarosan meglepő fordulatot vesznek.

 

A lény 2. - AMC, december 18. hétfő, 21h

A Marsra indult expedíció egyik tagját megtámadja egy idegen lény, és megfertőzi. A földön kívüli géneket hordozó űrhajósról az irányító személyzet nem sejti, hogy a gyilkolás kódját hordozza testében. A lényt egyetlen cél hajtja, megtalálni párját, akivel "családot alapítva" szaporodni kezdhet. A Földre visszatérve a férfi gyilkos vadászatra indul, és hamarosan megtudja, merre rejtőzködik a halálosan gyönyörű párja. Ha sikerül beteljesíteni küldetését, a gyilkos idegenek hordáját többé már lehetetlen megállítani, és az emberiséget a teljes kipusztulás réme fenyegeti.

 

A megtorló - Viasat Film, december 18. hétfő, 21h

Frank Castle (Tom Jane) túl sok szörnyűséget látott katonaként, majd különleges FBI-ügynökként. Úgy érzi, végre itt az ideje, hogy normális életet éljen felesége (Samantha Mathis) és kisfia mellett. Már csak egy utolsó feladat vár rá, de a balul sikerült akció során egy fiatalember életét veszti. A fiú apja, Howard Saint (John Travolta) gazdag üzletember, aki ugyan nagy megbecsültségnek örvend, de nem tagja a floridai elitnek, mégpedig azért, mert vagyonát kétes alvilági üzletekből szerezte. Saint és felesége, Livia (Laura Harring) bosszút fogadnak fiuk halála miatt és a Castle család kiirtására törnek.

 

Összeesküvés-elmélet - Filmcafe, december 18. hétfő, 21h

Jerry (Mel Gibson) taxisofőrként rója New York utcáit. Különböző összeesküvés-elméletek megszállotja, melyekkel utasait is előszeretettel traktálja. Amikor nem a volán mögül terjeszti zavarosnak tűnő gondolatait, akkor papírra veti őket, és saját kis újságot szerkeszt belőlük. Elméleteivel egy fiatal ügyvédnő, Alice (Julia Roberts) figyelmét is megpróbálja magára vonni. Hamarosan azonban a titkosszolgálatok egyik pszichiátere, Dr. Jonas elrabolja, és Jerry számára egyre egyértelműbbé válik, hogy minden, amit eddig hitt és gondolt, az létezik. Feszült macska-egér játék veszi kezdetét, és egyetlen esélye a túlélésre, ha Alice-t is meggyőzi az igazáról, és együtt összerakják a kirakós darabkáit.

 

Greenland - Az utolsó menedék - Film+, december 18. hétfő, 21h

Egy hatalmas méretű üstökös közelít a Föld felé, amely már bizonyos, hogy az emberiség 80 százalékának a pusztulását okozza. A totális káosz, és tömeges pánik közepette a kormány elrendeli, hogy a kiválasztott családok menjenek az óvóhelyekre. John Garrity (Gerard Butler) és családja is a kiválasztottak között van. Ám amikor kiderül, hogy a fia cukorbeteg, Allisonnal, a feleségével (Morena Baccarin) együtt eltűnnek a bázisról. John reménytelenül a kutatásukra indul. Az elszánt férfi csak egy dolgot akar: biztonságban tudni a feleségét és a kisfiát. A végzetes, apokaliptikus katasztrófa árnyékában Garrity bármire képes, hogy eljuttassa szeretteit a Föld utolsó, védelmet nyújtó menedékére.

 

A harci drón - Moziverzum, december 18. hétfő, 21.25h

Hat zsoldost bérel fel a CIA, hogy elraboljanak egy köztársasági elnököt és kiiktassanak egy moszkvai fegyverkereskedőt. A következő küldetés Csernobilba vezet, viszont árulással kell szembenézniük.

 

Halálos kitérő: Az örökség - Film Mánia, december 18. hétfő, 22h

Jen öt barátjával az Appalache-hegységben kirándul. Barátjának javaslatára letérnek a kijelölt turistaútvonalról, hogy megnézzenek egy polgárháborús erődítményt. A romok felé igyekezve egy, a 19. század óta az erdőben elszigetelten élő közösséggel találkoznak, akik örökösöknek hívják magukat. Vezetőjük, John Venable mindent megtesz annak érdekében, hogy az örökösök életére ne legyen befolyással a külvilág...

 

Tökéletes célpont - AMC, december 18. hétfő, 22.40h

"Natasha Binder ügyvédnő apja eltűnik New Orleansban. A nő mindent megtesz, hogy előkerítse. Felbérli Chance-t, a munkanélküli hajóst, aki veszélyes harcos hírében áll. Chance eleinte csak a pénz miatt segít Natashának, ám amikor kiderül, hogy az áldozat milyen sötét körülmények között tűnt el, személyes ügyként kezeli a megbízatását. Hamarosan azzal a bandával kerül szembe, amely halálos játékok szervezésével keresi pénzét. A bandavezér emberei Chance nyomába erednek és megkezdődik a halálos hajsza.

 

Becstelen brigantyk - Moziverzum, december 18. hétfő, 23.25h

A megszállt Franciaországban Shosanna szemtanúja lesz, ahogy a német Hans Landa ezredes lemészároltatja a családját. A lánynak azonban sikerül megszöknie. Új személyiséget felvéve Párizsban telepszik le, ahol egy mozit üzemeltet. Közben az amerikai Aldo Raine hadnagy zsidó katonákból verbuvál csapatot, amely a brutális akciói miatt kétes hírnévre tesz szert a németek között. A német vezetés közben Shosanna moziját szemeli ki az új propagandafilm premierjére, amelyen a Führer és a többi vezető is megjelenik. Miközben pedig Shosanna merényletre készül, Raine csapata is akcióba lendül, hogy a helyzetet kihasználja...

 

Gengszterzsaruk - Film+, december 18. hétfő, 23.30h

Los Angelesben, a bankrablások fővárosában a bűnözőknél csak a Nagy Nick (Gerard Butler) által vezetett rendőrségi elit akciócsoport tagjai veszélyesebbek. Mikor Nick megtudja, hogy a hírhedt mestertolvaj, Merrimen (Pablo Schreiber) élete legvakmerőbb rablására készül, zsarolással rákényszeríti a banda leggyengébb láncszemét, Donnie-t (O'Shea Jackson Jr.), hogy legyen a rendőrség besúgója. Elindul a versenyfutás a dörzsölt bűnözők és az elitosztag között, ám hamarosan ráébrednek, hogy valaki mindkét felet átverte.

 

Börtönregény - Mozi+, december 18. hétfő, 23.30h

Driver-t, a hivatásos bűnözőt lekapcsolja a mexikói rendőrség, amikor a kocsijában egy rakás lopott pénzzel kétségbeesetten próbál átjutni a határon. Hamarosan egy vad börtönbe zárják. A férfi ekkor egy 9 éves kisfiú segítségével próbál életben maradni a káosz és korrupció uralta börtönben. Vakmerő tervet eszel ki, hogy megszökjön a fiúval, s annak anyjával, valamint a pénzzel...

 

Az utolsó lovagok - RTL HÁROM, december 18. hétfő, 23.30h

Lord Bartok (Morgan Freeman) nem hajlandó behódolni az uralkodó korrupt miniszterének, Mottnak (Aksel Hennie), aki dühében kisemmizi a családját és arra kötelezi Raident (Clive Owen), Bartok legendás parancsnokát, hogy végezze ki a saját urát. Mott tudja, hogy ezután már nincs biztonságban, ezért mindent elkövet, hogy Raident is halálra ítéljék. Ám az uralkodó ok nélkül nem engedélyezi, mert tart a nép haragjától. A miniszter titokban ráállítja Raidenre az embereit, akik minden lépését figyelik. Raiden azonban nemcsak a hűségéről és bátorságáról legendás, hanem a ravaszságáról is.

 

Mr. és Mrs. Smith - Paramount Network, december 18. hétfő, 23.30h

Mr. Smith (Scott Bakula) hírszerzőként dolgozik. Amikor egy titokzatos új energiaforrás megalkotója eltűnik, a férfi nyomába ered. Hamarosan vetélytársnője (Maria Bello) akad, a felesége személyében.

 

A barlang - Filmcafe, december 18. hétfő, 23.40h

Egy román kutatócsoport a rengeteg mélyén XIII. századi apátság romjaira bukkan. Hamarosan kiderül, hogy az apátság hatalmas földalatti barlangrendszer fölé épült. A helybeli biológusok szerint a barlang egy ismeretlen ökoszisztémát rejt. A kutatók segítségül hívnak egy csapat amerikai barlangászt, hogy kiderítsék, mi lakik a mélyben. Jack és fivére Tyler, a két adrenalinfüggő specialista, a világ legkiválóbb búvárjaival lát hozzá a felderítéshez. Azonban amit a barlang mélyén találnak, nem egyszerű ökoszisztéma, hanem egy ismeretlen új faj.