Ezeket a filmeket ajánljuk hétfőre

Elindult a hét, este tévézés!

A csontember - Film+, január 29. hétfő, 21h

A tökéletes rendőr gyors, mozgékony, biztos kezű: Lincoln Rhyme felügyelő (Denzel Washington) viszont egy tragikus baleset következtében mozdulni se tud. Az egykori rendőr úgy érzi, véget ért számára az élet. Mindaddig, míg fel nem bukkan a városban egy őrült sorozatgyilkos, aki különös ravaszsággal bánik el áldozataival. Rhyme végre méltó ellenfélre akad, és mert egyedül tehetetlen, partnert keres. Ameliát (Angelina Jolie) jelölik ki a felügyelővel való együttműködésre. A fiatal, tapasztalatlan rendőrnő kénytelen halálpontosan követni magatehetetlen társa utasításait. Egy emberként kell látniuk és dönteniük, mielőtt újra lecsap a magát Csontembernek nevező mániákus gyilkos...

 

John Wick: 2. felvonás - Mozi+, január 29. hétfő, 21h

John Wick (Keanu Reeves), a visszavonult bérgyilkos sosem nyugszik. Miután a magányos harcos New Yorkot totális csatatérré változtatta, és bosszúhadjárata során egy sereg gyilkost iktatott ki, újra ringbe száll. Wick egykori társa, egy titokzatos nemzetközi bérgyilkos szervezet irányítását akarja megkaparintani magának, így ráveszi cimboráját, hogy ismét csatasorba álljon. Wicket kötelezi az eskü, így vonakodva, de Rómába utazik, ahol a világ legveszélyesebb gyilkosaival kell szembenéznie. És a legenda egy még durvább, még brutálisabb háborúban találja magát.

 

Pitch Black - 22 évente sötétség - Moziverzum, január 29. hétfő, 21h

Egy távoli galaxis felé tartó űrhajó, mintegy félszáz utassal a fedélzetén "hajótörést" szenved és egy kietlennek tűnő bolygón próbál kényszerleszállást végrehajtani. A zuhanást csak néhányan élik túl, többek között a másodpilóta, egy rendőrtiszt és egy elítélt, akit a rendőrnek a távoli bolygó börtönébe kellett volna elkísérnie. Miközben a túlélők azon tanakodnak, miképpen kérhetnének segítséget és hogyan hagyhatnák el mielőbb ezt a pokoli planétát, ahol a három napnak köszönhetően szinte soha nincs éjszaka, egyikük gyilkosság áldozata lesz. Az elhagyott bányák mélyén lakó mutáns, vérszomjas szörnyek törtek az életére. Ezek a mutánsok irtották ki a bolygó előző lakóit és az újonnan érkezetteknek sem lenne sok esélye a túlélésre, ha a sötét barlangokban élő lények nem irtóznának a napfénytől. De a balszerencse nem jár egyedül: kiderül, hogy a bolygót a három napnak köszönhetően csak 22 évente borítja teljes sötétség és a teljes napfogyatkozás órája éppen most esedékes...

 

Pokolfajzat - Paramount Network, január 29. hétfő, 21h

Pokolfajzat a második világháború poklának szülötte, akit a szövetséges hatalmak mentettek meg a nácik karmai közül. Sötét múltja ellenére mégis a helyes utat választja és szembeszáll a világot fenyegető gonosszal szemben.

 

Összeomlás - RTL HÁROM, január 29. hétfő, 21h

Michael Douglas tőle szokatlan szerepben jelenik meg ebben az akciódús, izgalmas filmben. A hétköznapi kisemberek mindennapjait éli, mígnem egyszer egy kilátástalan dugó közepén kocsijában ülve bekattan. Mivel szülinapja van kislányának, úgy érzi nem késhet el, így gyalog indul haza. Buktatókkal teli útját hullák, sebesültek kísérik és nehezítik. Martin Prendergast nyomozón kívül senki nem sejti mi lehet az öldöklés hátterében. A mindenre elszánt apa agresszióval válaszol a nemvárt akadályokra és mire észbekap a rendőrség már a nyomában van.

 

A Tai Chi harcosa - Film Mánia, január 29. hétfő, 21h

Donaka Mark (Keanu Reeves) üzletember, egy biztonságtechnikai cég feje. Emellett a küzdősportok, a vér és a halál rajongója. Vállalkozását fedőcégként használva ugyanis illegális küzdelmeket rendez és szponzorál különböző stílusú és képzettségű harcosok között, akikben a gyilkos ösztönt keresi. A rendőrség a nyomában van, de mindig sikerül kisiklania a kezeik közül, a küzdelmek látogatottsága és zárt nemzetközi TV-láncon keresztüli közvetítése hatalmas jövedelmet biztosít számára. Azonban kísérleteit kudarcok kísérik, mivel az általa választott harcosok nem akarnak gyilkossá válni a ringben. Azonban mivel sokat tudnak és igyekeznek szabadulni az üzletből, hajlandóak a rendőrséggel is kooperálni, amiért Donaka megöleti őket.

 

Nem az én napom - SuperTV2, január 29. hétfő, 22.25h

Till unalmas hétköznapjait éli, mikor egy nap túszul ejti Nappo, aki pénzt lop Till munkahelyéről. A két férfi tökéletes ellentéte egymásnak, de a közös kalandoknak köszönhetően mégis barátok lesznek. Ez ráébreszti Till-t, hogy máshogy is élheti az életét.

 

Halhatatlanok - AMC, január 29. hétfő, 22.50h

Heraklion kegyetlen és vérszomjas királya, Hyperion (Mickey Rourke) és ádáz hadserege az egész ókori Hellászt lángba borítja, hogy rátaláljon a rég elveszett epiruszi íjra. A félelmetes hatalommal bíró fegyverrel a király letaszíthatja az isteneket az Olümposzról, és a világ urává lehet. Hyperion és légiói könyörtelen hatékonysággal perzselnek fel mindent maguk körül, és úgy tűnik, senki sem állíthatja meg őket. Egy Thészeusz nevezetű fiatal kőfaragó (Henry Cavill) bosszút esküszik, miután Hyperion feldúlja a faluját, és megöli az édesanyját. Phaedra, a papnő (Freida Pinto), látja a jövőt, és miután találkozik Thészeusszal, meggyőződésévé válik, hogy a férfi az egyetlen, aki véget vethet a pusztításnak. A nő segítségével Thészeusznak sikerül maroknyi csapatot összegyűjtenie, és elindul, hogy megvívja a végső, elkeseredett csatát az emberiség megmentésére.

 

Végképp eltörölni - AXN, január 29. hétfő, 22.50h

John Kruger (Arnold Schwarzenegger), a Takarító védelemre szakosodott titkos ügynök. Akkor jön el az ő ideje, amikor másoké lejár: megszervezi a veszélyeztetett tanúk új életét és szinte a szó szoros értelemben eltörli a régit. Nála jobban senki sem tud megszervezni egy véletlen balesetet vagy egy katasztrófát, ám egy napon ő is veszélybe kerül. Lee Cullen (Vanessa Williams) Amerika egyik legnagyobb fegyvergyárának munkatársa olyan titkos fegyverkísérletek tanúja lesz, amelyek, ha sikerrel járnak, egy csapásra felborítják a világ törékeny egyensúlyát. A nő egy összeesküvés nyomaira bukkant és a szálak a kormány legfelsőbb köreibe vezetnek. Ettől kezdve csak Kruger segítségével maradhat életben, akit azonban munkatársai árulással vádolnak és ellene fordulnak, így legbizalmasabb barátaiban sem bízhat. Kruger jól tudja, hogy ebben a játszmában Lee mellett csak magára számíthat.

 

Patthelyzet - Film Mánia, január 29. hétfő, 22.55h

Carter (Thomas Jane), egy bajba jutott veterán, esélyt kap a jóvátételre, ha megvédi egy 12 éves lány életét a gyilkostól (Laurence Fishburne), miután az szemtanúja volt a gyilkosságnak.

 

Sötét helyek - Filmcafe, január 29. hétfő, 22.55h

Libby hétéves volt, amikor meggyilkolták az anyját és a két nővérét. A kislány valllomása alapján a bátyját, Bent ítélték el, aki rács mögé került. Huszonöt évvel később egy amatőr szevezet tagjai újra előveszik az ügyet, és megkeresik a nőt, hogy meséljen a szörnyű esetről. Ez alapján megpróbálják újra összerakni, mi történt, hogyan torkollott tragédiába az este. Az emlékek felidézése, a sokkoló igazság felszínre kerülése megrendíti Libbyt a hitében. Lehet, hogy nem is a testvére volt a gyilkos?

 

A dagadék - RTL HÁROM, január 29. hétfő, 23.20h

A gazdasági válság a Mikulás (Mel Gibson) pénztárcáját sem hagyja hidegen, költségvetése évről évre gyatrább. Ezért kénytelen különböző munkákat elvállalni, hogy megmentse hanyatló üzletét. Eközben Billy (Chance Hurstfield), az elhanyagolt és túl sok akciófilmet látott 12 éves gyerek felbérel egy bérgyilkost, hogy ölje meg a Mikulást, miután egy darab szenet kapott tőle a ajándékba. A bérgyilkos (Walton Goggins) akcióba lép, ám arra nem számít, hogy a Mikulás és jól képzett manói képzettebbek, mint a tengerészgyalogság.

 

Van Helsing - Moziverzum, január 29. hétfő, 23.20h

Van Helsing ádáz elszántsággal küzd a Gonosz és az általa létrehozott teremtmények ellen. A szörnyvadász a vatikáni székhelyű titkos szervezet szolgálatában áll, s legújabb megbízatása a sötét legendák földjére, Erdélybe szólítja, hogy leszámoljon a sötétség urával, Drakula gróffal. Feladata égetően sürgős, mert a régi cigány család utolsó sarját, Anna hercegnőt kell segítenie. A lány ősei fogadalmat tettek a gróf elpusztítására, és ha ő is odavész, mindannyian elkárhoznak. Anna és Van Helsing így hát együtt száll harcba Drakula és félelmetes segítői, Frankenstein szörnyetege és a Farkasember ellen...

 

A rítus - Film+, január 29. hétfő, 23.25h

Michael papi szemináriumi hallgató a Vatikánba utazik, hogy elmélyedjen az ördögűzés témakörében. Igazából nem hisz az ilyen praktikában, a démoni megszállottságot pszichiátriai esetnek tartja. A Szent Városban találkozik Lucas atyával, a téma szakértőjével, aki az életét tette fel a gonosz elleni küzdelemre. Hatására Michael másként kezd viszonyulni a kérdéshez. Amikor azután olyan esettel találják magukat szembe, amely Lucas atya képességeit is meghaladja, Michaelben minden megkérdőjeleződik, amiben eddig hitt.

 

Pánikszoba - Paramount Network, január 29. hétfő, 23.30h

Amikor három fegyveres rabló betör az elvált nő otthonába, a kislányával a különleges pánikszobájukba bújnak el, de ott is halálos veszélyben vannak.

 

Az Útvesztő: Tűzpróba - Mozi+, január 29. hétfő, 23.30h

Az Útvesztő csak a kezdet volt. Thomas (Dylan O'Brian) és társai hiába reménykedtek benne, hogyha kijutnak a titokzatos pokolból, a régi életük várja őket. A falak túloldalán nem a béke, hanem újabb borzalmak leselkednek rájuk. A világ rémisztően megváltozott. A rend felbomlott, az anarchia és a pusztulás az úr: félig emberi lények vadásznak az utolsó túlélőkre és az utolsó túlélők pedig az Útvesztő szökevényei nyomába erednek. A csapat a Veszett elől menekülve átmeneti biztonságra lel, ám amikor rájönnek, hogy ez is csak egy csapda, folytatják a menekülést. A perzselt földön azonban minden pillanat új meglepetést és új izgalmat hoz és ki tudja, hogy merre találják a többi lázadót, akinek a keresésére indultak...