Ezeket a filmeket ajánljuk keddre

A kedd esti tévés kínálatból válogattuk.

A rettenthetetlen - AMC, július 9. kedd, 20h

A 13. század végén William Wallace visszatér a kegyetlen Nyakigláb Edward által uralt Skóciába, és egy szedett-vedett, de bátor sereg élére áll, amely eltökélte, hogy legyőzi a hatalmas angol seregeket.

 

A dzsungel könyve - M5, július 9. kedd, 20.35h

Színpompás dzsungel-szimfónia egzotikus helyszínekkel, óriási állatsereglettel, izgalmas kalandokkal. Rudyard Kipling nyomán remek film készült a farkasbarlangban talált Emberkölyökről. Maugli, a "meztelen béka" és nevelőszülei, Farkas apó, Farkas anyó, valamint barátai Balu, az álmos öreg medve, aki a Dzsungel Törvényére tanítgatja, Bagira, a Fekete Párduc, a fekete suhanó árnyék, a dzsungel mélyének félelmetes lakói: Sir Khán, a NAGY, a sziszegő KÁ, mind népszerűek és ismertek az egész világon, úgy a gyermekek körében, mint a felnőttek világában. A Dzsungel Törvénye, amelynek egyetlen parancsa sem ok nélkül való, minden vadállatnak megtiltja, hogy embert egyék. Akkoriban Korda Vincent állatkerti kirándulásnak tekintette A dzsungel könyvét. Nem árulunk el titkot, hogy a gumilevelű fákból álló dzsungelben Sir Kán, a Nagy tigris a film egyes részeiben tigrisbundába öltöztetett kutya, a ravasz Ká pedig levelekkel álcázott, hosszú drótokon rángatott kígyó. Mindezek mit sem vonnak le a film értékeiből.

 

Az 57-es utas - Filmcafe, július 9. kedd, 21h

Charles Rane (Bruce Payne), a világ egyik legveszedelmesebb bűnözője az FBI kíséretében az 57-es járat utasa, akárcsak John Cutter (Wesley Snipes) antiterrorista szakértő, aki épp új állomáshelyére tart. Cutter nem is sejti, hogy egy gépen utazik Rane-nel, ahogy azt sem, hogy az utasok között a terrorista jól értesült, állig felfegyverzett társai is elvegyültek. Röviddel a felszállás után a fegyveresek hatalmukba kerítik a gépet, megölik az FBI embereit és kiszabadítják főnöküket. És ekkor az egyik átlagosnak tűnő utas kezébe veszi az ügyet.

 

Csillagközi invázió - Moziverzum, július 9. kedd, 21h

A távoli jövőben játszódó történetben az érettségizett ifjak legbiztosabb pályája a katonaság, az állam tökéletes szolgálata. Johnny Rico is ezt a hivatást választja. Nem annyira hazafias érzelmek vezérlik, mint inkább egyfajta édes rivalizálás barátnője kegyeiért, aki viszont csillagközi pilótának állt. Éppen nagyszabású háború dúl: a Klendathu bolygóról származó félelmetes rovarok ellen nehéz hatékonyan harcolni. Johnnynak elég alkalma akad, hogy bajtársainak, feletteseinek és szerelmének bebizonyítsa helytállását.

 

Constantine - A démonvadász - Film+, július 9. kedd, 21h

Az emberi érzékek számára felfoghatatlan vidékeket különös lények, angyalok és démonok népesítik be, tetteik sokszor a mi világunkban is következményekkel járnak. John Constantine (Keaun Reeves) magándetektív ebben a másik világban is járatos. Ő megjárta már a poklot _ szó szerint. A természetfeletti ügyekre specializált nyomozó egyik nap a szokásosnál is nehezebb ügybe botlik. Megbízója nem hisz a túlvilágban. Angela (Rachel Weisz) eddig csupán a kézzelfogható bizonyítékokban hitt, most azonban még az ördöggel is szövetséget kötne, hogy megtalálja ikertestvére gyilkosát…

 

A titkok könyvtára 2. - Salamon király rejtélye - Film Mánia, július 9. kedd, 21h

Egy nap Flynn ősi egyiptomi tekercs birtokába jut, amin titokzatos jelkép van, ám amikor hazatér, megtámadják, majd a rablók a kinccsel együtt elmenekülnek. A támadás okát kutatva Flynn és Judson (Bob Newhart) a jelkép eredetét próbálja kideríteni, és hamar rájönnek, hogy az Salamon király pecsétje volt. A legenda szerint egykor egy labirintusban helyezték el az ókori uralkodók legféltettebb kincseit, és ott rejtették el Salamon kulcsát is, amelynek a tulajdonosa az alvilág ura lehet. Flynn és társai egy újabb, minden eddiginél kalandosabb, veszélyekkel teli utazásra indulnak Salamon kincséhez.

 

A sejt - Viasat Film, július 9. kedd, 21h

Egy forradalmian új technológia segítségével be lehet hatolni az emberi tudatba. Catherine Deane pszichoterapeuta megbízást kap az FBI-tól, hogy jusson be egy kómában fekvő sorozatgyilkos agyába.

 

Halálos fegyver - RTL HÁROM, július 9. kedd, 21h

A nyugdíjra készülő Roger Murtaugh (Danny Glover) nyomozót a vakmerő Martin Riggs-szel (Mel Gibson) hozza össze a sors. Felesége halála óta Riggs a rendőrségi pszichológusok rémálma, két lábon járó időzített bomba, valóságos halálos fegyver _ zsaruigazolvánnyal a zsebében. A két rendőrnek egy öngyilkossági ügyet kell megoldania, melynek szálai a hírhedt nemzetközi drogkartellhez vezetnek. Hamar felismerik, ha túl akarják élni, meg kell bízniuk egymásban. Nem telik el 48 óra, és máris túlesnek egy közös családi vacsorán, ártalmatlanná tesznek néhány embert, túlélnek egy lövöldözést, kézigránátokat hajigálnak, tetőről ugrálnak, megmentik Murtaugh elrabolt lányát, és közben persze szórják a jobbnál jobb poénokat.

 

Bérgyilkosék - Film4, július 9. kedd, 21.55h

Spencer egy kormánynak dolgozó bérgyilkos szuperkém, akire egy európai küldetésen rátalál az igaz szerelem egy gyönyörű, okos és éppen szakítás után lévő nő, Jen Kornfeldt személyében. A románcból házasság lesz, és boldogan élnek egészen Spencer 30. születésnapjáig, amikor rádöbbennek, több millió dolláros vérdíj van a fejükre kitűzve, és ami még rosszabb, a potenciális gyilkosok valószínűleg már évek óta figyelik őket. Bárki lehet az ellenségük: szomszédaik, barátaik, a fűszeres vagy akár a barátságtalan öregember az utca túlsó felén.

 

Ha eljön Joe Black - SuperTV2, július 9. kedd, 22.25h

Előbb vagy utóbb mindenki találkozik a maga Joe Black-jével... Bill Parrish gazdag és befolyásos üzletember, pazar körülmények között él két szerető lányával a közelében, s néhai felesége emlékével a szívében. Életében éppen két nagy dolog van készülőben. Az egyik a cégének egyesítése egy másik mamutvállalattal, a másik pedig a 65. születésnapja, melynek alkalmából idősebb lánya világraszóló partit szervez. Ám valami közbeszól. Egy hang, melyet csak Bill hall, s amely zavarba ejtően és kíméletlenül mondja a magáét. Ez a Halál hangja… De a Halál nem elégszik meg ennyivel, hanem alakot ölt és meghívatja magát a családi vacsorára. Bill a rejtélyes idegent pedig Joe Black néven mutatja be...

 

Dogman - Kutyák királya - Paramount Network, július 9. kedd, 23.15h

Marcello szerény, visszahúzódó jellem. Egyszerű életet él Róma külvárosában, csendes hétköznapjait kutyakozmetikájának üzemeltetése tölti ki. Boldog embernek vallja magát, akit mindenki szeret. Van egy bájos lánya, akinek igyekszik mindent megadni, még akkor is, ha ezért kétes ügyletekbe kell időnként keverednie. Egy napon Simone, a helyi gengszter komoly szerepet szán Mercellonak egy nagyobb lopás előkészítésében, és bár Ő ellenkezik, végül kénytelen igent mondani a férfinak. Ez a döntés azonban az egész életét megváltoztatja.

 

Pénzes cápa - RTL HÁROM, július 9. kedd, 23.20h

A pénzügyi guru, Lee Gates (George Clooney) országszerte népszerű tévésztár, akinek pénzügyi show-ját millióan nézik, és bennfentes híreivel hatást gyakorol a részvények népszerűségére. A Wall Street sztárja azonban néha téved, ami a kispénzű befektetőknek sokba kerül. Kyle (Jack O'Connell) egyenesen csődbe megy, és végső kétségbeesésében, bombákkal felszerelve, élő adásban túszul ejti a műsorvezetőt. Gates kis híján szívrohamot kap, ám a rendező, Patty (Julia Roberts) kérésére összeszedi magát, és minden idők legnézettebb adásában megpróbálja a stáb segítségével kideríteni az igazságot és elkerülni a katasztrófát.

 

Mortal Kombat 2. - A második menet - AMC, július 9. kedd, 23.25h

Shao Kahn megsérti a küzdelem szent szabályait, hogy megkaparinthassa magának a Föld nevű bolygót. Csatasorba állítja rettenetese kegyetlenségükről elhíresült megsemmisítő osztagait. Ezek élén olyan kipróbált hívei állnak, mint Sindel, a valaha gyönyörű királynő, aki mára alig több, mint élő halott, Mortaro, a kentaur, valamint Ermac, a titokzatos vörös nindzsa, a telekinetikus erők nagymestere. A föld minden reménye maroknyi harcos, Rayden, Liu Kang, Kitana, Sonya Blade, Johnny Cage és Jax önfeláldozásán és hősiességén múlik. Az ő céljuk nem több, mint eljutni abba a titokzatos templomba, ahol megtanulhatják, hogyan szálljanak szembe a gonosz erőivel, hogyan legyenek képesek arra, hogy megállítsák Kahn ördögi seregeit. Kalandos útjuk, az állandó élet-halál harc során új és váratlan szövetségek kötődnek, számos korábbi titokról lebben fel a fátyol, beható tapasztalatokra tesznek szert mind a Föld nevű bolygóval, mind saját magukkal kapcsolatban.

 

Csak egy meló / A vadász imája - Moziverzum, július 9. kedd, 23.40h

Lucas (Sam Worthington), a magányos farkas profi bérgyilkos. Újabb célpontja a fiatal, gyönyörű Ella (Odeya Rush). A férfi elől nincs menekvés, ám most mégis minden másképp történik. Lucas és Ella együtt lép le, s mivel a megbízó örökre el akarja hallgattatni Ellát, megindul a hajsza egész Európán át, most már mindkettőjük után. A túlélésre csak egy reményük marad: meg kell találniuk Ella családjának gyilkosait.

 

Homályos házasság - Film4, július 9. kedd, 23.55h

Balesete után egy nő arra ébred, hogy amnéziában szenved. A legutóbbi események kitörölődtek a memóriájából, többek között azt is, hogy a mellete álló jóképű férfi a férje.