Ezeket a filmeket ajánljuk keddre

Ha a kedd este váratlanul a tévé előtt ér, ne ijedj meg!

A negyvenkilences szélességi fok - M5, augusztus 27. kedd, 20.35h

A II. Világháború idején egy megszorult német tengeralattjáró, egy U-37-es, a Hudson Bay torkolatba hajózik fel, fedélzetén egy csapat náci katonával, hogy rekvirálással kanadai területen feltöltse a készleteket. Nincs szerencséje! Miután egy kis egységet a partra tesznek, a hajót a partiőrség észreveszi, és három repülőgéppel támadást intéznek a felszínre jött tengeralattjáró ellen, mely ezután megsemmisül. Az ellenséges területen rekedt német katonák parancsnokukkal együtt az USA-ba szeretnének eljutni, ám ehhez több száz mérföldet kell megtenniük. Parancsnokuk, a hithű náci tiszt vezetésével elindulnak lehetetlen küldetésükre, nem kímélve senkit, aki az útjukba kerül… A film alkotói között több magyar származású művészt találunk. Emeric Pressburger íróként, forgatókönyíróként vett rész ebben a a munkában, míg Leslie Howard-ot Philip Armstrong Scott szerepében láthatjuk.

 

Az utolsó boszorkányvadász - RTL HÁROM, augusztus 27. kedd, 21h

Háború dúl az emberek és boszorkányok között, akik a világra akarják szabadítani a fekete halált. Boszorkányvadászok harcolnak az ördögi ellenséggel az egész világon, köztük Kaulder (Vin Diesel), akinek sikerül megölnie a boszorkák mindenható királynőjét. Azonban a halála pillanatában a királynő halhatatlansággal átkozza meg Kauldert, ezzel mindörökre elválasztva őt imádott feleségétől és lányától. Mára ő az utolsó boszorkányvadász. Egy pappal és egy boszorkánnyal az oldalán folytatja a törvényen kívüliek vadászatát. Meg kell állítaniuk Belialt (Ólafur Darri Ólafsson), aki fel akarja támasztani a boszorkányok királynőjét, hogy az emberiségre zúdíthassa a fekete halált.

 

A nagy zsákmány - Mozi Klub, augusztus 27. kedd, 21h

New Yorkból elköltözik a NATO nemzetközi szervezete, vagyonát különvonat szállítja Brüsszelbe. Három mindenre elszánt banda is tudomást szerez a gazdag szállítmányról, s hamar kész tervvel rukkolnak ki a zsákmány megszerzésére. Míg a párizsi börtönből megszökött hétvégi bűnöző, Arthur (Jean-Paul Belmondo) barátjával, Anatole-lal (Bourvil) indul a vonat kirablására, addig az Agy (David Niven) hatalmas apparátussal, az amerikai-szicíliai maffia vezetője, Frankie (Eli Wallach) pedig az egész maffiával próbálja elállni a vonat útját, s megszerezni a rakományt _ persze mindegyikőjük ugyanazon a napon.

 

Pompeji - Moziverzum, augusztus 27. kedd, 21h

Időszámításunk szerint 79-et írunk. Pompeji, a Római Birodalom ékköve, a korrupció melegágya, a kísértés kikötője egykor veszélyes helynek számított a folyamatos földrengések miatt. Ám a Vezúv sötét haragja az első századra teljesen feledésbe merült. A birodalom gazdag lakói élik fényűző hétköznapjaikat, míg a rabszolgák az arénában harcolnak a túlélésért, de egy valamire senki nincs felkészülve: a szunnyadó tűzhányó pusztító erejére. Milo, a gladiátor (Kit Harington) az idővel fut versenyt, mikor egy váratlan földrengés következtében hatalmas robajjal kitör a vulkán: meg kell találnia szerelmét (Emily Browning), hogy kimenekítse a hamuval elárasztott városból mielőtt azt teljesen betemeti a láva, és a szüntelenül aláhulló kőzápor.

 

Frászkarika - AMC, augusztus 27. kedd, 21h

Charlie Brewster életében végre minden sínen van: a gimi krémjéhez tartozik, a legmenőbb csajjal jár. Annyira kúl arc, hogy még a legjobb barátját is szívatja. A bajok akkor kezdődnek, amikor Jerry beköltözik a szomszédba. Jófej srácnak tűnik, de valami nem stimmel vele: senki, beleértve Charlie anyukáját, sem vesz észre semmi különöset vele kapcsolatban. Néhány nagyon furcsa eset után, Charlie kétségtelen konklúzióra jut: Jerry egy vámpír, aki a szomszédok vérére áhítozik. Azonban a fiú sajnos senkit sem tud erről meggyőzni, így egyedül kell kitalálnia, hogyan szabaduljon meg a szörnyetegtől.

 

Van Helsing - Mozi+, augusztus 27. kedd, 21h

Van Helsing ádáz elszántsággal küzd a Gonosz és az általa létrehozott teremtmények ellen. A szörnyvadász a vatikáni székhelyű titkos szervezet szolgálatában áll, s legújabb megbízatása a sötét legendák földjére, Erdélybe szólítja, hogy leszámoljon a sötétség urával, Drakula gróffal. Feladata égetően sürgős, mert a régi cigány család utolsó sarját, Anna hercegnőt kell segítenie. A lány ősei fogadalmat tettek a gróf elpusztítására, és ha ő is odavész, mindannyian elkárhoznak. Anna és Van Helsing így hát együtt száll harcba Drakula és félelmetes segítői, Frankenstein szörnyetege és a Farkasember ellen...

 

A specialista - Viasat3, augusztus 27. kedd, 21h

Bosszúvágytól hajtott, titokzatos és rendkívül vonzó nő (Sharon Stone) keresi meg a visszavonult bombagyárost, Ray Quick-et (Sylvester Stallone). A férfi nem tud ellenállni a vonzerőnek és fogadalma ellenére segít a nő szüleit egykor meggyilkoló bűnösökkel való leszámolásában. A kétszemélyes ítéletvégrehajtó brigád módszeresen robbantja fel egymás után a felelősöket. A kiszemelt áldozatok azonban nem nézik tétlenül az eseményeket és Ray egykori CIA-és munkatársát, Ned Trentet (James Woods) bízzák meg az ismeretlen ellenség felderítésével és likvidálásával.

 

Törvényre törve - Film+, augusztus 27. kedd, 21h

A brooklyni nyomozó, Gino (Steven Seagal) a hatóságok jóváhagyásával, ám saját belátása szerint szerez érvényt a törvénynek. Madano (William Forsythe), a kábítószer-kereskedő a nyílt utcán lelövi Gino barátját. A nyomozó kegyetlen hajtóvadászatra indul Madano ellen, aki esztelenül lövöldözve menekül Brooklynon keresztül.

 

Óvakodj a törpétől - Filmcafe, augusztus 27. kedd, 21h

Óvakodj a törpétől! _ figyelmezteti a csinos, szőke lányt a sebesült férfi. De ki az a törpe? _ rémüldözik a nemrég elvált Gloria, akinek egy csapásra fölpezsdül az unalmas könyvtárosi élete. A lány azt sem tudja, ki az a fiatalember, akit fölvett a kocsijába, és most itt hever holtan. Mire tisztázhatná a helyzetet, a hulla eltűnik és természetesen senki sem hisz neki. Ezután is furcsábbnál furcsább dolgok történnek vele. Gloria azonban visszaveri az albínó támadását, lerázza a szexőrültet, önvédelemből elteszi láb alól a gyilkost. Egyedül csak Carlson felügyelő segítségére számíthat.

 

Monsters - Sötét kontinens - Film Mánia, augusztus 27. kedd, 22.45h

Hét év telt el, mióta először megjelentek a bolygónkon. Azóta a Föld minden pontján észlelték őket, és letaszították az emberiséget a tápláléklánc csúcsáról. Az Amerikai Hadsereg mindent megtesz, hogy megvédje az emberiséget a további hanyatlástól, de a háború csak most kezdődik. Noah, a tapasztalt katona fontos és egyben veszélyes megbízást kap: az egyik legfertőzöttebb területre kell behatolnia, hogy kimentse egyik társát. Miután megtámadják a konvojukat, csak egy fiatal kadét lehet segítésére a harcban.

 

Tisztítótűz - Film+, augusztus 27. kedd, 22.55h

A kiváló pszichológiai érzékkel rendelkező Jack Cole nyomozó már évek óta felhagyott eredeti tevékenységével. Ám amikor Los Angelesben útjára indul egy tébolyodott sorozatgyilkos, a hatóságok kénytelenek a segítségét kérni. Cole azonban nem dolgozhat egyedül, új társat kap Jim Campbell nyomozó személyében, akivel az első pillanattól kezdve gyűlölik egymást. De le kell küzdeniük a kölcsönös ellenszenvet ahhoz, hogy elkaphassák a gyilkost, akinek legutolsó áldozata Cole volt felesége és annak legújabb férje.

 

Vaksötét - Filmcafe, augusztus 27. kedd, 23.15h

Két fiatal srác és egy lány a környékbeli házak fosztogatásával egészíti ki a zsebpénzét. Ügyesek, gyorsak, gátlástalanok, így aztán egyre sikeresebbek. Amikor kinéznek maguknak egy a világtól visszavonultan élő vak férfit (Stephen Lang), akiről az a hír járja, hogy milliókat rejteget otthon, azt hiszik, még az eddigieknél is könnyebb dolguk lesz. Tévednek: az eddigieknél sokkal nehezebb feladattal találják szembe magukat: életben kell maradniuk. A férfi ugyanis őrült. Kegyetlen, gátlástalan pszichopata, és a három betörő fogollyá válik a házában. Attól kezdve a túlélésért küzdenek. A vak férfi azonban mintha olvasna a gondolataikban, mintha látna a sötétben, mindig előttük jár, és mindig okosabbnak bizonyul náluk. Játszik a támadóival. Méghozzá egy nagyon kegyetlen játékot.

 

A szellemlovas 2. - A bosszú ereje - RTL HÁROM, augusztus 27. kedd, 23.15h

Johnny Blaze (Nicolas Cage) Kelet-Európában rejtőzött el, és magányosan folytatja kilátástalan küzdelmét az átokkal, ami miatt időről időre lángoló koponyájú bosszúállóvá változik. Egy nap azonban egy szekta vezetője keresi fel, és felbéreli, hogy ölje meg magát a Sátánt (Ciarán Hinds), aki éppen Blaze kisfiának születésnapján akar testet ölteni, méghozzá az ő testét felhasználva.

 

A végső megoldás: Halál - Moziverzum, augusztus 27. kedd, 23.15h

Bár Ellen Ripley sikeresen megmenekült, amikor űrhajója lezuhan a Fiorina 161 bolygón, a balesetet Newt és Bishop nem élik túl. A Fiorina 161-ről hamar kiderül, hogy a bolygó nem más, mint egy fegyenctelep, ahol a magukra hagyott rabokra van bízva, hogyan maradnak életben. Ripley-nek hamar rá kell jönnie arra, hogy bár társai meghaltak, nem ő maradt a hajó egyetlen utasa. Noha titokzatos útitársa gyilkos szándékkal érkezett, Ripley hamar rájön arra is, hogy nem a titokzatos idegen a legfélelmetesebb ellenfele.

 

Abraham Lincoln, a vámpírvadász - Mozi+, augusztus 27. kedd, 23.50h

Abraham Lincoln az amerikai történelem kiemelkedő alakja, az Egyesült Államok 16. elnöke. Mindenki hallott az államfői erényeiről, kiemelkedő tetteiről, ám van egy kevésbé ismert oldala. A jövendőbeli elnök kilencéves volt, amikor elveszítette az édesanyját. Amikor pedig rájön, hogy egy vámpír ölte meg, bosszút esküdik a vérszívók ellen. Találkozik Henry-vel, a nagyvilági férfival, aki rádöbbenti, hogy nem egyszerűen személyes bosszúról van szó, neki küldetése van. A segítségével így aztán a legnagyobb vámpírvadász lesz...