Ezeket a filmeket ajánljuk keddre

Átböngésztük a tévéműsort széltében és hosszában, ezeket a filmeket találtuk kedd estére.

Csillagpor - Paramount Network, november 2. kedd, 18.25h

"Cselszövő hercegnő, gonosz boszorka, repülő kalózok, tiszta szívű hős, mindez egy mesebirodalomban. Mi kellhet még?" _ áradozik a Today kritikusa Gene Shalit a Csillaporról, a Claire Danes, Michelle Pfeiffer és Robert De Niro főszereplésével készült kalandfilmről. Szíve választottjának (Sienna Miller) Tristan (Charlie Cox) megígéri, hogy elhoz egy hullócsillagot. Elindul hát szerencsét próbálni, és kalandjai során rájön, hogy a csillag nem más, mint egy mennyei szépség, Yvaine (Danes). Amikor Lamia (Pfeiffer), az öreg banya, megpróbálja ellopni Yvaine fiatalságát, Tristan minden erejével a védelmére kel. Ez a páratlan, bűbájos tündérmese mindenkit megkacagtatva bizonyítja a szerelem erejét.

 

Az éhezők viadala - AMC, november 2. kedd, 20h

A jövőben járunk, amikor Észak-Amerika romjain Panem országának tizenkét körzete található. Minden évben minden körzetből a Kapitólium kiválaszt egy-egy tizenkét és tizennyolc év közötti fiút és lányt, akiknek részt kell venniük az Éhezők viadalán. Az életre-halálra zajló küzdelmet élőben közvetíti a tévé. A tizenhat éves Katniss Everdeen egyedül él a húgával és az anyjával a Tizenkettedik Körzetben. Amikor a húgát kisorsolják, Katniss önként jelentkezik helyette a Viadalra, ez pedig felér egy halálos ítélettel. De Katniss már nem először néz farkasszemet a halállal _ számára a túlélés a mindennapok része. Ha győzni akar, olyan döntéseket kell hoznia, ahol az életösztön szembekerül az emberséggel, az élet pedig a szerelemmel.

 

A titkos ablak - Viasat3, november 2. kedd, 21h

Mort Rainey az egykori bestseller író a válását követően magányosan, tétlenül tölti napjait a hegyi házában. Egyik nap furcsa idegen bukkan fel a semmiből, elégtételt követelve sérelméért. Állítása szerint Mort tőle lopta az egyik korábbi nagy sikerű írását. Az író szeretné bebizonyítani, hogy az ő változata jóval korábban jelent meg, de valahogy sehol nem talál egy példányt. Az idegen egyre gyakrabban látogatja meg, egyre erőszakosabb lesz, egyre idegesítőbb. Kezdetben csak rámenős. De lehet, hogy őrült.

 

Békakirályfi (Édes kis hercegem) - Filmvafe, november 2. kedd, 21h

A hercegnek egy gonosz varázslat következtében az egész életét békává varázsolva kell leélnie, hacsak nem talál egy vállalkozó szellemű lányt, aki csúf külseje ellenére belészeret, és még a következő telihold előtt megcsókolja. A nagy alkalom csak ötszáz év múlva érkezik el a mai Manhattanben...

 

A nekrológ - M5, november 2. kedd, 21h

Nehéz feladat vár Alexre, a 35 éves tévériporterre. Filmes emlékezést kell készíteni a munkatársáról, aki tragikus balesetben halt meg, amit közvetve ő okozott. Karácsony előtt, egy a Fekete-tenger partján lévő kisvárosban Alex próbálja összerakni a férfi életét. Ebben az egykori munkatársa tizenöt éves, problémás lánya segít neki, akit több mint bonyolult kapcsolat fűzött az apjához. A pszichológiai utazás során, miközben Alex próbálja megváltani a halott apát, lassan kezdi átvenni helyét. Díjak és jelölések: 2017 _ Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztivál _ "Kristály Glóbusz" Díj-jelölés a legjobb filmért: Iulia Rugina 2018 _ Trieszt Filmfesztivál _ aa "Legjobb film" kategóriában jelölés: Iulia Rugina

 

A hazafi - Sony Movie Channel, november 2. kedd, 21h

Benjamin Martin (Mel Gibson) igazi harcos volt: kegyetlen, kiismerhetetlen, engesztelhetetlen. Mára azonban egyedül neveli hét gyerekét, és rájött arra, hogy a béke létszükséglet számára. Az amerikai függetlenségi háború azonban nem kedvez a kívülállóknak és a legnagyobb fiú, Gabriel (Heath Ledger) másképp gondolkodik, mint apja: kerüljön bármibe, a függetlenséget akarja szolgálni. Aki veszélybe került, meg kell védeni, akinek baja esett, azt meg kell bosszulni! Ha eljön az idő, Benjamin Martin újra fegyverbe szólítja régi harcostársait, és elindul, hogy az őrült háborúban megkezdje a maga őrült hadjáratát.

 

X-Men - Az elsők - Moziverzum, november 2. kedd, 21h

A hatvanas évek Amerikájában járunk. Két különös, tehetséges fiatalember összebarátkozik egymással. Az egyik egy angol arisztokrata, a másik Kelet-Európából menekült, Auschwitz-ot túlélt zsidó. Barátságuk alapja, hogy mindkettejük különös tudást fedez fel magában: az egyik olvassa és irányítja az emberek gondolatait, a másik uralkodik a fémek fölött. Képességeik más hasonló mutánsok körébe sodorják őket, és ők állnak az élére annak a közös harcnak, amelyet az emberiségre leselkedő óriási veszély elhárítására kezdenek. De a küzdelem őket magukat is eltávolítja egymástól: Magneto és Xavier egymás ellen fordítják földöntúli erejüket...

 

Rómának szeretettel - Paramount Network, november 2. kedd, 21h

Róma egyes látogatóinak és lakóinak élete, valamint azok a románcok, kalandok és nehézségek, amelyekbe belekerülnek.

 

Páncélba zárt szellem - Mozi+, november 2. kedd, 21.15h

A Páncélba zárt szellem főhőse az Őrnagy, a különleges erőknél szolgáló egyedi humán-kiborg hibrid, a 9-es Részleg nevű kommandós osztag vezetője. A legveszélyesebb bűnözők és szélsőségesek kiiktatására szakosodott 9-es Részleg egy olyan ellenséggel kerül szembe, amelynek egyetlen célja, hogy elpusztítsa a HankaRobotika kibertechnológia fejlesztéseit.

 

Remény - Duna Tv, november 2. kedd, 21.35h

Vajon hogyan viszonyul a szerelemhez és magához a szeretethez egy családanya, akinél a negyvenes éveiben agydaganatot diagnosztizálnak? Anja és Tomas hosszú élettársi kapcsolatukban sikeresek mind a munkájukban, mind a magánéletükben. Egymás iránti szerelmük az évek múlásával ugyan kissé megkopott, de gyönyörű nagy családjuk, saját és közös gyerekeik kárpótolják őket mindenért. Amikor karácsony előtt egy nappal kiderül, hogy a nőnek feltételezhetően mindössze néhány hónap van hátra az életéből, a pár kapcsolata teljesen átértékelődik.

 

40 éves szűz - SuperTV2, november 2. kedd, 22h

Andy egy műszaki áruház raktárvezetője, helyes pasi és jó munkatárs. A férfi elégedett az életével, a lakása tele van akciófigurákkal és képregényekkel, bicajjal jár, mert nincs kocsija, és esténként, amikor épp nem videojátékkal múlatja az időt, ólomkatonákat festeget. Egyik nap a munkatársai, David, Jay és Cal pókerezni hívják, majd az éjszaka végén kiderül, hogy Andy nem egyszerűen csak agglegény, de negyven éves korára még sohasem volt nővel. A kollégák így rögvest elhatározzák, hogy segítenek neki elveszteni azt, amit immár négy évtized óta őrizget, a szüzességét. Az elvált Trish személyében pedig hamarosan jelölt is akad…