Ezeket a filmeket ajánljuk keddre

Kedd este ezekért érdemes a tévé elé ülni.

Fedőneve: Donnie Brasco - Filmcafe, március 7. kedd, 21h

Az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda munkatársai 1978-ban kiterjedt akciót indítottak az alvilág ellen. A siker érdekében minden lehetséges eszközt bevetettek. Köztük egy beépített ügynököt, akit a frontvonal mögött magára hagytak. Környezete Joe Pistone-ként ismeri a férfit, veszélyes új családja pedig Donnie Brasco néven fogadja be az ékszeres fenegyereket. Váratlan és felkavaró barátság szövődik közte, és kiszemelt áldozata, Lefty Ruggiero között, ami mindkettejük számára végzetes lehet. A film megtörtént esetet dolgoz fel.

 

Pénzcsináló - Paramount Network, március 7. kedd, 21h

Az igaz történet Billy Beane életén alapul, aki gyenge játékosokból állít össze egy baseballcsapatot, ami a profi sport történetének legváratlanabb nyeréssorozatát produkálja.

 

A végső megoldás: Halál - Moziverzum, március 7. kedd, 21h

Bár Ellen Ripley sikeresen megmenekült, amikor űrhajója lezuhan a Fiorina 161 bolygón, a balesetet Newt és Bishop nem élik túl. A Fiorina 161-ről hamar kiderül, hogy a bolygó nem más, mint egy fegyenctelep, ahol a magukra hagyott rabokra van bízva, hogyan maradnak életben. Ripley-nek hamar rá kell jönnie arra, hogy bár társai meghaltak, nem ő maradt a hajó egyetlen utasa. Noha titokzatos útitársa gyilkos szándékkal érkezett, Ripley hamar rájön arra is, hogy nem a titokzatos idegen a legfélelmetesebb ellenfele.

 

Pokoli küldetés - RTL HÁROM, március 7. kedd, 21h

A gyönyörű Samantha O'Hara (Megan Fox) egy zsoldoscsapat vezetője, aki szívesen vállal el veszélyes feladatokat Afrika távoli részein, ha azt jól megfizetik a csapatának. Kiszabadítanak túszokat, elhoznak értékes zsákmányt, és olykor önzetlenül kiszabadítanak védtelen foglyokat. A meló sose könnyű, de ezúttal egy csapat iskolás lánnyal kell menekülni a lázadók serege elől. Ráadásul nem csak a bosszúszomjas lázadók jelentik az egyetlen veszélyt, hanem a kiéhezett ragadozók, és a csapaton belüli bizalmatlanság is veszélyeztetik az akció sikerét. Amikor a kimentésre küldött helikoptert lelövik, a csapat csapdába esik egy oroszlán farmon. Nem is sejtik, hogy a lázadók jelentik a legkisebb problémát, és hamarosan szembe kell nézniük a feldühödött, emberevő oroszlánok hordájával is.

 

A futár - AMC, március 7. kedd, 21h

A nevesincs Futár figyelemre méltó módon pontossággal és megbízhatósággal kézbesíti a rábízott üzeneteket és csomagokat. A Futárt különösen nagyra tartják bizonyos körökben, mert sohasem tesz fel kérdéseket a szállítmánnyal kapcsolatban. Egy napon két fickó veszi igénybe a szolgálatait, egy különlegesen hírhedt alvilági figura, a rettegett, rég halottnak hitt maffiafőnök részére kell csomagot leszállítania. Ehhez először is meg kell találnia. Az utána való nyomozás egyre veszélyesebbé válik.

 

Skalpvadászat - Mozi+, március 7. kedd, 21h

Viktor, a kegyetlen maffiavezér meggyilkolja Nick Cassidy New York-i nyomozó családját. Nick bosszút esküszik és Ázsiába utazva követi Viktort. Thaiföldön Tony egy helyi nyomozó segítségével készül a végső leszámolásra.

 

Pánikszoba - Viasat Film, március 7. kedd, 21h

A frissen elvált Meg Altman (Jodie Foster) és kislánya, Sarah (Kristen Stewart) egy hatalmas, négyszintes New York-i lakásba költözik. Az ingatlannak van egy titkos, használaton kívüli helyisége, egy pánikszoba, amelyet vasbeton falak és páncélajtó véd, továbbá fel van szerelve minden, a túléléshez szükséges eszközzel. A ház korábbi lakója, azért építette, hogy betörők ellen menedékül szolgáljon. Az elhagyatott, biztonságosnak vélt szoba hamarosan jó szolgálatot tesz a háziaknak, amikor egy éjjel három férfi tör be a házba.

 

Gyilkosságba hajszolva - Film Mánia, március 7. kedd, 21h

Ruslan Drachev egykor nagy tiszteletnek örvendett az egyik New York-i székhelyű orosz bűnszervezetnél. Kemény és szűkszavú férfi volt, aki mindig betartotta a szavát és precízen végrehajtotta amivel megbízták. Ám néhány esztendővel ezelőtt szakított az alvilággal. Sikerült beilleszkednie a polgári életbe, regényíróként találta meg a számítását. Egyik nap azonban brutális támadás éri a lányát, aki jegyben járt az egykori konkurens fiával. Ruslan személyes kihívásnak tekinti az ügyet, bosszúért liheg. Újra alámerül az alvilágba, hogy fényt derítsen arra, kinek állt útjában a lánya.

 

Az U.N.C.L.E. embere - Film+, március 7. kedd, 21h

A hidegháború csak átverés volt, az igazi veszély kívülről fenyeget. Az U.N.C.L.E nevű titkos kémszervezet ügynöke, Napoleon Solo (Henry Cavill) ezért kénytelen közös bevetésre indulni az orosz Ilja Kurjakinnal (Armie Hammer). Egy nemzetközi bűnszövetkezet a III. világháború kirobbantására készül. A páros nem hibázhat, és csupán egyetlen nyom áll rendelkezésükre. Mielőbb meg kell találniuk az eltűnt német tudós lányát, aki segíthet behatolni a bűnszervezetbe.

 

Halálos kitérő: Az örökség - Film Mánia, március 7. kedd, 22.45h

Jen öt barátjával az Applache-hegységben kirándul. Barátjának javaslatára letérnek a kijelölt turistaútvonalról, hogy megnézzenek egy polgárháborús erődítményt. A romok felé igyekezve egy, a 19. század óta az erdőben elszigetelten élő közösséggel találkoznak, akik örökösöknek hívják magukat. Vezetőjük, John Venable mindent megtesz annak érdekében, hogy az örökösök életére ne legyen befolyással a külvilág...

 

A katona - AMC, március 7. kedd, 22.50h

Todd, a veterán katona már számos galaktikus háborút vészelt át sikeresen, nem utolsósorban azért, mert betartotta a szabályokat. Ő Darvin túlélés-elméletének mintapéldája, ám dicsőséges napjainak lassan-lassan vége. A tudomány és technika határai korlátlanok, s az új harcosgeneráció kifejlesztésével Toddon visszavonhatatlanul túlhalad az idő. A Káin 607-es névre hallgató, modernebb típusú gyilkológép fölénye megkérdőjelezhetetlen, hiszen a kormány kérésére éppen Todd-dal és annak két tapasztalt társával eresztik össze tesztelés gyanánt. Az eredmény látványos: a három öreg katona közül csupán Todd éli túl a küzdelmet, de ő is csak éppen hogy. Az életveszélyesen megsebesült, kiszolgált katonát egy távoli bolygóra száműzik, amely amolyan űrközi szemétlerakó helyként funkciónál. A kis bolygó azonban még őrzi a rég elfeledett békeidőket. Lakói letűnt korok hangulatát idéző, kedves és barátságos emberek. Társaságukban a sebesüléseiből lassan felépülő Todd megtanul örülni a hétköznapoknak, felfedezi mások és saját emberségét, fokozatosan enged szabad utat érzelmeinek, azaz elsajátítja mindazt, amit gyermekkora óta módszeresen kiöltek belőle. Az idillnek azonban hamar vége szakad, mert Káin 607 és társai megtámadják az őrbolygót.

 

Vörös veréb - Mozi+, március 7. kedd, 23h

Dominika Jegorováról sok minden elmondható. Odaadó gyermek, aki bármi áron megvédi édesanyját. Prímabalerina, aki testileg és lelkileg is a végsőkig feszítette korlátait. Mestere a csábításnak és a manipulálásnak... Amikor a karrierje végét jelentő sérülést szenved, bizonytalan és sötét jövő dereng fel Dominika és anyja előtt. Így lesz a lányból könnyű préda a Veréb Iskola, egy titkos hírszerzési szolgálat számára, akik kivételes fiatalokat tanítanak arra, hogy testüket és elméjüket fegyverként használják. Kiállja a szadista kiképzést, és belőle válik a legveszedelmesebb Veréb, akit a program valaha produkált. Dominikának most össze kell egyeztetnie új énjét azzal, aki egykor volt; nemcsak saját, hanem minden kedves ismerősének élete veszélyben forog, köztük egy amerikai CIA-ügynöké, aki minduntalan győzködi: ő az egyetlen ember, akiben a lány megbízhat.

 

Az utolsó akcióhős - AXN, március 7. kedd, 23.15h

Jack Slater (Arnold Schwarzenegger) nyomozó még soha egyetlen ügyből sem került ki vesztesként. Los Angeles magányos hőse a filmek világában él, a mozivászon az otthona. Ez a világ azonban egyik pillanatról a másikra felbolydul, amikor a 11 éves Danny (Austin O'Brien) egy varázserővel bíró mozijegynek köszönhetően egy Slater-film kellős közepén találja magát, kedvenc hőse oldalán. Az igazi bonyodalmak azonban akkor kezdődnek, amikor Danny varázsjegye a bűnözők kezébe kerül, akik ennek segítségével a filmből a valóságba menekülnek. Az őket üldöző Slaternek azonban szembe kell néznie a szomorú ténnyel, hogy néha a rosszak győzedelmeskednek. Ám Slatert nem olyan fából faragták, hogy egy kis valóság a kedvét szegje.

 

Becstelen brigantyk - Moziverzum, március 7. kedd, 23.25h

A megszállt Franciaországban Shosanna szemtanúja lesz, ahogy a német Hans Landa ezredes lemészároltatja a családját. A lánynak azonban sikerül megszöknie. Új személyiséget felvéve Párizsban telepszik le, ahol egy mozit üzemeltet. Közben az amerikai Aldo Raine hadnagy zsidó katonákból verbuvál csapatot, amely a brutális akciói miatt kétes hírnévre tesz szert a németek között. A német vezetés közben Shosanna moziját szemeli ki az új propagandafilm premierjére, amelyen a Führer és a többi vezető is megjelenik. Miközben pedig Shosanna merényletre készül, Raine csapata is akcióba lendül, hogy a helyzetet kihasználja...

 

Keményítőkúra - Film+, március 7. kedd, 23.25h

Tízéves börtönbüntetésre ítélik James Kinget (Will Ferrer), a befektetési alap menedzserét. A bíró harminc napot ad neki arra, hogy elintézze a folyamatban lévő ügyeit, majd irány a hírhedt San Quentin fegyház. Hogy megfelelően felkészüljön arra, ami a rácsok mögött várja, King felbéreli Darnellt (Kevin Hart), a kocsimosót. Darnell ugyanis azt kamuzza neki, hogy menő fegyenc volt a San Quentinben, ahol a King-féléknek lehetetlen a túlélés.

 

Whiplash - Paramount Network, március 7. kedd, 23.45h

Az ígéretes fiatal dobtehetség beiratkozik a konzervatóriumba, ahol a mentora semmitől sem riad vissza annak érdekében, hogy tehetséges tanítvány sikeres legyen.