Ezeket a filmeket ajánljuk péntekre

Ha a pénteki buli a tévében lesz....

A Jó, a Rossz és a Csúf - AMC, március 22. péntek, 20h

A polgárháború idején sajátos módját választja a pénzkeresetnek a mexikói Tuco és társa, Joe, akit Szőkének neveznek. A Tuco fejére kitűzött vérdíjak begyűjtéséből élnek. Szőke leszállítja a banditát a seriffnek, majd megmenti az akasztófától. Azután jöhet a következő város. Az üzlet virágzik, ám a két fickó összemarakodik az osztozkodásnál. A sivatagban egy kirabolt pénzszállító kocsira bukkannak, ám amikor Tuco le akar számolni társával, kiderül, hogy a haldokló tiszt elmondta Szőkének, hol rejtették el az aranyat. Tuco így kénytelen megint társulni Szőkével, ám az arany utáni hajszába a brutális Angyalszem is bekapcsolódik.

 

Harag - Moziverzum, március 22. péntek, 21h

1945 áprilisában, pár héttel a II. világháború befejezése előtt a szövetségesek egyre jobban visszaszorítják az ellenséges csapatokat az európai hadszíntéren. Itt, a náci Németország kellős közepén állomásozik Don Collier őrmester, becenevén Vén Róka és csapata. A Német Birodalom a végét járja. A katonák a végkimerültség határán állnak, az utolsó leheletükkel küzdenek az életben maradásért, és az elfoglalt területek visszahódításáért. Ebben a kimerítő, ám reményteli időszakban csatlakozik a fiatal újonc, Norman a legénységhez, akik Sherman típusú tankjukkal vonulnak a túlerőben lévő ellenséges csapatok ellen. A kétségbeesett ifjú katona számára teljesen ismeretlen terep mind a harctér, mind pedig a Harag elnevezésű, hatalmas tank fedélzete. A harckocsi edzett, tapasztalt parancsnoka persze a szárnyai alá veszi a fiút, hogy megtanítsa neki mindazt, amivel túlélheti a háború borzalmait, és beilleszkedhet a jól összeszokott csapatba. Az ötfős legénység tisztában van vele, hogy nem sok esélye maradt a több száz fős német sereggel szemben. De bízva tankjuk védelmező erejében, harci tapasztalatukban és egymásba vetett hitükben, ádáz támadásba lendülnek...

 

Az utolsó műszak - Viasat3, március 22. péntek, 21h

Brian Taylor (Jake Gyllenhaal) és Mike Zavala (Michael Peňa) tartják magukat az esküjükhöz, amely szerint "szolgálnak és védenek", és acélos szövetséget alakítottak ki annak érdekében, hogy a műszak végén mindketten épségben hazatérhessenek. A rendőrpáros tagjai már rég megtanulták, hogy miközben Los Angeles utcáin járőröznek, egymáson kívül semmiben sem lehetnek biztosak. A riasztásról riasztásra élő zsaruk között őszinte és viccelődéstől sem mentes barátság szövődött, és mindketten tökéletesen tisztában vannak vele, hogy amikor veszélyes szituációkban kell helyt állniuk, bármelyik pillanatban életüket veszthetik.

 

Tűzfal - Viasat Film, március 22. péntek, 21h

Jack Stanfield (Harrison Ford) számítógépes zseni otthonát megszállják Bill Cox (Paul Bettany) terroristái. Jack tehetetlennek tűnik, az otthonát megszálló bűnözők végeznek a családjával, ha nem utal át százmillió dollárt fogvatartóik számlájára. Az óra ketyeg, és a fickók minden lépését figyelik. Jack kétségbeesetten próbálja megtalálni a módját, amivel legyőzheti Coxot, és megmentheti a családját.

 

Die Hard 3. – Az élet mindig drága - Mozi+, március 22. péntek, 21h

Egy terrorista, aki Simon-nak nevezi magát. Azzal fenyegetőzik, hogy ha a New York-i rendőrség nem teljesíti az utasításait. Azt engedetlenségnek tekinti és robbantani fog egy kellően zsúfolt helyen a városban. Simon, ahhoz is ragaszkodik, ismeretlen okból, hogy az utasításait John McClane rendőr hadnagy hajtsa végre. Aki nincs a legjobb formában, viszont az első utasítás teljesítése során, nem várt segítséget is kap Zeus-tól, egy Harlem-i lakostól. Aki ekkor még nem is tudta, hogy mibe keveredik bele. Simon Zeus-t is meghívja a játszmára. Így John és Zeus közösen fog versenyezni az idővel és próbálják teljesíteni, Simon utasításait…

 

Hóember - Jocky TV, március 22. péntek, 21h

Amikor leesik az első hó és Harry Hole, az elit nyomozóosztag vezető detektívje egy eltűnt áldozatról értesül, arra gyanakszik, hogy egy rejtélyes sorozatgyilkos lépett újra akcióba. Egy éles elméjű újonc segítségével Harry-nek több évtizedes régi eseteket kell összekötnie ezzel a brutális új üggyel, ha túl akar járni a felfoghatatlanul gonosz gyilkos eszén _ a következő hóesés előtt...

 

Ballistic: Robbanásig feltöltve - Film Mánia, március 22. péntek, 21h

Két esküdt ellenség eszeveszett versenybe fog, hogy megtalálják az új gyilkoló eszközt, mindketten tehetségesek, ügyesek és makacsul akarják a sikert. Az egyik a csak fedőnevén ismert ügynöknő, Sever (Lucy Liu), aki kiképzése révén maga a halálos fegyver. Sever precíz és rendíthetetlenül tör célja felé. A másik fél is briliáns és elszánt fickó, az FBI volt embervadásza, Jeremiah Ecks (Antonio Banderas). A saját területén legkiválóbb ügynök akkor lépett ki az FBI-tól, amikor a felesége meghalt egy ellene elkövetett merénylet során, s azóta Eckst lelkiismeret-furdalás gyötri. Egykori pártfogója most visszahívja az FBI-hoz, és pályafutása legnagyobb kihívást jelentő feladatával bízza meg. Ecksnek fel kell készülnie, hogy szembenézzen legfélelmetesebb ellenfelével, Sever ügynökkel. A halálos díjért folytatott ádáz versenyben csak egy győztes lehet. De amikor a szabályok megváltoznak, a két esküdt ellenség rájön, hogy az, akit megpróbálnak legyőzni, egyidejűleg az egyetlen, akiben megbízhatnak.

 

Constantine - A démonvadász - Film+, március 22. péntek, 21h

Az emberi érzékek számára felfoghatatlan vidékeket különös lények, angyalok és démonok népesítik be, tetteik sokszor a mi világunkban is következményekkel járnak. John Constantine (Keaun Reeves) magándetektív ebben a másik világban is járatos. Ő megjárta már a poklot _ szó szerint. A természetfeletti ügyekre specializált nyomozó egyik nap a szokásosnál is nehezebb ügybe botlik. Megbízója nem hisz a túlvilágban. Angela (Rachel Weisz) eddig csupán a kézzelfogható bizonyítékokban hitt, most azonban még az ördöggel is szövetséget kötne, hogy megtalálja ikertestvére gyilkosát…

 

Az ördög Pradát visel - SuperTV2, március 22. péntek, 21.454h

Miranda Priestly a divat legnagyobb hatalmú úrnője, akinek ápolt kezeitől retteg a New York-i szakma. Senkit nem tűr meg az útjában, ha tervei kivitelezéséről van szó, tökéletesen ellenőrzése alatt tartja a "divat bibliáját", a Runway Magazine-t, annak munkatársai életét teljesen megkeserítve. Miranda új munkatársa, Andy Sachs a frissen végzett főiskoláslány egyáltalán nem illik a képbe: szürke, jellegtelen, tökéletes ellentéte a cégnél dolgozó díváknak. Amikor belép a szerkesztőségbe, megdöbbenve jön rá, hogy a munka, amelyre jelentkezett nem elszántság és céltudatosság kérdése...

 

Fűrész IV. - Film Mánia, március 22. péntek, 22.40h

Jigsaw, minden idők legőrültebb és legötletesebb sorozatgyilkosa és tanítványa, Amanda halott. A sokat tapasztalt Hoffman felügyelőt bízzák meg a két gyilkos halálával kapcsolatos vizsgálattal. Két viharedzett FBI szakember is érkezik az eddig rettegésben tartott városba, Strahm ügynök és Perez ügynök Hoffman felügyelő munkáját segíti, együtt vizsgálják át Jigsaw földi maradványait. Minden jel arra mutat, hogy bár Jigsaw halott, valaki gondoskodik arról, hogy ördögi találmányai tovább szedjék az áldozatokat. Amikor az egyik rendőrt elrabolják, már semmi kétség nem lehet afelől, hogy Jigsaw vérfagyasztóan zseniális játéka újra működésbe lépett. Az eddigieknél is kegyetlenebb kínzásokat kell átélnie mindazoknak, akik besétálnak Jigsaw csapdájába.

 

Grindhouse: Halálbiztos - Paramount Network, március 22. péntek, 23h

Stuntman Mike (Kurt Russel) két, kéjsóvár nőkből álló banda után ered halálbiztos autójával, hogy véghez vigye gyilkos tervét, Quentin Tarantino egyik legmegbotránkoztatóbb filmjében.

 

Madarak - Filmcafe, március 22. péntek, 23.05h

Mitch Brenner a húgának papagájokat akar venni ajándékba. Az állatkereskedésben megismerkedik a gyönyörű, felsőbb körökből származó Melanie-val. Melanie, a véletlen találkozás hatására elhatározza, hogy megkeresi a férfit, ezért útnak indul Bodega Baybe. Amint megérkezik, megtámadja őt egy sirály. Ezután megtalálja Brenner otthonát és megismerkedik a férfi zsarnoki természetű édesanyjával. Másnap a madarak megsebesítenek néhány gyereket. Valamilyen titokzatos oknál fogva a sirályok, verebek és hollók nagyon agresszíven kezdenek viselkedni. Elkezdődik a harc a túlélésért.

 

Az utolsó erőd - Viasat Film, március 22. péntek, 23.15h

Az Erőd az utolsó állomás a három csillagos Irwin tábornok lenyűgöző katonai pályáján. Hadbíróság elé állították, megfosztották rangjától, és az ítélet a legjobban őrzött katonai börtön bevehetetlen falai közé száműzte a dicső múltú hadfit. Még az Erőd vasfegyelmet követelő igazgatója, Winter ezredes is tisztelettel viszonyul a legendás tábornokhoz. Ám ez a tisztelet csakhamar sértődöttséggé, majd nyílt rosszindulattá válik, amikor Irwin következetesen szembeszáll az igazgató embertelen, nem ritkán halálos áldozatokat is követelő módszereivel. Mivel a kitörés ebből az Erődből lehetetlen, Irwin más módszerhez folyamodik. Meg akarja törni Winter hatalmát, és át akarja venni az irányítást az Erőd felett. Ehhez azonban a saját pártjára kell állítania a többi elítéltet, el kell hitetnie velük, hogy bár most fegyencek, azért még nem szűntek meg katonának lenni. Először a lelkekkel kell csatát vívnia, hogy aztán belefoghasson a totális háborúba.

 

Démonok között 2. - RTL HÁROM, március 22. péntek, 23.30h

A paranormális esetek két világhírű kutatója, Ed (Patrick Wilson) és Lorraine Warren (Vera Farmiga) valós, lejegyzett esetei között az egyik legmeghökkentőbb ez a történet. A páros ismét egy bajba került családon segít, és egy bajt okozó házat szeretne megtisztítani az ártó szellemektől. Ezúttal Angliába hívják őket: egy négy gyerekét egyedül nevelő anya könyörög a démonűzők segítségéért. Két lánya egyre furcsább jelenségeket tapasztal az ódon házban. És ami eleinte játéknak tűnt, az nemsokára megállíthatatlan, borzasztó valósággá válik.

 

A mestergyilkos - Feltámadás - Mozi+, március 22. péntek, 23.45h

Arthur Bishop, a profi bérgyilkos, azt hitte, maga mögött tudhatja a múltat, és nyugodtan élvezheti a paradicsomi hétköznapokat gyönyörű barátnőjével, Ginával. Ám amikor egy veszélyes bűnszervezet elrabolja Ginát, Bishop kénytelen három, balesetnek álcázott gyilkosságot végrehajtani. A tiszta munkára specializálódott mestergyilkos ezúttal is a saját szabályai szerint játszik: összefog az egyik kiszemelt áldozattal, hogy a segítségével együtt kiiktassák ellenségeiket, és kiszabadítsák a foglyul ejtett lányt. A hidegvérű gyilkost ezúttal semmi sem állíthatja meg. Ez az ügy sokkal személyesebb, mint eddigi bármelyik küldetése.