Ezeket a filmeket ajánljuk péntekre

Hát végre, hétvége! Fel, tévére!

Loch Ness-i forgatás - Film4, június 7. péntek, 20h

A világhírű, különc német rendező, Werner Herzog Skóciába utazik, hogy filmet készítsen a Loch Ness-i szörnyről és az azt övező rejtélyről. Miközben Herzog forgat, szorosan a nyomában van egy másik filmes, John Bailey, aki a német rendezőről készít filmet, meglesve őt munka közben. Nem elég, hogy Herzog és Bailey egymás idegeire megy, néhány turpisságra is fény derül, például, hogy a hanglokátort kezelő fiatal nő valójában Playboy-modell. Mivel a produkció káoszba fullad, egyik filmes sem képes befejezni a munkáját. Megszületik az ötlet, a két filmből csináljanak egyet.

 

Vitathatatlan - Mozi+, június 7. péntek, 21h

A nehézsúlyú ökölvívó világbajnokot, Iceman Chamberst nemi erőszak vádjával börtönbe zárják. Iceman tombol, hisz profi ökölvívói karrierje csúcsán megakadályozzák abban, hogy kiélvezze és megvédje az őt vitathatatlanul megillető bajnoki státust. Ugyanabban a fegyházban, ahová Iceman kerül, tölti életfogytiglani börtönbüntetését Monroe Hutchen, aki tíz éve a börtön koronázatlan bajnoka. A Sweetwater börtön életfogytig lakója Emmanuel Ripstein is, akit még mindig jó kapcsolatok fűznek a kormányzathoz, a maffiához és a börtönigazgatósághoz. A két bajnok között a börtönben óriási feszültség vibrál. Ripstein felismeri az ellentétek adta üzleti lehetőséget, s megszervezi Monroe és Iceman mérkőzését.

 

Skalpvadászat - Moziverzum, június 7. péntek, 21h

Viktor, a kegyetlen maffiavezér meggyilkolja Nick Cassidy New York-i nyomozó családját. Nick bosszút esküszik és Ázsiába utazva követi Viktort. Thaiföldön Tony egy helyi nyomozó segítségével készül a végső leszámolásra.

 

Mobil - AMC, június 7. péntek, 21h

Megszólal egy mobiltelefon. Ryan (Chris Evans) felveszi, és békés életét elragadja a totális káosz: gyilkosság és árulás veszi körül. Egy kétségbeesett női hang jelentkezik. A nő (Kim Basinger) azt állítja, elrabolták, és csupán kimerülő félben lévő, törött telefonja köti össze a külvilággal. Pedig nagy szüksége volna a segítségre, hiszen kisfia hamarosan kijön az iskolából, férje hazafelé indul a munkából _ és mindketten veszélyben vannak.

 

Roncsfilm - Magyar Mozi TV, június 7. péntek, 21h

Budapest, VIII. kerület, Szigony utca. Zárt világ, saját törvényekkel és sajátos hősökkel. A margó. A hely centruma a Gólya névre hallgató kocsma, ahol az emberek összejönnek, isznak, megverekszenek, majd hazamennek. Valakit hasba szúrnak, mást háton döfnek, a sántán is vonzó Gizi magához veszi Kapát, a nő elcsapott albérlője azonban rátámad a lakásra. Összecsapások zajlanak minden fronton, majd minden bérleményben. A házmester túszul ejti feleségét, aztán egy orvosnőt, Halászéknál egy rossz néven vett gesztus miatt lángra kap az olajkályha. A közösen nevelt disznóba túl sok gáz kerül, ezért szétdurran. Giziék összevesznek, kibékülnek, közben újabb lángok gyúlnak. Az élet zajlik, megy tovább.

 

Sikoly 4. - AXN, június 7. péntek, 21h

10 éve semmi híre Ghostface-nek, a szellemálarcos ruházatba öltözött pszichopata gyilkosnak, így már éppen kezdi elfelejteni a szörnyűségeket az amerikai kisváros, Woodsboro. Az előző részekben megismert Sidney Prescott (Neve Campbell) ma már sikeres író, író-olvasó találkozó turnéjának utolsó állomásaként tér vissza szülővárosába, s vele együtt a titokzatos telefonhívások is újra elkezdődnek, Ghostface újra színre lép. Woodsboro egész lakossága megint veszélyben van, a rettegés visszatér a kisvárosba, de úgy tűnik, a szabályok ezúttal megváltoztak.

 

Az éhezők viadala - Filmcafe, június 7. péntek, 21h

A jövőben járunk, amikor Észak-Amerika romjain Panem országának tizenkét körzete található. Minden évben minden körzetből a Kapitólium kiválaszt egy-egy tizenkét és tizennyolc év közötti fiút és lányt, akiknek részt kell venniük az Éhezők viadalán. Az életre-halálra zajló küzdelmet élőben közvetíti a tévé. A tizenhat éves Katniss Everdeen egyedül él a húgával és az anyjával a Tizenkettedik Körzetben. Amikor a húgát kisorsolják, Katniss önként jelentkezik helyette a Viadalra, ez pedig felér egy halálos ítélettel. De Katniss már nem először néz farkasszemet a halállal _ számára a túlélés a mindennapok része. Ha győzni akar, olyan döntéseket kell hoznia, ahol az életösztön szembekerül az emberséggel, az élet pedig a szerelemmel.

 

Éli könyve - Film+, június 7. péntek, 21h

Az atomháború után az erőszak az úr, az utakon fosztogatók leselkednek a vándorokra. Éli (Denzel Washington), a magányos harcos nyugatra akar eljutni, hogy beteljesítse küldetését. Van nála valami, ami értékesebb minden fegyvernél, még a víznél is. Egy könyv utolsó példánya, amely hitet adhat az embereknek, hogy van remény az újjászületésre. Carnegie (Gary Oldman) akár ölni is hajlandó azért, hogy megszerezze a Bibliát, hogy a segítségével kiterjessze a hatalmát. Az emberiség sorsa Éli kezében van.

 

Ballistic: Robbanásig feltöltve - Film Mánia, június 7. péntek, 21h

Két esküdt ellenség eszeveszett versenybe fog, hogy megtalálják az új gyilkoló eszközt, mindketten tehetségesek, ügyesek és makacsul akarják a sikert. Az egyik a csak fedőnevén ismert ügynöknő, Sever (Lucy Liu), aki kiképzése révén maga a halálos fegyver. Sever precíz és rendíthetetlenül tör célja felé. A másik fél is briliáns és elszánt fickó, az FBI volt embervadásza, Jeremiah Ecks (Antonio Banderas). A saját területén legkiválóbb ügynök akkor lépett ki az FBI-tól, amikor a felesége meghalt egy ellene elkövetett merénylet során, s azóta Eckst lelkiismeret-furdalás gyötri. Egykori pártfogója most visszahívja az FBI-hoz, és pályafutása legnagyobb kihívást jelentő feladatával bízza meg. Ecksnek fel kell készülnie, hogy szembenézzen legfélelmetesebb ellenfelével, Sever ügynökkel. A halálos díjért folytatott ádáz versenyben csak egy győztes lehet. De amikor a szabályok megváltoznak, a két esküdt ellenség rájön, hogy az, akit megpróbálnak legyőzni, egyidejűleg az egyetlen, akiben megbízhatnak.

 

Ripley és a maffiózók - DUNA Televízió, június 7. péntek, 22.25h

Tom Ripley, a szélhámos egy olasz vidéki birtokon húzza meg magát. Egy társasági összejövetelen úgy érzi, egyik szomszédja, Jonathan Trevanny mindenki előtt megalázta azzal, hogy bántóan nyilatkozott róla. Bosszúbóll hidegvérű tervet dolgoz ki ennek a csendes, szerény, gyógyíthatatlan beteg, családos embernek az erkölcsi megsemmisítésére: gyilkost csinál belőle. De vajon sikerül rábírnia egy ártatlan embert arra, hogy gyilkoljon? Készült Patricia Highsmith regénye nyomán. OK

 

Hullámtörők - SuperTV2, június 7. péntek, 22.30h

Ben Randall (Kevin Costner), a legendás vízi mentő egy szerencsétlen bevetés során elveszíti egész csapatát. Ben beleveti magát a tanításba, de szabadelvű oktatási módszerével rövid időn belül felborítja a gondosan kidolgozott tantervet. A csoport egyik tagja, a fiatal úszóbajnok Jake Fischer (Ashton Kutcher), akinek eltökélt szándéka, hogy ő legyen a legjobb a csapatban. Fischer nem könnyű eset, de Randallnek kemény munkával sikerül elérnie, hogy a fiúból valóban elhivatott vízimentő váljék.

 

Betépve - AMC, június 7. péntek, 22.45h

George Jung (Johnny Depp) az amerikai álmot a maga sajátos módján valósítja meg. Meglátja a nagy üzletet a kokainban és elsőként importálja, méghozzá nagy mennyiségben az Államokba. Hamarosan óriási vagyonra tesz szert, bármit megtehet, bármit megkaphat, kivéve egyet. A gyönyörű Mirtha (Penelope Cruz) szerelme még számára is megfizethetetlen.

 

Börtönlázadás - Mozi+, június 7. péntek, 22.55h

Jack Stone nyomozót (Matthew Reese) elítélik gyilkosság miatt, miután végzett a társával. A külső szemlélők mind egyszerű rendőrgyilkosnak tartják, ám ők nem tudják az igazságot. Jack ugyanis számos bizonyítékot szerzett magas beosztású korrupt kormánytagok, tisztviselők ellen, akik kapcsolatban állnak az orosz maffiavezér, Balam-el (Chuck Liddell) is. Viszont az, hogy megbízott a társában és beavatta őt, a felesége életébe került, amiért Jack bosszút állt, de még nem mindenkin. Jack-et ugyanabba a börtönbe szállítják, ahol Balam nemcsak hogy vendégeskedik, de ő is irányít mindent. Rengeteg a korrupt őr és azok az elítéltek is, akiket Jack juttatott rács mögé. Úgy tűnik, Jack órái ebben a helyzetben meg vannak számlálva, ám nem várt segítséget kap mind bentről, mind kívülről egyaránt, a rejtélyes William fegyenctől (Dolph Lundgren) és Trisha Sinclair újságírónőtől (Renny Grames). Az ő a segítségükkel Jack talán képes lesz bosszút állni _ mindenkin…

 

Démonok között - Film+, június 7. péntek, 23.20h

A paranormális esetek két világhírű kutatója, Ed (Patrick Wilson) és Lorraine Warren (Vera Farmiga) jegyezte fel annak a családnak a történetét, melyet a világtól távol, egy tanyaházban nem evilági lények terrorizáltak. Perronék öt gyerekükkel költöznek be új, magányosan álló vidéki házukba, és nem tudják, hogy valaki már él a falak között. Valaki, aki minden percben jelen van, gonosz, és képtelenség megszabadulni tőle. A megmagyarázhatatlan földöntúli jelenlét pokollá teszi a napjaikat, és egyre veszélyesebb, ijesztőbb módokat talál, hogy jelezze: övé a ház, és nem engedi át másnak.

 

Likvidálva - AXN, június 7. péntek, 23.20h

Ben Logan, a CIA egykori ügynöke szeretné rendezni a kapcsolatát elhidegült tinédzser lányával. A férfi magával viszi Amyt Brüsszelbe, ahol egy multinacionális cég biztonsági szakértőjeként vállalt munkát. Egyik reggel meglepődve tapasztalja, hogy a cég megszűnt, a bankszámláit törölték, a kollégái eltűntek, és az asszisztense végezni akar vele és a lányával. Ben és Amy menekülni kényszerül, az ex-ügynöknek ismét a túlélésre és lánya biztonságára kell koncentrálnia. Az összeesküvés szálai a múltba vezetnek.