Ezeket a filmeket ajánljuk péntekre

Kezdjük el a hétvégi tévézést már péntek este!

Arizonai álmodozók - Direct One, június 28. péntek, 20h

Axel Blackmar (Johnny Depp) húszévesen, szülei autóbalesetben bekövetkezett halála után szakított a múlttal. Három évvel később elégedetten számolgatja a halakat a New York-i hal- és vadgazdálkodási minisztérium számára, amíg Leo bácsi vissza nem hívja szülővárosába, Arizonába. Leo Sweetie (Jerry Lewis) az a férfi, aki az életben megkapja, amit akar, például saját Cadillac márkakereskedését és egy gyönyörű fiatal leendő menyasszonyt, Millie Hamadát (Paulina Porizkova). Leo megkéri Axelt, hogy legyen a vőfélye az esküvőjén, és dolgozzon a kereskedésében. Axel találkozik Elaine Stalkerrel (Faye Dunaway), aki mostohalányával, Grace-szel (Lili Taylor) él. Mivel Axelnek nincsenek saját ambíciói, Leo, Elaine és Grace egymásnak ellentmondó vágyai közé esik. Leo álma, hogy felmásszon a Holdra egy rakás Cadillac-en. Elaine álma a repülés. Grace álma, hogy teknősként reinkarnálódjon. És Axel álma egy alaszkai vadon. A film David Atkins és Emir Kusturica eredeti forgatókönyve alapján készült.

 

Fargo - Viasat Film, június 28. péntek, 21h

Hóborította kisváros fent az amerikai-kanadai határon. A helyi autókereskedő eredeti ötlettel akarja egyenesbe hozni zűrös pénzügyeit: két piti csirkefogóval elraboltatja feleségét, hogy váltságdíjat zsarolhasson ki apósától. Az emberrablók azonban az átlagnál is ütődöttebbek, s csak úgy mellékesen agyoncsapják túszukat. A komikus alaphelyzet véres tragédiába fordul _ s az egészet az áldott állapotban lévő helyi seriffnőnek kell felgöngyölítenie.

 

Az utolsó boszorkányvadász - Film+, június 28. péntek, 21h

Ötszáz éve háború dúlt az emberek és boszorkányok között, akik a világra akarták szabadítani a fekete halált. Boszorkányvadászok seregei harcoltak a gonosz ellenséggel az egész világon, köztük Kaulder (Vin Diesel), akinek sikerült megölnie a boszorkányok királynőjét. Ám a halála előtti pillanatban a királynő halhatatlansággal átkozta meg Kauldert, ezzel mindörökre elválasztva őt feleségétől és lányától. Mára ő az utolsó boszorkányvadász. Egy pappal és egy boszorkánnyal az oldalán folytatja a törvényen kívüliek vadászatát. Meg kell állítaniuk Belialt, aki fel akarja támasztani a boszorkányok királynőjét, hogy az emberiségre zúdíthassa a fekete halált.

 

A tanú - Magyar Mozi TV, június 28. péntek, 21h

Pelikán József hithű kommunista, aki végigharcolta elvbarátaival a vészterhes éveket. Most, győzelmük után, a személyi kultusz idején, gátőrként is elkötelezett munkát végez. Lecsap az orvhorgászra, akiről kiderül, régi barátja és harcostársa, Dániel Zoltán, aki jelenleg miniszter. Épp ez a kedves barát buktatja le akaratán kívül, amikor feketevágás miatt megjelenik a hatóság. Pelikán börtönbe kerül, ahonnan egyre magasabb beosztásba helyezik.

 

Részeges karatemester 2. - AXN, június 28. péntek, 21h

Néhány mindenre elszánt bűnöző nagyszabású csempészhálózatot épít ki Kínában. Bármit kicsempésznek az országból, amiért megfizetik őket. Egy gátlástalan, semmitől vissza nem riadó angol konzul kihasználja a lehetőséget, és a helybeli tisztviselők mohó közreműködésével megpróbálja kicsempészni a koronaékszereket az országból. Csak egy valakinek, a legendás hősnek, Wong Fei-hungnak (Jackie Chan) van elegendő bátorsága ahhoz, hogy szembeszálljon az ősi kultúrát sem tisztelő bűnözőkkel.

 

Mint a kámfor - Film Mánia, június 28. péntek, 21h

Jack Foley (George Clooney) több bankot rabolt fegyver nélkül, mint bárki más. Háromszor kapták el, amikor nem volt szerencséje menekülés közben. Három évtizedet kellene letöltenie. Mindennap szökéséről, az utolsó nagy balhéról és új életéről álmodozik. A szökés pillanatában egy nyomozónő kerül a férfi és társa, Buddy (Ving Rhames) útjába, ezért túszként magukkal viszik. Karen Sisco (Jennifer Lopez) becsületes nyomozócsaládból való, és minden alkalmat megragad fogva tartói terveinek meghiúsítására. Az első menet döntetlent hoz, de már késő: Jack rabul ejtette Karen szívét. A következő randevún Detroitban viszont már túl sokan akarnak velük lenni...

 

A United 93-as - Viasat3, június 28. péntek, 21h

Ez a lebilincselő, provokatív dráma az utasokról, a személyzetről és a légiirányítókról szól, akik egyre fokozódó rettegéssel figyelték, amint a United Airlines 93-as járata a negyedik eltérített repülővé vált a legszörnyűbb terrortámadás napján, 2001 szeptember 11-én. Abban az alig 90 percben, amit a gép a levegőben töltött, a világ az erőszak új korszakába lépett. A filmesek az elátkozott gép fedélzetén és a földön történteket az utasok és a személyzet családtagjaival, repülésirányítókkal, a 9/11 bizottság tagjaival és más személyekkel készített interjúk alapján rekonstruálták tehetséges, ám javarészt ismeretlen színészek segítségével. A végeredmény egy valós időben játszódó, döbbenetes erejű krónika lett a modern és a régi világ pusztító erejű ütközéséről és a bátorságról, amely ebből a tragédiából született.

 

A tetovált lány - SuperTV2, június 28. péntek, 22.25h

Stieg Larsson könyve alapján! Negyven esztendővel ezelőtt, egy családi összejövetel alkalmával titokzatos körülmények között eltűnt Harriet Vanger. A lány testét sohasem találták meg. A nagybátyja, Henrik meg van győződve arról, hogy Harriet-et meggyilkolták, és a tettest a Vanger-klán tagjai között kell keresni. Megbízza a lecsúszott gazdasági újságírót, Mikael Blomkvist-et, hogy próbálja meg kideríteni, mi történt. A férfi nem várt segítőtársra akad a tetovált hacker lány, Lisbeth személyében. Minél mélyebbre ás a furcsa páros a múltban, annál sötétebb és veszélyesebb dolgok kerülnek felszínre...

 

Soha ne felejts! - AMC, június 28. péntek, 22.45h

Minden jel arra mutat, hogy a kórházban ismét egy megszokott nap következik. Azonban hirtelen több súlyos sérültet és halottat is behoznak, az orvosok és nővérek nem is sejtik, hogy hamarosan ők is életüket veszítik. Egy csapat fegyveres rohan be, és elszabadul a pokol. Ki lő kire és miért? Az FBI is ezt próbálja kideríteni, amikor az egyetlen túlélőt faggatják, egy rémült nővérkét.

 

Sokkal több mint testőr 2. - Mozi+, június 28. péntek, 23.10h

A világ leghalálosabb párja _ a testőr Michael Bryce és a bérgyilkos Darius Kincaid _ újabb életveszélyes küldetésen vesz részt. A még mindig engedély nélküli és ellenőrzés alatt álló Bryce-ot Darius még kiszámíthatatlanabb felesége, a hírhedt nemzetközi szélhámos Sonia Kincaid kényszeríti akcióra. Miközben Bryce-t a két legveszélyesebb védence a szakadék szélére sodorja, a trió egy globális összeesküvésbe keveredik, és hamarosan szembesülnek vele, hogy csak ők állnak Európa és egy bosszúszomjas őrült között. A mókás és halálos káoszhoz csatlakozik Morgan Freeman is, mint _ nos, ez majd kiderül...

 

A jövő bűnei - Paramount Network, június 28. péntek, 23.10h

A nem is olyan távoli jövőben az emberiség megtanul alkalmazkodni szintetikus környezetéhez. Ez az evolúció az embereket túllépi természetes állapotukon és metamorfózisba vezet, ami megváltoztatja biológiai felépítésüket. Saul Tenser híres performansz művész, aki magáévá tette ezt az új állapotot, társával, Caprice-cel együtt avantgárd előadásokon mutatja be szerveinek metamorfózisát.

 

Balhé Bronxban - AXN, június 28. péntek, 23.15h

Ha egy hongkongi turista New Yorkba érkezik a nagybátyja esküvőjére, az általában egy kis lazítást, városnézést és a család boltjában való besegítést jelent. Nem egészen ugyanez a helyzet, ha az illető Dél-Bronxba keveredett! Keung (Jackie Chan) látszólag ártalmatlan turista, aki egy motoros banda és a maffia közt dúló háborúba cseppenve mutatja meg ellenfeleinek, milyen is az igazi "csihipuhi" hongkongi módra.

 

Vérfarkas: A szörny köztünk van - Film Mánia, június 28. péntek, 23.20h

Míg a helyi doktor (Stephen Rea) segédjeként tanulmányait folytatja, Daniel (Guy Wilson) szembesül a vérfarkas támadás szörnyű következményeivel. Látva, hogy a szörny hírére fejvadászok, sarlatánok vagy egyszerűen borzongást kereső emberke tömege érkezik a városba, Daniel maga is arról kezd álmodozni, hogy elpusztítja a szörnyeteget. így aztán, amikor egy titokzatos idegen (Ed Quinn) és tapasztalt vérfarkasvadászokból álló csapata (Stephen Bauer, Adam Croasdell) felbukkan a színen, azonnal felajánlja nekik a szolgálatait. Hamar kiderül azonban, hogy a lény erősebb, okosabb, és jóval veszélyesebb minden eddigi vérfarkasnál, amivel a csapat eddig találkozott, a városban pedig egyre nagyobb hisztéria bontakozik ki, ahogy a megtámadott emberek teliholdkor maguk is átváltoznak. Mindeközben Daniel gyanítani kezdi, hogy a szörnyeteg valószínűleg közelebb van hozzá, mint ahogy gondolta?

 

Nagyfater elszabadul - Moziverzum, június 28. péntek, 23.20h

Sosem tudhatod a nagyfater milyen extra igényekkel áll elő. Jason Kellyt egy hét választja el, hogy feleségül vegye főnöke irányításmániás lányát, és így végre társtulajdonossá váljon apósa ügyvédi irodájába, amivel megkezdődhet kiszámítható, tökéletesnek tűnő élete. Azonban ez a szépen megtervezett jövő egy csapásra veszélybe kerül, mikor Jason szabadszájú nagyapja, Dick csőbe húzza a mit sem sejtő ifjú titánt. Dick a felesége halálát követő napon arra kéri unokáját utazzon el vele Daytonába, ahová a feleségével jártak el minden évben, és ahol éppen a Tavaszi Szünet nevű, vad partijairól híres fesztivál zajlik.

 

S.W.A.T.: Tűzveszély - RTL HÁROM, június 28. péntek, 23.25h

Paul Cutler (Gabriel Macht), a Los Angeles-i rendőrség S.W.A.T. egységének hadnagya, akit átrendelnek Detroitba, hogy állítson össze egy terroristaellenes elitalakulatot az ottani emberekből. A kiképzés alatt az egyik éles gyakorlat balul sül el, és meghal egy túsz. Egy volt különleges ügynök, Walter Hatch (Robert Patrick) is jelen volt az esetnél, és egyértelműen Cutlert és csapatát hibáztatja a történtekért. Ezért bosszút bosszút fogadva elkezdi egyesével levadászni S.W.A.T. tagjait.