Ezeket a filmeket ajánljuk péntekre

Már megint hétvége, irány a tévé!

Házibuli - Filmcafe, augusztus 23. péntek, 21h

A 80-as évek egyik legnagyobb slágerfilmjében a 13 éves Vic élete első házibulijába készül, ahol nemcsak a zene és a tánc, hanem az első szerelem is várja. A kérdés csak az: vajon egy tinédzser a szerelemben meddig mehet el, hol érnek véget a szülők által felálított korlátok, és a saját félelmek az ismeretlentől. Vic titkaival életvidám, modern hárfaművész dédnagymamájához fordul, mivel szülei tizenöt év házasság után krízishelyzetbe kerülnek. Fogorvos papája és rajzfilmrajzoló mamája ugyanis épp hasonlóan váratlan és mulattató kalandokat és bonyodalmakat él át, mint a kamasz Vic...

 

Más világ - AXN, augusztus 23. péntek, 21h

Jersey szigete, 1945. A II. világháborúnak vége, de Grace férje nem tért vissza a frontról. A nő egyedül, és szigorú erkölcsi normáktól vezérelve neveli fel gyermekeit a viktoriánus házban. Lánya és fia furcsa betegségben szenvednek: nem tehetik ki magukat direkt napfénynek. Amikor három új szolgáló érkezik a házhoz, meg kell tanulniuk a legfontosabb szabályt: a kastélyt mindenkor félhomályban kell tartani; egyetlen ajtót sem szabad kitárni anélkül, hogy a mögötte lévőt be ne zárták volna. Ám a Grace által fenntartott szigorú rend felborul. Grace, a gyerekek és az őket körülvevők végzetes lépésre szánják el magukat.

 

Piedone Hongkongban - Film Mánia, augusztus 23. péntek, 21h

A Nápoly városában dolgozó Rizzo felügyelőt kábítószer-kereskedéssel vádolják. Annak érdekében, hogy tisztára mossa nevét, meg kell találnia azt az embert, aki maffia-köreiből épült be a rendőrség hálózatába. A nyomok a Távol-Keletre vezetnek, ahová hűséges társa is elkíséri az ügy felderítése érdekében. Pofonokban és izgalmakban most sem lesz hiány.

 

Revolver - Moziverzum, augusztus 23. péntek, 21h

Jake Green (Jason Statham) egy megszállott szerencsejátékos, akit már szinte az összes kaszinóból kitiltottak, mert folyton nyer. Egyik este a két bátyjával, Billy-vel (Andrew Howard) és Joe-val (Stephen Walters) együtt meghívást kap egy exkluzív játékra egy maffiafőnökkel, Dorothy Macha-val (Ray Liotta). Jake-nek elvileg veszítenie kellene Macha ellen, de ő nem ezt teszi, megveri a maffiózót a játékban, sőt, még provokálja is. Ezután mindhármuknak menekülniük kell, mert Macha bérgyilkost fogad fel Jake megölésére. Jake egy testvérpárosnak kezd el dolgozni, Avi-nak (André Benjamin) és Zack-nek (Vincent Pastore), akik le akarnak számolni Macha-val és ezért pártfogásukba veszik Jake-et és testvéreit.

 

Hang nélkül - AMC, augusztus 23. péntek, 21h

Világunkat látszólag sebezhetetlen, ragadozó lények foglalták el, melyek a legkisebb zajra is azonnal lecsapnak prédájukra, kíméletlen, halálos erővel. Egy leleményes családnak sikerült életben maradnia teljes csendben, úgy, hogy elnyomnak minden lehetséges zajt, ami a mindennapi életükkel jár. Egyik gyermekük már odaveszett a borzalomban, így a szülők és a két megmaradt gyermek a gyásztól sújtva küszködnek a túlélésért... és megpróbálnak minden lehetséges módon felkészülni egy újabb gyermek születésére...

 

John Wick: 2. felvonás - Mozi+, augusztus 23. péntek, 21h

John Wick (Keanu Reeves), a visszavonult bérgyilkos sosem nyugszik. Miután a magányos harcos New Yorkot totális csatatérré változtatta, és bosszúhadjárata során egy sereg gyilkost iktatott ki, újra ringbe száll. Wick egykori társa, egy titokzatos nemzetközi bérgyilkos szervezet irányítását akarja megkaparintani magának, így ráveszi cimboráját, hogy ismét csatasorba álljon. Wicket kötelezi az eskü, így vonakodva, de Rómába utazik, ahol a világ legveszélyesebb gyilkosaival kell szembenéznie. És a legenda egy még durvább, még brutálisabb háborúban találja magát.

 

Éli könyve - Film+, augusztus 23. péntek, 21h

Az atomháború után az erőszak az úr, az utakon fosztogatók leselkednek a vándorokra. Éli (Denzel Washington), a magányos harcos nyugatra akar eljutni, hogy beteljesítse küldetését. Van nála valami, ami értékesebb minden fegyvernél, még a víznél is. Egy könyv utolsó példánya, amely hitet adhat az embereknek, hogy van remény az újjászületésre. Carnegie (Gary Oldman) akár ölni is hajlandó azért, hogy megszerezze a Bibliát, hogy a segítségével kiterjessze a hatalmát. Az emberiség sorsa Éli kezében van.

 

London - Filmcafe, augusztus 23. péntek, 23h

London nem a jól ismert világváros, hanem egy nő. Méghozzá csinos, ellenállhatatlan nő. Nem csoda hát, hogy Syd kész roncs, miután véget ér kettejük szenvedélyes, ugyanakkor viharos kapcsolata. A szakítás után Syd a kábítószerhez és az alkoholhoz menekült, így próbált felejteni _ kevés sikerrel. Amikor megtudja, hogy barátai búcsúbulit szerveznek Londonnak, annyira feldühödik ezen, hogy dílere kíséretében beront a partira. Abban reménykedik, hogy megakadályozhatja volt szerelme költözését _ kerül, amibe kerül.

 

Amszterdam - SuperTV2, augusztus 23. péntek, 23h

A 30-as években játszódó film három barátról szól, akik szemtanúi lesznek egy gyilkosságnak, majd maguk is gyanúsítottakká válnak. Saját kezükbe veszik sorsukat, leleplezik az amerikai történelem egyik legfelháborítóbb összeesküvését. A Napos oldal, az Amerikai botrány és A harcos című kultikus filmek alkotójának, David O. Russell legújabb rendezése. Az Amszterdam cselekménye egyszerre vegyít magába valós és fiktív elemeket.

 

Sikoly 4. - Viasat Film, augusztus 23. péntek, 23.10h

10 éve semmi híre Ghostface-nek, a szellemálarcos ruházatba öltözött pszichopata gyilkosnak, így már éppen kezdi elfelejteni a szörnyűségeket az amerikai kisváros, Woodsboro. Az előző részekben megismert Sidney Prescott (Neve Campbell) ma már sikeres író, író-olvasó találkozó turnéjának utolsó állomásaként tér vissza szülővárosába, s vele együtt a titokzatos telefonhívások is újra elkezdődnek, Ghostface újra színre lép. Woodsboro egész lakossága megint veszélyben van, a rettegés visszatér a kisvárosba, de úgy tűnik, a szabályok ezúttal megváltoztak.

 

A ház, amit Jack épített - Paramount Network, augusztus 23. péntek, 23.15h

A hetvenes-nyolcvanas évek Amerikájában követjük Jack (Matt Dillon), a sorozatgyilkos öt gyilkosságának történetét. A kiemelkedő intelligenciájú férfi maga mesél a tizenkét év leforgása alatt megtörtént, tetszőlegesen kiválasztott rémtetteiről, sorozatgyilkossá érésének állomásairól. Az epizódok között társa a beszélgetésben Verge, vagyis Vergilius (Bruno Ganz), amely utalás Dante Isteni színjátékában az alkotót a Pokolba kalauzoló költőre.

 

Az utolsó lovagok - RTL HÁROM, augusztus 23. péntek, 23.20h

Lord Bartok (Morgan Freeman) nem hajlandó behódolni az uralkodó korrupt miniszterének, Mottnak (Aksel Hennie), aki dühében kisemmizi a családját és arra kötelezi Raident (Clive Owen), Bartok legendás parancsnokát, hogy végezze ki a saját urát. Mott tudja, hogy ezután már nincs biztonságban, ezért mindent elkövet, hogy Raident is halálra ítéljék. Ám az uralkodó ok nélkül nem engedélyezi, mert tart a nép haragjától. A miniszter titokban ráállítja Raidenre az embereit, akik minden lépését figyelik. Raiden azonban nemcsak a hűségéről és bátorságáról legendás, hanem a ravaszságáról is.

 

Hat töltény ára - Moziverzum, augusztus 23. péntek, 23.20h

Samson Gaul veterán zsoldos visszavonultan él. Amikor azonban találkozik egy kétségbeesett férfival, Andrew Faydennel, s megtudja, hogy a lánya, Monica emberrablók fogságába esett, nem habozik a segítségére sietni. A lány életéért semmi sem drága, a bűnözőket likvidálva kétszemélyes könyörtelen akciót indítanak a gengszterek ellen.

 

Parkoló - M5, augusztus 23. péntek, 23.30h

Légiós kemény ember, de egyben érzékeny is. Egy parkolót vezet az üres foghíjtelken a pesti bérházak rengetegében, a tűzfalak tövében és védelmében. Lakókocsiban él, télen-nyáron ez az otthona. Jól érzi itt magát, számára csak az általa kialakított nyugalom számít, ez az a hely, ahol otthon van. Amikor egy új kuncsaft érkezik, aki nemcsak 1968-as Ford Mustangjával kelt feltűnést, de öltözködése és viselkedése is elüt az itt élőktől., a Légiós nyugodt világa kizökken a tengelyéből. Imre gazdag üzletember, aki csak egyetlen hatalmat ismer, a pénz hatalmát. A legjobb helyet szeretné féltett autójának, az egyetlen árnyékos részt ezen az udvaron. Az egyetlen helyet, amit a Légiós nem ad ki. Imre először csak határozottan, de finoman próbálkozik, de mivel ez nem vezet eredményre, egyre jobban bedurvul. Ekkor egy változatos, meglepetésekkel teli párbaj alakul ki a két férfi között, ami egyre durvább lesz. Két magányos ember küzdelme. akiknek szembe kell nézniük saját élethazudságaikkal és a múltjuk fájdalmas sebeivel.

 

Jack Reacher: Nincs visszaút - Mozi+, augusztus 23. péntek, 23.30h

Jack Reacher (Tom Cruise) visszatér a maga sajátos igazságszolgáltatási módszereivel ebben a várva várt folytatásban. Susan Turner hadnagyot (Cobie Smulders), aki Reacher régi nyomozóegységének jelenlegi vezetője, letartóztatják hazaárulásért. Reacher nem kételkedik a nő ártatlanságában, de ahhoz, hogy ezt bizonyítani tudja, ki kell szabadítania őt a börtönből, és fel kell tárnia egy nagyszabású kormányzati összeesküvést. Az események gyorsan eldurvulnak, és a szökésben lévő páros számára már nem csupán a saját nevük tisztázása a tét, hanem az életük is. A nyomozás során Reacher olyan titokra bukkan, amely örökre megváltoztathatja az életét...